*misutka*:...Ja po forumima komentarišem nečije mišljenje, a ne nečiju ličnost...
Ko je i kada uopste komentarisao njenu licnost pa ste se vi sada naprasno ukljucili u diskusiju sta je eticno na forumu a sta ne?
Pozdrav.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
*misutka*:...Ja po forumima komentarišem nečije mišljenje, a ne nečiju ličnost...
gane011:*misutka*:...Ja po forumima komentarišem nečije mišljenje, a ne nečiju ličnost...
Ko je i kada uopste komentarisao njenu licnost pa ste se vi sada naprasno ukljucili u diskusiju sta je eticno na forumu a sta ne?
Pozdrav.
smeh:Žao mi je što sam te, kako kažeš, "neprijatno iznenadila", ali i dalje verujem da se nismo razumele.
Naime, ovde se pokrenula jedna vrlo ozbiljna i poprilično škakljiva tema na koju su mnogi od nas prilično osetljivi. Zapravo, ne verujem da postoji mnogo toga što nas "dotiče" toliko koliko deca.
Elem...
Osoba se ponudila da rodi dete paru koji je za to uskraćen. Uz svu lepotu koje nosi rađanje, roditi dete i dati ga nepoznatim ljudima koje si našao na ovaj način nije baš jednostavno (mislim da tu nema mnogo razlike čija jajna ćelija je upotrebljena, odnosno da li si i biološki majka bebe koju nosiš devet meseci) i logično je da su iza toga usledili ovakvi komentari. Pažljivo sam pročitala temu i nikako ne mogu da se otmem utisku da se neko malo igra sa stvarima koje uopšte nisu za igru... I to me je navelo da zavirim u profil i ostale poruke osobe koja je temu postavila. Nakon toga mi je postalo jasno da je ponuda blago rečeno neozbiljna i to me je pošteno iziritiralo.
Objasniću i zašto. Zamisli da postoji žena koja tu i tamo čita poruke po forumu sa višegodišnjim "stažom" lečenja od steriliteta sa konačnom dijagnozom da ne može da rodi dete. Čitajući ovakvu poruku, rađa joj se nada da bi na takav način mogla da postane majka. Samo ljudi koji žela da imaju decu, a ne uspevaju u tome znaju koliko je sve to bolno, mučno, teško... I koliko je svaka ta nada lepa i koliko je svako razočarenje strašno...
Slažem se da mi nismo tu da ocenjujemo nečiji karakter, ali nigde ne postoje pravila koja to zabranjuju. Ne postoje ni pravila koja zabranjuju poigravanje sa tuđom nevoljom. Poigravati se sa ovakvim stvarima ne da je nisko i ne da je "udarac ispod pojasa", već mnogo više od toga. Nije bilo nikakvog aludiranja na nečije zdravstveno stanje, već prosto prenošenje činjenica.
To što dotična osoba ima (ili je imala) problema sa zdravljem sopstvene psihe, sigurno nije za podsmeh. To što je, kako sama kaže, našla način da se sa tim izbori - za svako je poštovanje. Ali, to joj ne daje za pravo da se poigrava tuđim osećanjima nudeći im neku slamčicu koju, u stvari, nema. Čak i ako je njena ponuda iskrena - sama bi trebalo da zna da, na žalost, i njeno zdravlje ne dopušta takav poduhvat - konačno ni zbog nje, ne samo zbog eventualne bebe.
Razlog zašto sam kopirala taj post je upravo taj - da ako je moguće sprečim mogućnost (makar i teoretsku) da neko ko je izmučen sopstvenom mukom doživi još jedno razočarenje.
Po meni, nisko bi bilo da sam dopisala ili izmislila pomenuti post, da nisam iznela činjenice, već naklapanje. Dakle, i dalje stojim iza toga da nisam uradila ništa nekorektno, niti na bilo koji način povredila nečija osećanja. Konačno, da osoba koja je započala ovu temu, želi da se to ne zna - mogla je pisati pod drugim nikom.
Inače, na "ljubimcima" je čitav post premešten sa jedne na drugu temu uz dozvolu autora, a to sam uradila kao urednik podforuma u cilju bolje preglednosti tema.
I nemaš razloga da se za bilo šta izvinjavaš - imaš puno pravo da razmimišljaš na svoj način, meni ne smeta da to mišljenje i čujem (pročitam), što, naravno, ne znači da se sa njim i slažem.
Nadam se da ti je sad malo jasnije zašto sam napisala to što jesam i šta o svemu mislim.
Pozdrav!
. Prosto mislim da postoje teme koje nisu za šalu i podsmeh bilo koje vrste. Naravno. Postoje ljudi sa kojima se razumete čak i kada različito razmišljate. To je za poštovanje. Pozzsmeh:Normalno je i prirodno da imamo razičita razmišljanja, različite različite doživljaje, poglede, reakcije, stavove... kao i načine na koje ih iznosimo.
Daleko od toga da imam želju ili potrebu da kada na nešto reagujem bilo koga vređam, ipak se ne opterećujem previše time da li će nekome biti "neprijatno" zbog nekog mog posta. Mnogo mi je važnije da kažem ono što mislim - ako već u nečemu učestvujem.
Rekla bih da smo se ipak na kraju razumele :wink:
*misutka*:gane011:*misutka*:...Ja po forumima komentarišem nečije mišljenje, a ne nečiju ličnost...
Pozdrav.
Šta uopšte znači ''naprasno uključili u diskusiju''? Ako se nisam uključivala, ne znači da nisam pratila. Možda treba da reagujem na svaki napisani post i da dnevno napišem 100 komentara na neku temu, da bi Vi smatrali da sam konstantno ''uključena''. Žao mi je, nije moj stil. Objasnila sam šta sam mislila...pametnima dosta. Postoji Gane razlika izmedju iznošenja mišljenja, i procene etike. To bi Vi bar trebalo da znate, jer ste vrlo često na granici. Pozdrav
gane011:*misutka*:gane011:*misutka*:...Ja po forumima komentarišem nečije mišljenje, a ne nečiju ličnost...
Pozdrav.
Šta uopšte znači ''naprasno uključili u diskusiju''? Ako se nisam uključivala, ne znači da nisam pratila. Možda treba da reagujem na svaki napisani post i da dnevno napišem 100 komentara na neku temu, da bi Vi smatrali da sam konstantno ''uključena''. Žao mi je, nije moj stil. Objasnila sam šta sam mislila...pametnima dosta. Postoji Gane razlika izmedju iznošenja mišljenja, i procene etike. To bi Vi bar trebalo da znate, jer ste vrlo često na granici. Pozdrav
Ja sam vam inace odgovorio na ovaj post (naravno granicno necivilizovano kao i uvek :wink: ) ali posto vase uvrede prolaze kod moderatora i ostaju na forumu (verovatno imate neku vrstu protekcije) a moje se brisu (nije bas ni svako za moderatora) samo cu vas pozdraviti.
A mozda i ne stignete da procitate da ste pozdravljeni... mozda me odmah cenzurisu.![]()
*misutka*:Pa možda ste malo preterali sa količinom uvreda, pa ste brisani...
gane011:*misutka*:Pa možda ste malo preterali sa količinom uvreda, pa ste brisani...
Naravno da nisam preterao, ja sam kao i uvek na granici... :wink:

