red riding hood
Elita
- Poruka
- 18.868
i ne dize
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i ne dize
i ne dize
![]()

E ako tamo piše to je!Uphmpf
Tako pisu po zenskim casopisima ( a oni su merodavni, je li) da kada pocne da ti kupuje sudje i kuvare, da to nije dobro
bem li ga
Al ja bih na mog skocila stvarno, nek se on drzi krpica i mazalica, kao i do sad
Ipak po balkanski a?
Hvala. Samo sto bih ja tebe u tom slucaju zenio, a ti bi se udavala za mene. Ipak mora da se zna neki red.![]()

Pa ne moz jednakost da ja radim sve a ona neiskusna kao nece da se prevaspitava..za domacicu ima se uci ceo zivot
eto vidis to je ljubav a ne neki parfemi i putovanja
![]()
Kupi ti njemu peglu, pa nek' i on lupa glavu![]()
pa dooooooobrooo sta sad,kupio covek kuvar pa sta..to nemora nista da znaci,mozda je covek jednostavno praktican,da ne lupas stalno glavu sta sutra da kuvas..
Dobronamerna, ali nerealna interpretacija.
Koliko ja vidim taj tvoj nece dici nista teze od kasike u vasem domu.![]()
Ma nije mi samo to kupio
Baš sam nešto spremala odatle, mm-
ladno koristiš knjigu?!
Al to je bio prvi i poslednji put
Za mesec dana ću možda opet nešto 
Smatram da ne treba pridavati mnogo vaznosti tim kucnim poslovima i padati u nesvest oko toga.Nije lako,al sta sad ajd da ne pipamo nista jer je crnacki posao...Ja sam jedna od tih koja ne sprema ruckove duze od 1h.To je maximum,jer sve ostalo je za mene luksuz.
Ako se kuca redovno odrzava takodje mislim da je pola sata dnevno dovoljno da se posvetis krpi i usisivacu.
Biti domacica znaci i imati posao,ali imati spremljen rucak,imati kolace na stolu za ukucane i iznenadne goste,nemati tone ne ispeglanog vesa i zaostatke prljavog.Biti domacica znaci i brinuti o svojim ukucanima.Domacice su zene koje umeju,znaju,mogu,kojima nije tesko i koje ne traze odlikovanje za pozrtvovanost. To znaci biti dobra domacica.

Kad citam sta ovde pisete, zapitam se da li ja zivim mozda u nekom paralelnom svetu
Ne znam ni jedan mladi bracni par, a da je muskarac nesposoban za zivot i da ne ume ili nece nista da radi po kuci...

To je kljucna rec..mladi bracni parovi bi da isprate te novonastale trendove jednakosti..bas me zanima sta na to kazu njihovi roditelji![]()
Zasto mislis da je to kljucna rec?
Govorim o ljudima mog godista, mojim prijateljima. A komsija od 6 banki prekoputa ne znam da li usisava kucu
Siguran sam da se tako ponasaju samo novopeceni mladi bracni parovi..mislim imam rodbinu pored komsija..prijatelje..njihove roditelje..zna se da muskarac moze samo rostilj da raspali sve ostalo radi zena

