Sumnje i kontrola

Znaci jos i licno. Necu vise da pisem na ovoj temi.

Nema šta da se zalis

⬇️

IMG_8820.jpeg

1-1 ne vara
neproveravan
1-2 ne vara
proveravan
2-1 vara
neproveravan
2-2 vara
uhvaćen
Slučajevi 1-1 i 2-2 su čisti, možda bi za 2-2 neko još nemao obraza da kuka kako mu je špijuniranjem narušena privatnost
Problematični su ovi 1-2 i 2-1.
U slučaju 1-2 šteta za onog koji je nedužan špijuniran je suštinski nikakva, jedino što bi se uvredio zbog nemanja poverenja. Ako se ponašao sumnjivo a ima razuma (i veza vredi) mogao bi da pređe preko toga jer nesporazumi, krize se dešavaju. Osim ako proveravanje nije učestalo.
Tebi ne bi smetalo da zivis sa nekim ko ti cesto proverava telefon dok se kupas, negde ga ostavis i sl? Msm, meni lično ne bi smetalo u smislu da ne krijem ništa posebno, jer sve što radim mogu i da kažem da radim, ali osećaj da sam sa nekim ko proverava tako je pomalo jeziv.
Slučaj 2-1 donosi onome koji je prevaren mnogo veću štetu- pored nabijanja rogova i laži i potencijalno veću šansu za boleštine.

U svakom slučaju daleko veću štetu nego što bi imao nedužni proverenik.
ovo za boleštine se slažem. Ako neko sa mužem ne koristi zaštitu a on pokupi ko zna šta , ne mora čak ni ko zna šta dovoljno je neku bakteriju koja će se zapatiti, to jeste problem. Pored toga, čim ima neku nije dovoljno angažovan seksualno u odnosu, tj istrošen je, ili odsutan.

Međutim, ako jeste sa jednom ili više drugih osoba, to će se odmah osetiti, ali dokaz je nešto sasvim drugo. Tragati za dokazima deluje paranoično, šta ako ih ne nađeš a i dalje sumnjaš? To je meni se čini najgora opcija. To bi uništilo čoveka, a i odnos. Bolje je otvoreno reći vidi ja zbog tvog ponašanja koje mi je sumnjivo nemam povrenenje u tebe i želim da prekinemo odnos. Nema zaista smisla opstati u nečemu što se sastoji i od preturanja po stvarima. Mora da postoji bolje rešenje problema sumnje. Možda je jednostavno stvar u tome što osoba ne želi biti posvećena jednoj osobi kako bi žena htela, npr. Nego ljudi ne žele da ostanu sami, a to je bolje od nepoverenja. Na kraju, koliko njih dobije kancer što su se sekirali u životu, a i to je vrsta sekiracije. Ima ljudi koji se ugase pored osobe koja ih stalno vara, a ima i onih koje zabole. Neki su osetljivi i za njih to nije zdravo da ostaju u tako nečem i život im se pretvori u kopanje po stvarima, to ide malo po malo.

Ima onaj vic, pričao mi sin, kada žena stalno nalazila neke dlake na muževljevoj odeći ili u autu.. i jednom kada je pregledala i nije našla ni jednu dugačku dlaku kaže ona njemu sada me varaš sa ćelavom ;)

Kada sumnja zavlada, nema toliko razuma.

Zato je jedino dobro živeti sa nekim sa kim se može biti sasvim otvoren. To je temelj zdravlja i zdarvog odnosa. Ono kada znaš da će neko sve reći, imate i to iskustvo, i kada su ljudi otvoreni. I tolerantni kada neko pogreši. Sve ovo drugo je... bezveze. i besmisleno.

