Tramp kaže da sada misli da Ukrajina može da povrati svu svoju teritoriju koju je zauzela Rusija

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.825
Predsednik Donald Tramp je u utorak popodne izjavio da misli da Ukrajina, uz pomoć Evropske unije, može da povrati svoju teritoriju od Rusije i vrati zemlju u njene prvobitne granice.

Tramp je ranije više puta sugerisao da bi odustajanje od dela teritorije bila ključna komponenta rešavanja rata Ukrajine sa Rusijom.

„Nakon što sam se upoznao i u potpunosti razumeo vojnu i ekonomsku situaciju Ukrajine/Ruzije i, nakon što sam video ekonomske probleme koje ona uzrokuje Rusiji, mislim da je Ukrajina, uz podršku Evropske unije, u poziciji da se bori i povrati celu Ukrajinu u njenom prvobitnom obliku“, rekao je Tramp u dugom postu na Truth Social.

https://www.nbcnews.com/politics/wh...aine-can-win-back-land-from-russia-rcna233287
1758680810183.png

Zašto ovaj preokret?

Zašto ih loži?

Rekao je da je, uz finansijsku podršku NATO-a, vraćanje Ukrajine u njene prvobitne granice „veoma moguća opcija“. Dodao je da Rusija „besciljno vodi rat već tri i po godine, rat koji bi pravoj vojnoj sili trebalo manje od nedelju dana da pobedi. “

Tramp je predložio da kada ruski građani shvate koliko se troši na borbu protiv Ukrajine, koja, kako je rekao, ima „Veliki duh i samo se poboljšava“, Ukrajina bude u stanju da vrati svoju zemlju u njenom prvobitnom obliku i, ko zna, možda čak i dalje od toga!“

To sta planira misli kako koga "lozi" citav tim profesionalnih analiticara da obradjuje i analizira.
ocekivano ovako gledano laicki.ipak su sad i rusija u sukobu.
U sukobu u ukrajini iz mog nekog ugla imam utisak da rusi u zadnjih godinu dana imaju vise za cilj fizicko unistenje ukro vojske.sa ovolikom kolicinom resursa i pomoci generalno koju ukri dobijaju imam utisak da nemaju problem u opremi vec u ljudstvu.previse brzo se trose.
Rusi sada uglavnom napadaju u malim grupama i onda se poklapaju ukri sa avijacijom,dronovima,topnistvom.neka procena mi je da imaju ukri min 2 puta visa gubitaka.
za sada i rusi vrse dopunu sa ugovorcima a ukri mobilisu od 18 do 60 i neke godine i zene i to mnogo prisilno.na prvim linijama imaju odlicne operatere dronovima dok im je gro pesadije vec istrosen dosta.
Jednu stvar ukrima moram da priznam.generalno jos uvek imaju visok nivo borbenog morala.
A sto se tice pricanja o losoj situaciji u rusiji i to to bi se itekako videlo i culo da je istina.

Tramp je osoba koja menja mišljenje više puta na dan.
Međutim, Ukrajina svakako treba da izbaci okupatora iz svoje zemlje. Uz znatno povećanu pomoć SAD to bi i mogla.
Interesantna je i nedavna izjava Kejta Keloga koji je rekao kako je mir moguć tek posle Putina. Niko iz sadašnje američke administracije to do sada nije rekao.

Back