Nema sta zene da kazu i nisu svi muskarci isti..kao ni zene kojima to ne pada tesko..ziveo sam sam i snalazio se al me nije muka natera da naucim sve sto se brzo sprema..nego iskustvo da namirnica zadrzi svoj kvalitet..da je ne obradjujem 3 sata..zbog toga jedem tako spremljenu hranu a ne da bi se sto pre uvalio ispred tva u fotelju..najvise me nervira kad zena kaze i nabraja sta je uradila u kuci..pa kao skuvala sam rucak..oprala masinu vesa..PA NISI TI SRECO SKUVALA I OPRALA..NEGO SPORET I MASINA..zato sto ja to isto radim i za spremanje onoga sto se turi tamo treba 5 minuta i 2-3 puta doliti vodu u serpu
Upravo zbog ovakvih izjava se smatra da biti domaćica nije ništa posebno.
Baš bih volela da vidim vas koji za 30min sredite kuću na šta liči ta kuća i ručak koji se spremi za 30 minuta!
To je crnački posao!
Ne znam sta ti jedes, ali za bilo koje ozbiljnije jelo (punjena paprika, sarma, pilav....) prvo treba vremena da ocistis i pripremis i povrce i nadev ili meso, a zatim i da spremis
Osim ako ne spremas neki buckuris
Ako nesto mrzim, to je ono kuvam, ali to na nista ne lici
Za dobro jelo ti treba vremena, da se dinsta va pravoj temperaturi i tacno odredjeni period vremena da se postigne ukus i socnost
Sto se tice ciscenja - ista stvar
Ako samo macnes, a ne pomeras i ne cistis coskove - da, onda ciscenje stvarno traje 30 minuta.....
Ali posto muskarci uglavnom ne rade stvari temeljno pšo kuci, ili ih ne rade uopste, to je i besmisleno s nekim ko ne zna kako to izgleda komentarisati.....
U dnevni posao ne spada samo usisavanje, brisanje prašine i pranje sudova posle ručka.a dnevni posao - usisaj, pređi vlažnom krpom, operi sudove posle ručka sve zajedno nema više od 45 min
Hvala lepo na tom tvom rucku gde sve "turis u serpu i par puta dolijes vodu".Ja sam novopecena domacica i trudim se da ne otaljavam nista ( na pocetku sam, pa mi je sve novo i zanimljivo), a ni ne kukam. Ali da ima stvari koje bih nekad vise volela da radim, nego navedeno-ima.Niti mislim da neko treba da mi da orden za ono sto u kuci radim.Sve mi je to normalno i zrelo sam mu pristupila.
Sto se tice stava koji si izneo velikim slovima,a i nacina na koji si ga izrazio ( to"sreco"), vise si nego dovoljno rekao o sebi kao muskarcu i tvom odnosu prema zeni u ovom segmentu zivota o kojem pricamo.Uostalom, devojke su ti vec odgovorile.....
i naravno da mi nije potreban niciji odgovor..od 17e godine sam sebi spremam i drugima..tako da ste za mene gusteri
Jesi ti bre normalan...punjena paprika:
(da ne računam kupovinu namirnica)
- oprati i izdubiti 8 paprika = 4 minuta
- iseckati luk, šargarepu = 5 minuta
- potopiti pirinač i staviti meso na ulje = 1 minit efektive + dinstanje 20 minuta
- napuniti papriku, začiniti i staviti u rernu = 5 minuta
suma sumaru: 35 min
sarma: (koja se sprema koliko puta godišnje?)
- pravljenje fila (efektiva 5 minuta i dinstanje 20 minuta)
- savijanje (50 sarmi smotano i popakovano za 45 minuta uz opušteno čarjilanje)
- krčakanje (preko noći)
i koliko tu ima efektivnog rada???
pilav:
- barenje pririnča (stavljanje u šerpu 0,5 minuta, barenje 20 minuta)
- seckanje povrća - 5 minuta
- dinstanje: 20 minuta (simultano sa pirinčem)
- sjedinjavanje i stavljenje u đuvečaru i u rernu: 3 minuta
suma sumarum: 28,5 min.
koliko puta mesečno pomeraš nameštaj i ribaš ispod, ribaš čoškove, prozore...?
sigurno ne svaki dan
a dnevni posao - usisaj, pređi vlažnom krpom, operi sudove posle ručka sve zajedno nema više od 45 min

Čičak, citirani post je pisala ženska osoba,a ako sam dobro razumela njen post, ona još uvek gleda svoju kevu, tako da pretpostavljam da mama još uvek obavlja sve.
A i šta je s tobom Čičak?!? Ti još nisi otkrila da mašina sama pere, šporet sam kuva,, sudopera sama pere sudove, krpa sama briše...Stvarno si gušter!
Nemaš ti pojma, nego sedi jedan dan, uživaj , i da vidiš sve samo od sebe odradjeno....Čekam samo da od nekud iskoči hrabri mali toster!

Jesi ti bre normalan...
Samo dok očistiš šargarepu treba ti 5-10 minuta...
Dok nađeš odgovarajuće šerpe, uključiš šporet ili rernu... 10 minuta...
pa seckanje... bar 10 minuta...
O čemu ti mlatiš leba ti...
Onda kad sve pripremiš, dok se krčka... pereš sude koje si isprljao dok si pravio to nešto... pa malo mešaš, malo pereš, malo brišeš... pa dok postaviš, pa dok skoloniš... pa dok opereš...
Ma idi bre...
Meni za nas dvoje treba bar sat vremena da skuvam ručak... a ne da nas je više...![]()
to jedino ako treba da svratim do merkura i kupim novu serpu i novu rernu...
Pa mene vredja kad mi neko se obrati sa ˝domaćice˝ , oduvek mi to bilo nekako ko omalovažavanje...Pogrešno možda ali ja sebe ne gledam kao domaćicu i nadam se da neću nikada morati.A mozda ta tvoja masina za ves treba se vrti rucno..800 obrtaja u minuti..aj kreni polako![]()
Po meni je domacica osnova mentalnog sklopa..mislim vekovima su zene polupismene i ne zavrsavaju skolu al su sposobne preziveti..sad ti baci neke samozvane na selo da vidim dal bi im kokoske pocrkale posle nedelju dana jer one prostiru ves za medalju bokteČuj njega-pokušaj istihPa mene vredja kad mi neko se obrati sa ˝domaćice˝ , oduvek mi to bilo nekako ko omalovažavanje...Pogrešno možda ali ja sebe ne gledam kao domaćicu i nadam se da neću nikada morati.
Uostalom, zašto ovde pišu žene koje rade?Ja kapiram da domaćice ne rade, da im je kuća-posao.A ovde su koliko znam sve žene zaposlene i život im nije suvoparni život domaćice.

Ma jok, kad završi, sama raširi veš, ispegla, složi u plakar, a po potrebi nam ga sama i oblači....
Nego, u pravu si, tema je Domaćice.... ( ja to nisam, jer sam nakon studija htela da se dokažem na poslu i napredujem, a nameravam i dalje, a ovo su mi svakodnevne kućno-životne obaveze)
Dakle, kad je već tema Domaćice....šta ćeš ti tu?!