brundoje
Primećen član
- Poruka
- 870
Samo u 14 veku su napisana 4 različita srpska dokumenta koja govore o starosedelaštvu:
- U karlovačkom rodoslovu su navedeni Dačani kao Srbi
- U srpskom prevodu Zonare, opet su navedeni Dačani kao Srbi
- U srpskom prevodu Aleksandrijade antički Makedonci su navedeni kao naši
- U žitiju svetog Ahilija antički Tribali su navedeni kao Srbi
Sigurno si čuo za ruske i poljske letopise koji govore o identičnoj stvari.
Pitam ja tebe, kako to da mi sada imamo više saznanja od srpske inteligencije 14. veka, pa mi sada znamo da su svi ovi ljudi bili u krivu ili su jednostavno izmišljali?
И како то да је то теби познато, а да није познато историчарима? Нарочито у светлу онога што сам написао, да је српски национални интерес да то буде тако? Такве ствари нас чине једном од најзначајнијих европских нација.
А нарочито, шта се десило са системом друштвеног поверења и откад се борба за револционарне промене у науци води на форумима, где добијемо дискусију против некога ко не уме нешто да објасни, јер му то није струка? Зашто се, по твом мишљењу, ово твоје питање не поставља на научним скуповима у Србији и зашто га не постављају српски историчари? Да ли постоји шанса да неко негде нешто запише, а да није у праву? Да ли су Илири и Дачани исто? Да ли су Трачани и Дачани исто? Да ли је у римско време језички простор Балкана био јединствен? Да ли је тај језик био словенски? Одакле идеја да ова питања никад нису постављена, него да смо се пробудили у 20. веку где нека "званична наука" одувек говори о сеоби Словена, а ми тек сад откривамо ко смо и шта смо? Одакле такво банално доживљавање 200-годишње српске научне мисли, да се ради просто о плаћеницима који седе и уче догме које им се сервирају из Беча и Берлина?
Одакле нам толико много покварених људи... па да нас је покварених и 80%, бар би 20% били на правој страни. Колико до сада имамо великих историчара? Пет? Педесет? Стотину и педесет? Одкакле то да перјаница ових идеја буде човек који не уме да тумачи изворе, ни литературу, ма ни да дискутује? Пази Коле, нисмо ми Срби народ од стотину људи који постоји задњих 20-30 година. Има нас на милионе, у модерно доба смо крупним корацима ушли у 20. веку, дали смо свету низ научника из природних наука и техничких, одакле та идеја да исто тако и на пољу историје такође немамо Тесле, Пупине и Миланковиће, само што нису глобално познати јер наша нацинална историја није од глобалног значаја. Овде није толико проблем шта ако је прича о сеоби Словена све време била лаж, него какви смо ми то као нација, као култура, као интелигенција где та лаж може да живи и опстаје 100 година? А да и Курта и Мурта погледају пар емисија на Балкан Инфо, пар Ју Тјуб клипова, успут прочитају две или три аутохтонистичке књиге и све то разбију. Које су последице свега тога, да целу државу треба рушити, а целих неколико генерација жигосати и осудити због велеиздаје?