Tebi ne bi smetalo da zivis sa nekim ko ti cesto proverava telefon dok se kupas, negde ga ostavis i sl? Msm, meni lično ne bi smetalo u smislu da ne krijem ništa posebno, jer sve što radim mogu i da kažem da radim, ali osećaj da sam sa nekim ko proverava tako je pomalo jeziv.
Ali napisala sam
Osim ako proveravanje nije učestalo.
Ja sam i govorila o slučaju, a ne o maniru.

I ne bi mi smetalo da me partner pita. A ni da me proveri. Jer ništa ne krijem. A ako krijem a smeta mi što me proverava onda sam...pa ne znam...licemer? Da li je realno i fer očekivati da iko ima apsolutno poverenje u nas. Uvek može da dođe do nesporazuma i taj stav: moraš da mi veruješ jer ja..ja ja nije način da se izgradi poverenje.
Uostalom, koliko puta smo u životu zavirili negde gde nismo smeli, ali smo to prenebregnuli jer nismo bilo uhvaćeni.

mislim stvarno,još će da se razočaraju ako nije :rotf: :rotf:
možda da prepričamo da im bude lakše:zcepanje::hahaha:
neka potreba nije zadovoljena,a to je lično,u toj nekoj kombinaciji se traži nešto,možda korisno,možda ne,verovatno utiče i na drugu stranu,al uvek ima više strana,pitanje je ko kakvu potrebu ima
šta ima od utvrđivanja činjenica,kad one i nisu suština tih potreba,kao neki argumenti za vezivanje ucenom:think:
uostalom postoji neka tačka i spajanja i razilaženja,opet je u vezi potreba,a i to je lično
sve to opet podseća na neku svojinu koja je diskutabilna,jer je stvar u odnosu između ljudi,a ne u posedovanju,mada zavisi ko kako doživljava:rotf::rotf:

Poslednja izmena:
Šta to treba da bude privatno u privatnom odnosu dvoje ljudi?
Kod veza bezveze može i treba da postoji privatnost, kod života udvoje privatnost je zajednička, jer je život zajednički tako da telefon ne može da bude privatnost kao ni nalozi na internetu. U suprotnom sve je veza bez obaveza....ko ima svoju privatnost ne treba da se vezuje ni da laže da je vezan, kad već ima svoju privatnost....

Ako mi neko izgovori rečenicu "ako me voliš ti ćeš ____ (dodati po potrebi)", taj neko je istog momenta završio sa mnom, jer se radi o emotivnoj manipulaciji, a ja ovca nisam.

Takođe, lično smatram da svako može da uradi šta god hoće, ako hoće, tako da se ne opterećujem preterano oko toga, a ako posumnjam na nešto onda se to verovatno i desilo jer sam toliko neopterećen tim stvarima i ne vučem traume gde mi svaki korak nečiji predstavlja brigu.

Imao sam jednom devojku koja je pre svega bezobrazna i ima potrebu da ti kontroliše život bukvalno, gde ako pogledaš u nekom pravcu odmah imaš problem, koja na sve to ima traumu i koja na sve to i sama radi to sve, pa valjda zna kako to ide i ne bih to poželeo ni neprijatelju. Te se usled svega toga nikad prema nekome ne bih ponašao kao kreten, jer je to zaista kretensko ponašanje.

Zamisli, daj mi ovo, ako me voliš. Zemljače, pored tebe je i odabrala/o je da životno vreme koje ne može da vrati provodi sa tobom, pa ako te ne voli onda je mentol.

Šta to treba da bude privatno u privatnom odnosu dvoje ljudi?
Kod veza bezveze može i treba da postoji privatnost, kod života udvoje privatnost je zajednička, jer je život zajednički tako da telefon ne može da bude privatnost kao ni nalozi na internetu. U suprotnom sve je veza bez obaveza....ko ima svoju privatnost ne treba da se vezuje ni da laže da je vezan, kad već ima svoju privatnost....
P nista onda uzmes i zivkas njene drugarice s fejzbuka: e mico sta ima druze moj, ajmo na kaficu.
To si sada zajednicke drugarice😍

Back