Tramp kaže da sada misli da Ukrajina može da povrati svu svoju teritoriju koju je zauzela Rusija

Tramp i americka elita zele da ovaj rat traje do poslednjeg rusa ili ukrajinca

Razlog je prost - uz pomoc tog rata oni tj njihov vojno industrijski kompleks zaradjuje milijarde i milijarde

Oruzje koje trosi Ukrajina proizvode oni a finansiraju USA i EU poreski obveznici

Tako da ce rat trajati do poslednjeg Rusa ili Ukrajinca

Obzirom da protiv 140 miliona Rusa ratuje 20 miliona Ukrajinaca, i da Ukrajinaca trenutno gine 50 puta vise nego Rusa jasno vam je na cijoj je strani matematika.
Na kraju će kružja biti, ali neće biti ljudi da njime upravlja.

Daleko pre nego što je počela specijalna operacija bilo je jasno da je cilj sukoba pobiti što više starosedelaca Evrope kao i u prethodnim ratovima.

Neće prestati sa pravoslavnim žrtvama.
Mora sve evropsko da zapišti.
Drekavac voli belo meso

To smo rekli još pre 15žtak god., da su jedino još sposobni i voljni za rat Poljaci, Ukrajinci i Rusi.

Kada se oni ponište Bela rasa ulazi ubrzano u dekadenciju i kretenizovanje.

Mislim da je to krajnji cilj agendi Komesara EU - kontrola nad nesposobnim debilima i konzumerašima !

TRUMPOVA DESNA RUKA ZAPRIJETILA RUSIJI: „Ako odbiju, to će biti vrlo, vrlo loše za njih...“

Dodao je kako se ne radi o promjeni stava, već o "priznanju stvarnosti na terenu" dok Washington nastavlja raditi na okončanju rata.

1758782797471.png

Američki predsjednik Donald Trump postaje sve nestrpljiviji s Rusijom jer Kremlj odbija raditi na postizanju mirovnog sporazuma, izjavio je sinoć potpredsjednik SAD-a JD Vance, piše The Kyiv Independent.

"Vjerujem da predsjednik postaje nevjerovatno nestrpljiv s Rusima upravo sada jer ne osjeća da stavljaju dovoljno na stol da bi okončali rat," rekao je Vance novinarima u Sjevernoj Karolini.

Promjena tona nakon sastanka sa Zelenskim

Vanceova izjava uslijedila je dan nakon sastanka Trumpa i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog na marginama Opće skupštine UN-a. Iako je američki čelnik ranije pozivao Ukrajinu na ustupke Rusiji, nakon susreta sa Zelenskim signalizirao je da bi Kijev mogao vratiti sav svoj teritorij, s obzirom na to da Moskva odbija prekinuti sukobe.

"Nakon što sam upoznao i u potpunosti razumio vojno i ekonomsko stanje Ukrajine/Rusije i, nakon što sam vidio ekonomske probleme koje to uzrokuje Rusiji, mislim da je Ukrajina, uz podršku Europske unije, u poziciji da se bori i VRATI cijelu Ukrajinu u njenom izvornom obliku," napisao je Trump prekjučer na svojoj platformi Truth Social.

"Ako Rusiju odbiju pregovore, to će biti vrlo, vrlo loše za njih"

Vance je napomenuo da su se SAD uključile "u pregovore s nevjerovatno dobrom vjerom i s Rusima i s Ukrajincima", dok Moskva to i dalje odbija.

"Trump želi da ovaj rat završi, i čini sve što može da ga zaustavi. Ali, gledajte, ako Rusi odbiju pregovarati u dobroj vjeri, mislim da će to biti jako, jako loše za njihovu zemlju. To je ono što je predsjednik jasno dao do znanja," poručio je Vance.

Dodao je kako se ne radi o promjeni stava, već o "priznanju stvarnosti na terenu" dok Washington nastavlja raditi na okončanju rata.

"Predsjednik je postao vrlo uvjeren da je ovaj rat loš za Rusiju. Ja to stalno govorim. I predsjednik to stalno govori. Rat je loš za Rusiju. Loš je za Ukrajinu. Loš je za Ameriku. Želimo da ubijanje prestane. To ostaje predsjednikov stav," rekao je Vance.

