Sunday Afternoons

• Začetnik teme Začetnik teme Betty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
e mislim da je jedna lepa poslovna kombinacija u najavi,kad resis da reziras zvrcni me,necu da naplatim mnogo dok ne postanem poznata:lol:

Pa da, mogli bismo ovde na Krstarici prvo da napišemo dramu, pa ondak da podelimo uloge :lol:

(a inače na jutjubu ima jako mnogo vežbi za glumce, saveta itd. nije loše, počne čovek malo drugačije da razmišlja. sasvim razumem ono što si napisala gore, verovatno bi i meni - ma svakome - takav trening mnogo dao)

pa da u tome i jeste stvar,to zelim da radim na sebi
ja imam jaku barijeru oko sebe,ne bih rekla da je to stidljivost nego vise nedostatak samopouzdanja
nekad idem protiv sebe,jer ovo sto radim potrebno je da glumis,i da pricas pred dosta ljudi (nekad mi je to bio uzasan problem) ,ja npr ne umem da lazem,kad moram da kazem laz ja se prvo koncentrisem i ubedim sebe da je to istina,nadjem neku mrvu istine u tome i onda to prebacim na celu informaciju,taj osecaj da je to istina (a to je opasno,posle ne znas sta ti se desilo stvarno)
volela bih da naucim da se izrazavam prirodno pred drugima,sasvim opusteno,bez straha od bilo cega
e mislim da je jedna lepa poslovna kombinacija u najavi,kad resis da reziras zvrcni me,necu da naplatim mnogo dok ne postanem poznata:lol:

...nadji knjigu - Konstantin Sergejevich Stanislavski - SISTEM...procitaj...1 X , pa ako mozhesh josh jednom...mozhda se nadjesh ...a onda je sve mnogo lakshe...na oblikovanju glumca..:)

...Biblija za glumce ( i ne samo za glumce )...world wide...i u hebenom hollywood-u je alfa i omega...

Everybodys Fine - drama sa Robertom De Nirom u glavnoj ulozi, poceo je da igra dede , znaci definitivno je mator. Odlican je kao uvek. Ko ne voli porodicne price ovo nije film za njega.

Prica o coveku koji misli da poznaje svoju decu a onda .....
Mene film naterao da se porazmislim malo , da vidim gde idemo , kako zivimo ....
Uglavnom - dopao mi se .

Weather girl - jasno vam je ....prica je o devojci koja najavljuje vreme ....nista tu nema dubokoumno , ni specijalno , al sam se bar pola sata od sat ipo smejala i to je dovoljno dobar razlog da ga nekom preporruim za nedelju popodne.

Klasicna bozica sa puno smeha....i hepi endom....pa sto dan ne ....

Ovde bih mogla da kažem nešto za televizor....

Nešto me nesanica muči u poslednje vreme, vezano, i gde ću, šta ću, od muke piljim u tv.
Znači, toliko dobrih filmova se vrti u 2h, 3h da to nije normalno!
Ok, znala sam ja i ranije da su programske šeme pravljene za blejače, a nas vorkere ko ebe, ali opet....svaku noć naletim na bar jedan film koji me "upeca" i ono, baš mi se gleda, što mi se nije desilo ne pamtim.
Različiti žanrovi, različite televizije, pravila nikakvog nema, osim toga da jedino što valja na našim televizijama može da se vidi posle dvojke.

A vi kako te?

Everybodys Fine - drama sa Robertom De Nirom u glavnoj ulozi, poceo je da igra dede , znaci definitivno je mator. Odlican je kao uvek. Ko ne voli porodicne price ovo nije film za njega.

Prica o coveku koji misli da poznaje svoju decu a onda .....
Mene film naterao da se porazmislim malo , da vidim gde idemo , kako zivimo ....
Uglavnom - dopao mi se .

Taj film američka verzija italijanskog filma, gde glavnu ulogu igra Marčelo Mastrojani...http://www.imdb.com/title/tt0100681/
i italijanski mi se više sviđa... Ja volim De Nira, al' mi je neviđeno dosadio, gledam ga od kad znam za sebe, i bez obzira na to što je dobar, ja na njega uopšte više ne reagujem, nekako mi je kao deo scenografije :lol: Nije fer, al' sam je kriv, nije se penzionisao na vreme... a Marčelo mi nikad nije dosadio...možda zato što je lep?

:) da, verovato je dosta slušati dete kad ti nešto priča, i čuti šta govori, a ne ono što želiš/ne želiš da čuješ...

Danas sam videla ovo:

e6a4bf898f_53875607_o2.jpg

CRACKS
Zanimljiv film sa Evom Grin u glavnoh ulozi - priča o elitnoj engleskoj školi za devojčice, tridesetih godina prošlog veka. Sve devojčice obožavaju učitejicu (Eva Grin) koja ih uči 'životu', a onda dobiju novu učenicu, prelepu Španjolku, koja poremeti ravnotežu uigranog tima. Film nije limunada, ali neću više ništa da vam kažem, da vam ne pokvarim ugođaj... U stvari, hoću: prekrasni kostimi, bukvalno sve - od školskih kecelja, preko kupaćih kostima, do zaista prekrasnih modela koje nosi Eva...

