nema opcije za spoiler, ali klikni na oblačić skroz desno, pa umesto "quote" kucaj "spoiler"
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ovo mi je nekako bezveze, od prve epizode se vidi ljubav Ibrahima i Hatidže
šta mu bi
Hurem i Ibrahim
Dve razlicite ljubavi
ljubav prema moci i ljubav prema vladaru
lukavost i odanost
zanimljiv odnos
otimaju se za njegovu ljubav
dominacija
a nisu suparnice
jako interesantno
Da, samo smo pod Turcima bili 5OO godina...peticija protiv serije?!
nema zašto bilo ko da te napada, tvoj je izbor da li ćeš da gledaš ili ne, hvala bogu na daljinskom, ali ne razumem jednu stvar.. toliko vam smetaju Turci, a ne smetaju vam američki filmovi, serije, muzika? ako ćemo po toj logici, oni su nas bombardovali, pa što onda to sve gledamo i prikazujemo?
ajde sad da napravimo jednu sveobuhvatnu peticiju, da se gledaju samo domaći filmovi, domaće serije, sluša domaća muzika, nosi garderoba domaćih proizvođača, pa da zauvek ostanemo začaureni, da pojma nemamo šta se dešava oko nas, i ne daj bože da nešto naučimo, po koju lekciju iz istorije ili nešto sa nekog američkog kanala
bore se protiv serije, strašno![]()
Moje je pravo da ne gledam ono sto nema nikakvu umetnicku vrednost, samo kopaju po ranama napacenog naroda kroz vekove...
O, pa izvini "sto sam dosla", nisam znala da je potrebna "rezervacija" za dolazak ovdeonda ne kapiram što si došla da izraziš revolt?
okreneš kanal i gotovo
O, pa izvini "sto sam dosla", nisam znala da je potrebna "rezervacija" za dolazak ovde
![]()
Na Prvoj Turskoj, veceras Sulja "Velicanstveni" krenuo u osvajanje, hoce na Beograd ali odlucuje prvo da udari na Sabac, nesto mislim, e, da smo kao sto nismo, ne bismo tog "Velicanstvenog" tako u zvezde kovali, pod Turicma smo krv propistalti, bilo je na Interntu koliko (otprilike sikovanih Srpkinja, nabijanja na kolac, odrubljivanja glava, prve bracne noci...haraca...
Beograd je u vreme Sulje bio ugarski grad.
Ugari su za pad Beograda optuzivali Srbe za izdaju.
Interesanto je da je Sultan, Srbe iz Beograda raselio u Carigrad.
Srbi su u Carigrad poneli mosti Sveti Petke, ikonu Svetog Luke.
U Instanbulu i danas postoji nekoliko mesto sa nazivom, ''beogradski''.
I ja sam video taj popis na netu.
Samo zelim da vidim reference, izvore , literaturu na koju se pozivaju.
Kako su dosli do tog broja?
Njejgov sin onako mali kaze: Da seces glave babo, NEVERNICIMA, u Sapcu jos stoji Tvrdjava kao spomen osvajaca- Turaka.
Gledam "Ostrvo", citala sam i knjigu (bestseler) ali ne mogoh se otrgnuti porivu da (to i drugi rade) napisem par reci Prvoj Turskoj, banovase me po IP-adresi, ako, Prva Turska je nestala s mog malog ekrana. Ne dozvoljavaju drugacije misljenje, ubise reklamama, seckanjima, gledali ste, gledacete...Ovo kazem jer sam odgeldala "Kad lisce pada" i to je sve. Prva Turska za mene vise ne postoji, to je drugi Pink, ali, Pinku hvala za "Ostrvo"...
Mogla bih u potpisu da stavim - Sapcanka...
Izvinite na dugom postu, ne morate ni citati ni komentarisati, sve napade unapred odbijam, Prva Turska zbog Sulje "Velicanstvenog" za mene ne postoji...
Pozdrav svima...
P.S. Vidim da je neko na jednom Blogu pokrenuo Peticiju protiv prikazivanja Sulje "Velicanstvenog", nisam potpisala, ne gledam Prvu Tursku i ne zanima me, veceras nije bilo "Ostrva" pa malo prebacih, bolje da nisam![]()
Svakome ko zeli ozbiljnije da se upozna sa tematikom, preporucejem knjigu, Radovana Samardzica ''Sulejman i Rokselana''
Kao sto neko rece,hvala bogu pa postoji daljinski...ako Vam se ne gleda Suljo,ne gledajte...ne,nego cu da gledam selo gori po 1596324-i put,belu ladju i americke filmove pune kriminala,nasilja....
Jos samo ovo: Karadjordje se u grobu prevrce... Hajduk Stanko iz Crne Bare je zivot dao, kraj romana glasi: I Turci provalise Ravnje...itd.id...
![]()
Hurem i Ibrahim
Dve razlicite ljubavi
ljubav prema moci i ljubav prema vladaru
lukavost i odanost
zanimljiv odnos
otimaju se za njegovu ljubav
dominacija
a nisu suparnice
jako interesantno
Nisam o ovome razmišljala, ali je vrlo interesantno, istina.