Svako ko kaže da je neutralan/a, radi za Oskara

Treba ipak zeleti nesto realno. Pusti Nemanjice, oni su bili u svoje vreme, ja na srednji vek nimalo ne bih volela da se vratim, zbog toga cak nisam ucila ni istoriju, a kamoli da sam tad trebala da zivim. Sve ima svoje vreme.

Ali ako neko zeli nesto realno, ne znaci da ne postuje vlast i oko toga ne bi trebalo da se pravi neka "verska filozofija". Da je tako stalno, drustvo se nikad i ni u cemu ne bi razvijalo. To sto mi "lutamo" mozda ne bi bilo tako da nije bilo Turaka pa smo bili zaostali i trazili razne pogresne nacine da izadjemo iz toga. Za mene je upravo to vreme, od oslobodjenja od Turaka do 1. svetskog rata bilo jedino "pravo srpsko", na najbolji, romanticarski nacin, mozda i ceo 19.vek, mada za kraljevinom nesto posebno ne zalim, morala bi da ima uvek dobrog i "narodnog" kralja kao sto je bio kralj Petar kroz 1. svetski rat, a to je tesko. Ako je i otac dobar, sin je vec izrod, tako da mi to nije nesto privlacno, nista sto je stalno i sto se ne menja.
Tako da demokratija zapravo odgovara hriscanstvu, jer je ona volja vecine ("a gde je vecina, tu je i Bog" kao sto rece patrijarh Pavle).

Jedino sto me muci ovih dana i kao moralno, i kao pravno pitanje je da li su blokade apriori nasilje. Ali najpre treba biti pravnik pa na to odgovoriti (sebi) a ja to nisam. Drugih dilema nemam, i zato mi Maki! nedostaje jer je bio pravi vernik, a pitanje je koliko i sama ne bih podrzala blokade da su bile protiv Rio Tinta, pa nemam ni ociju ni obraza da Makiju nesto spocitavam.
ма наравно, неко преферира ово неко оно. ко зна шта је било у историји а сада нам је овако.
ово што се дешава нама нисмо јединствен случај, упитај се зашто.

у ком универзуму је добро блокирати обичне људе, власт то не осећа, блокаде имају само контраефекат на оне што су осмислили, тера и оне који нису били за власт да буду или у најблажој ситуацији сигурно неће гласати за блокадере. мислим да су се ту прерачунали или су се надали да ће моћи блокирати велике системе, то би можда и имало ефекта. ово сад што раде, раде само у корист власти.
а стално обећавају нешто велико ево десет месеци. сад чујем шести октобар и први новембар.
нит је морално нит је правно. правно морају да најаве скуп и да именују организатора. али они не пате од синдрома култа личности па не именују а ми се копчамо на леђа.

ма наравно, неко преферира ово неко оно. ко зна шта је било у историји а сада нам је овако.
ово што се дешава нама нисмо јединствен случај, упитај се зашто.

у ком универзуму је добро блокирати обичне људе, власт то не осећа, блокаде имају само контраефекат на оне што су осмислили, тера и оне који нису били за власт да буду или у најблажој ситуацији сигурно неће гласати за блокадере. мислим да су се ту прерачунали или су се надали да ће моћи блокирати велике системе, то би можда и имало ефекта. ово сад што раде, раде само у корист власти.
а стално обећавају нешто велико ево десет месеци. сад чујем шести октобар и први новембар.
нит је морално нит је правно. правно морају да најаве скуп и да именују организатора. али они не пате од синдрома култа личности па не именују а ми се копчамо на леђа.
Oma istine, i te kako, ali u pocetku tako nije izgledalo, nije bilo ovih radikalnih na ulicama i delovalo je kao da znaju sta zele i rade. I mnogi su tome podlegli, mislili da zaista znaju kuca ce, a evo, i narod ih je napustio (ili ba ronaj u broju od 15.3.). Mnogi se se jednostavno razocarali, i evo tek sad polazu ispite umesto da su odmah.

Oma istine, i te kako, ali u pocetku tako nije izgledalo, nije bilo ovih radikalnih na ulicama i delovalo je kao da znaju sta zele i rade. I mnogi su tome podlegli, mislili da zaista znaju kuca ce, a evo, i narod ih je napustio (ili ba ronaj u broju od 15.3.). Mnogi se se jednostavno razocarali, i evo tek sad polazu ispite umesto da su odmah.
зато што је већина схватила да живот иде даље. ови што су остали тапкају у месту а сад су огуглали да могу да скачу до неизмоглости. видиш по оној икони (застави) Христа да је та иста на свим блокадама. или од тога живе или су дефинитивно глупани.

зато што је већина схватила да живот иде даље. ови што су остали тапкају у месту а сад су огуглали да могу да скачу до неизмоглости. видиш по оној икони (застави) Христа да је та иста на свим блокадама. или од тога живе или су дефинитивно глупани.
Ne, nego je sav taj studentski pokret jedna "macka u vreci". Sta ima "svetlost sa tamom", odnosno nacionalizam i vera sa izdajom?

Evo jedni se zale Evropi, dok ovi drugi ako su zaista verujuci i/ili nacionalisti, trebalo bi da se toga gnusaju.

Back