Vidim, bas ste se bili raspisali...
Zanimljiva tema i lagala bih da kazem da o tome nikada nisam razmisljala, sto iz licne, sto iz profesionalne perspektive.
Mislim, mada iz jednog sasvim hipotetickog ugla, da bih tako nesto mogla da uradim. Medjutim, obzirom na to da jos uvek nisam majka i ne znam licno kakav je osecaj ni nositi dete u sebi ni roditi ga a kamoli dati ga po porodjaju drugim osobama, to ce za sada ostati u tom "hipotetickom uglu". Po svemu sto kazu zene koje su prosle kroz trudnocu i radjanje, ostaviti dete po porodjaju je zasigurno izuzetno tesko iskustvo.
Sto se tice "altruizma" delim nadu i "optimizam" WW da ne mora iza svega bas uvek da stoji novac. Redovan sam davalac krvi, na listi za kostanu mozdinu, i cak sam ovde u Spaniji isla i da se raspitam za proceduru donacije ovocita, ali su me odbili recima da primaju samo donatorke Spanjolke

. Jbg, valjda nece da kvare spanski "gene pool" nasim imigrantskim genima...

Sad cete mi sigurno reci da to nije isto kao surogat materinstvo, i u pravu ste: nije isto ali je u istoj "liniji razmisljanja". Pa ako je neka zena vec toliko sigurna u sebe da se upusti u takvu proceduru, ako psiholog/psihijatar koji obavezno prati takve slucajeve da pozitivno misljenje, ne vidim nikakav problem.
Obzirom na sve sto sam do sada rekla na slicnim temama, mislim da vas nece iznenaditi kad kazem da bi mi, ako se ikada odlucim na tako nesto, bilo sasvim irelevantno da li se radi o hetero ili homo paru.