Nico
Zainteresovan član
- Poruka
- 293
Lexa:Da pojasnim stvari, a vrlo su proste. Dok god vi ne osećate potrebu da nekoga prevarite – dotle je smisleno održavati tu vezu. Meni je glava puna te osobe i nemam ni želju ni volju da tražim nekoga drugog. Kada prođe zaljubljenost – brak se svodi na naviku, ali i na redovan seks. A ako vas, opet vaš partner, ne zadovoljava ni u krevetu, onda ode mas’ u propas’... O kakvom održavanju braka se, onda, govori? Kakvog braka? Navike? Ugovora?
Ako u svoju avanturu unesete emocije, tu dobro reče Bliss, to još i ima smisla, recimo da se lomite između te dve osobe, i da se ipak odlučite za muža/ženu. Vredno oprosta? Brak vredan truda? Verovatno...
Tj. – nije mi jasno: Šta neko drugi može (u seksu) da vam ponudi što nema vaša devojka/dečko?
Šta tražite sa nekim drugim, uopšte?
Da li vi u braku (vezi), a veza je, valjda, neka paralela braku???, tražite FORMALNOST ili životnog partnera, nekoga sa kim ste spremni da proživite ostatak života?
Kao – ovo mi je devojka i nju treba da vatam za javnos’, ovo mi je drug i njega treba da vodim na pivo, ovo mi je švalerka i nju treba da krešem, jer je to prirodno...
Da pojasnim: vi, ljudi, ne biste trebali uopšte osećati potrebu za prevarom, telesnom, emocionalnom ili verbalnom, dok ste sa osobom koju volite.
Ili sam to ja neki izuzetak?![]()
Čini mi se da ste banalizovali i ljubav i seks i emocije, i da ste zaboravili čemu sve to služi, da to nije nešto što se razumom može ukalupiti bilo gde. A možda ste videli uzor u pogrešnim ljudima, koje je odavno pojela Kriza Srednjih Godina...
Rigidnost tvojih stavova govori da si mlada (dvadesetak godina, mozda malo vise).
Vremenom otkrijes da je besmisleno reci "vi ne treba da osecate potrebu...".
Razlike medju ljudima su ogromne, a to se odnosi i na seksualnost, ljubav i ostalo....slazem se, iskrenost je vazna, ali cesto dolazis u situaciju da vagas vrednosti, i nekad pretegne neka druga - posledica je precutkivanje ili laz. Govorim o pravom moralnom rasudjivanju, ne o simulaciji radi samozavaravanja: moguce je da postupis onako kako sada verujes da nikada ne bi.
Seks bez emocija se desava, a po meni, ne potpada u domen postupaka koje treba prosudjivati sa stanovista morala. Ali ti mislis drugacije, i to je tvoje pravo. Ne mozes me ubediti da je to istina, jer ovde istine nema. Samo razlicitih stavova i licnosti.
I najbolje je kada se misljenja partnera o ovim stvarima poklapaju, pa ne mora ni da laze.
P.S. Nije mi namera da sve relativizujem. Govorila sam o postavljenoj temi.

Ovo je kao kad je Anakin "pogodila" da sam jarac (bez obzira što mi je saturn bio avatar)...