*misutka*:smeh:Ne vidim sta je tu "nisko"?!*misutka*:smeh:Na stranu svi razlozi i motivi osobe koja je postavila ovu temu... Nakon čitanja jednog od postova na "Zdravlju", mislim da je svaki komentar suvišan...
Ne treba biti previše medicinski obrazovan pa znati da takvi lekovi ni u kom slučaju nisu tik-tak bombonice, a makoliko da je jaka želja za roditeljstvom, izlišno je i napominjati da svako želi zdravo dete. Da ne analiziram dalje...alokontakt:imam 28 godina,pre jedno 5 godina osetila sam prve neka blage napade ali nisam tome pridavala veliki znacaj,znaci mogla sam normalno da funkcionisem,a pre jedno 3 godine su krenuli bas zesci napadii dve godine sam maltene bila zakljucana u kucu.evo sada jedno godinu dana sam na lekovima,ali pravim,i funkcionisem kao da mi nista nikad nije ni bilo.Inace za te dve godine kao stosam vec rekla kljukala sam se raznoraznim lekovima...
Smeh, ovo je bilo bas nisko...
Samo sam prenela ono sto sam nasla... Hipoteticko pitanje: Da li bi ti dopustila da ti dete rodi zena koja je pod takvom vrstom lekova?
Ne pricamo o genezi, o humanosti, o motivima... samo o surovoj realnosti. Jasno je da bolest ne bira (ukljucujuci i one koje za posledicu imaju nemogucnost da neko rodi dete), ali ako vec analiziramo, u ovoj situaciji meni je takva vrsta ponude, u datim uslovima, u najmanju ruku - neozbiljna.
Baš mi je drago Smeh, da si se sad javila pa dok sam još 'u kancelareiji' mogu da ti odgovorim. Mislim da je nisko iz dva razloga. Prvo malopre sam na 'kućnim ljubimcima' pročitala da si citirala nečiji post i da si naglasila da si pre toga od onoga ko je post pisao, tražila dopuštenje http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?t=75186. Zato mislim da je bez veze što si citirala deo posta alokontakt-a, i to sa drugog podforuma, bez njenog dopuštenja (ako grešim, onda ti se izvinjavam).Šta, kao u cilju da svi mi vidimo ko je ona. Pa nemam pojma ko je i ne zanima me, kao što ne poznajem ni ostale ko su, kakav im je zaista stav po nekim pitanjima, jer ipak se svi mi krijemo iza tastatura i pitanje je da li je sve što se napiše, prekopirano iskustvo, ili virtuelni stav. Ja po forumima komentarišem nečije mišljenje, a ne nečiju ličnost. Drugo, ko smo mi da procenjujemo kakvi su to njeni lekovi i da li je moguće da ta žena nekom rodi zdravo dete. Koga bude interesovala njena ponuda taj će verovatno da se potrudi da je bliže upozna, i da sam (i uz pomoć lekara)proceni da li mu ta osoba može roditi zdravo dete. Znači to aludiranje na zdravstveno stanje alokontakt-a, mi je bljak i malo ispod pojasa bar za nekog kao što si ti. Znači reagovala sam na tvoj post jer si me neprijatno iznenadila(poznajući tvoj 'lik i delo' na Forumu), da je to napisao neko čiji nick prvi put vidim, verovatno se ne bih ni trudila da kažem šta mislim.
Pozdrav

alokontakt:Lepo sam rekla jos na pocetku da su pojednci stvarno smesni.mozda ne delimo zajednicki smisao za humor,ali ja sam se bas od srca nasmejala ovom zadnjem komentaru jelene 1974..Koliko sam primetila svi ovde kao sugerisu da je tema krajnje ozbiljna a pretvoriste je u cirkus...

jelena1974:p.p.s. naravno da je godiste, nick je nastao u samom zacetku neta na ovim prostorima, kad sam se tim godistem ponosila(sredina poslednje decenije proslog veka), a sad me mrzi da smisljam nesto drugo![]()
jelena1974:p.s. 1974 je broj mojih sivih celija pomnozen sa brojem kg (1 x 1974)

a i da osetim tu trudnocu ko zna da l cu imati prilike