Razočaran u Putina

Trump je ranije isticao svoj dobar odnos s Putinom kao ključan faktor koji će pomoći SAD-u u posredovanju mirovnog sporazuma. Međutim, unatoč njegovim pozivima, Rusija je odbila prekinuti neprijateljstva, zbog čega je Trump sve otvorenije izražavao frustraciju.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare s britanskim premijerom Keirom Starmerom 18. septembra, Trump je izjavio da ga je Putin "iznevjerio".

"Taj rat je onaj za kojeg sam mislio da će biti najlakši za okončati zbog mog odnosa s predsjednikom Putinom. Ali me je iznevjerio. Stvarno me je iznevjerio," rekao je Trump.

U međuvremenu, američki šef diplomacije Marco Rubio sastao se s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom na marginama Opće skupštine UN-a 24. septembra, nakon čega je pozvao Lavrova da "zaustavi ubijanje" i nastavi mirovne pregovore s Ukrajinom.

Rekao je da je, uz finansijsku podršku NATO-a, vraćanje Ukrajine u njene prvobitne granice „veoma moguća opcija“. Dodao je da Rusija „besciljno vodi rat već tri i po godine, rat koji bi pravoj vojnoj sili trebalo manje od nedelju dana da pobedi. “

Tramp je predložio da kada ruski građani shvate koliko se troši na borbu protiv Ukrajine, koja, kako je rekao, ima „Veliki duh i samo se poboljšava“, Ukrajina bude u stanju da vrati svoju zemlju u njenom prvobitnom obliku i, ko zna, možda čak i dalje od toga!“
DT je bezao sa casova istorije i ne zna da su ratovi i u Vietnamu i Afganistanu trajali mnogo duze od nedelju dana.

Rat komotno može da traje još par godina. Uopšte ne ginu svakoga dana hiljade vojnika, ne ratuje se kao na Somi ili kod Verdana u Prvom svetskom ratu. Sve prognoze o milionima mrtvih do sada su totalno netačne. Ratovi devedesetih u Jugoslaviji su odneli oko 100.000 života i dobar deo tih stradalih nije stradao noseći pušku i uniformu.

Sa druge strane, narod Venecuele, posmatrajući primere drugih država kojima su Ameri plemenito bombama pomagali da zbace nenarodnu vlast, poput Iraka, Libije, Sirije, Jemena i Srbije, svaki dan pale sveće i nose prilog u crkve, da i nih slična sudbina ne zadesi. A bezbožnici su i komunisti.
Narod Venecuele bi trebao da zivi u bogatstvu zbog velikih nalazista nafte koje ima zemlja a nemaju sta da jedu zbog ogromne korupcije.

Narod Venecuele bi trebao da zivi u bogatstvu zbog velikih nalazista nafte koje ima zemlja a nemaju sta da jedu zbog ogromne korupcije.
Sigurno.
Izvesno ne živi u bogatstvu zato što su im Ameri uvalili sankcije kada su nacionalizovali natna nalazišta i zato što se Ameri spremaju da im uvale plemenitog, milosrdnog anđela i uvedu demokratiju. Nisu deca.
To Ameri nisu do sada nikome uradili.

Uglavnom, nesrećni narod Venecuele nije živeo u bogatstvu čak ni onda kada su im Ameri ispumpavali svu naftu za šaku dolara. Kolonijalni gospodari u svim svojim nekadašnjim kolonijama nakon WWII ciljano neguju i razvijaju korupciju.
Ako se neko zapita gde im je silna lova od prirodnih bogatstava i crnačkog rada, ovi samo odgovore: "Pa korumpirani ste!"
Tebe će ova tvoja muslimanska bratija kad-tad da obesi o čengele, zbog botovanja za Velikog Satanu. Mada su svi Bosnjaci imaju prilično šizofreno viđenje međunarodnih odnosa u svetu i svom okruženju.
Na braću Srbe se juriša sa Alah Ekber, sa sve Velikim Satanom kao pokroviteljem, koji u trenucima dokolice genocidiše muslimane svuda po svetu. Koje muke su vas navele da pružate podršku Palestincima, ne da se dokučiti. Valjda usahnulo uverenje da će vam Ameri omogučiti etničku čistu, centralizovanu i oslobođenu od Srba BiH, pa se sad opet oči okreću ka Meki i Medini. Suncokreti.

Back