:) da, verovato je dosta slušati dete kad ti nešto priča, i čuti šta govori, a ne ono što želiš/ne želiš da čuješ...

Danas sam videla ovo:

e6a4bf898f_53875607_o2.jpg

CRACKS
Zanimljiv film sa Evom Grin u glavnoh ulozi - priča o elitnoj engleskoj školi za devojčice, tridesetih godina prošlog veka. Sve devojčice obožavaju učitejicu (Eva Grin) koja ih uči 'životu', a onda dobiju novu učenicu, prelepu Španjolku, koja poremeti ravnotežu uigranog tima. Film nije limunada, ali neću više ništa da vam kažem, da vam ne pokvarim ugođaj... U stvari, hoću: prekrasni kostimi, bukvalno sve - od školskih kecelja, preko kupaćih kostima, do zaista prekrasnih modela koje nosi Eva...

Odmah skidam ovaj film. :D Obozavam Evu plus mi zvuci zanimljivo plus divni kostimi....:D

Da spojimo sa Sunday Afternoons?

Baš sad razmišljam o ženskim filmovima - ne o romantičnim filmovima (kao, 'filmovi za žene') nego o filmovima koji prikazuju interesantne žensko-ženske odnose: ljubav, prijateljstvo, ambiciju, manipulaciju, mržnju, takmičenje, destruktivnost i tako...

aaebox.jpg
51CzMuPu5CL._SL500_AA300_.jpg

200px-Heavenly_Creatures_Poster.jpg
56579-large.jpg

emma.jpg

30251-large.jpg

dajte neke preporuke, baš sam raspoložena za gledanje filmova o ženama ...i ženama

Poslednja izmena:
šta te je rastužilo i skoro rasplakalo? koga žališ - ćaleta ili decu? ili celokupnu situaciju?

celokupna situacija... cak ne mogu da odredim sta tacno... najvise me izbedaci sama cinjenica da prodje citav zivotni vek u pogresnoj/losoj komunikaciji, skrivanju, lazima, a to je sve kao ok, normalno, svi pod pritiskom ocekivanja, kao neki ogromni bespotrebni nesporazum koji je u sustini smesno lako razresiti, a ljudima ode citav zivot u tome... mozda mi je caleta bas zao zato sto je dosao da kraja i tek onda skapirao neke stvari... odnos sa decom oformljen preko zene, posredno... zivot kroz ponos na decja dostignuca, nemanje licnih ambicija... ma EmOcije, tako je nekako uradjen film da me ufatio da ne kazem na patetiku, al me ufatio :)

celokupna situacija... cak ne mogu da odredim sta tacno... najvise me izbedaci sama cinjenica da prodje citav zivotni vek u pogresnoj/losoj komunikaciji, skrivanju, lazima, a to je sve kao ok, normalno, svi pod pritiskom ocekivanja, kao neki ogromni bespotrebni nesporazum koji je u sustini smesno lako razresiti, a ljudima ode citav zivot u tome... mozda mi je caleta bas zao zato sto je dosao da kraja i tek onda skapirao neke stvari... odnos sa decom oformljen preko zene, posredno... zivot kroz ponos na decja dostignuca, nemanje licnih ambicija... ma EmOcije, tako je nekako uradjen film da me ufatio da ne kazem na patetiku, al me ufatio :)
potpisujem

Da, da, Almodovar se podrazumeva :) Najbolje je što je i on odrastao na istim ženskim filmovima, pa ih citira u svojim delima (Sve o Evi - Sve o mojoj majci; Rich & Famous - Cvet moje tajne :heart: )

Dobro si me podsetila za Fish Tank, znam da si me baš zainteresovala prošli put, a onda sam zaboravila - sad zapisujem i odmah naručujem! :)

Ja sam juce na Festu gledala Akvarijum
http://www.fest.rs/2010/film.php?id=110

Odlican je. U pocetku deluje povrsno i tipicno, ali ondaK postane mracan i uznemiravajuci, ali na dobar nacin(nadam se da razumete sta sam htela da kazem:)).

e i ja sam ga odgledala
i ne slažem se sa ovim baš
scenario je kao.. dragi britanci dokle više? dokle pijane keve i pedofilija i polusvet i cigani i trenerke i kajle?
mislim, posle prvih 15 minuta filma bilo je jasno šta će da se dogodi do kraja =I
shvatam zašto bi nekom radnja bila mučna ali ne vredi, mnogo je već viđeno
e sad
da ne bude da samo kudim
lepše iskorišćeno svetlo nisam videla nikada, ni u jednom filmu
pametno iskorišćene boje
zvuci
ubacili su čak i element mirisa
vrlo inteligentno, vrlo =)

samo to bi bilo dovoljno da preporučim ovaj film, ali sa rezervom.
a ako niste ovakve peezajzle po pitanju filmova ko ja, onda slobodno ožežite

Poslednja izmena:

Back