Sukobi u Iraku

Na koju zemlju vam Iraq najvise lici?

• Siriju?

• Ukrajinu?

• Libiju?

• Kosovo?

• Srbiju?

• Venecuelu?

• Pakistan?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
A Saddam Husein je inace bio demokrata,... I ratovao je protiv Irana 8 godina, za racun Amerikanaca, a kad je postao nepouzdan saveznik Ameri ga demontirali.
Siiti koji su za vreme Saddama bili potlaceni (pogledaj Police torture IRAQ - Police Brutality Channel na youtube)
naravno da su jedva docekali da ga skinu,...

Jedna je stvar "biti radostan" što je Sadam smenjen, ali sasvim je druga pridružiti se Krstašima. Irački Šiiti su uradili ovo drugo.

NOVE FOTOGRAFIJE OTKRIVAJU Božji ratnici ruše iračke gradove hrvatskim oružjem

U projektu koji je osmislila CIA, s Plesa je 75 aviona s oružjem otišlo u Tursku i Jordan, odakle je odvezeno u Siriju

Borci ISIL-a (Islamske države Iraka i Levanta) u osvajanju iračkih gradova upotrebljavaju i hrvatsko naoružanje koje je tijekom 2012. i 2013. godine iz hrvatskih vojnih skladišta prebačeno pobunjenicima u Siriju. Internet je prepun fotografija pripadnika ISIL-a koji poziraju s bacačem granata RBG-6 i granatama iz raketnog bacača M79 Osa, kojima napadaju ciljeve u Iraku.

Na Twitter računu Alanbar_news, koji koristi ova organizacija, također su postavljene fotografije njezinih pripadnika s oružjem iz hrvatskih vojnih skladišta.

Riječ je oružju čiji su transfer Slobodnoj sirijskoj vojsci dogovarali američki State Department i CIA. Oružje je platila Saudijska Arabija, a u Siriju je stizalo preko Hrvatske, Turske i Jordana.

Prema objavljenim podacima, s Plesa je tijekom 2012. i 2013. godine poletjelo 75 transportnih civilnih aviona s oko 3000 tona oružja i streljiva. Tim je avionima, osim hrvatskog oružja, prevoženo i oružje iz drugih europskih država, čije su prikupljanje organizirale Sjedinjene Američke Države.

Iz hrvatskih vojnih skladišta u Siriju su, između ostalog, otišli raketni bacači M79 i RPG-22, ručni bacači granata RBG-6 te bestrzajni topovi M60.

Američki plan je bio naoružati sirijske postrojbe koje imaju pod kontrolom, a bore se protiv sirijskog predsjednika.

No, nekoliko mjeseci nakon otkrića ovih pošiljki iz Sirije su počele stizati informacije da je oružje došlo u ruke militantnih islamističkih organizacija. Militantna skupina Ahrar al-Sham, jedna od najpoznatijih i najsnažnijih radikalnih islamističkih skupina među sirijskim pobunjenicima, objavila je video u kojem njezini pripadnici koriste oružje iz hrvatskih vojnih skladišta.

To je potvrdio i njihov glasnogovornik, koji je rekao da dijele oružje sa Slobodnom sirijskom vojskom. Oružje koje je preko Zagreba stiglo u Siriju dospjelo je i u ruke Brigade mučenika Jarmuka.

Činjenica da bi oružje moglo završiti u rukama pripadnika militantnih pokreta tada je užasavala najviše zapadne političare. Strah se, očito, pokazao opravdanim.

U ovom trenutku nepoznata količina oružja koje je bilo namjenjeno Slobodnoj sirijskoj vojsci u rukama je pripadnika ISIL-a. I ta izrazito militanta organizacija sudjelovala je u borbama u Siriji gdje su njeni pripadnici sudjelovali u najokrutnijim zločinima protiv civila. Potom su svoje borce premjestili u Irak, gdje se bore protiv iračkih šijita te su praktički zauzeli gotovo cijeli prostor sjevernog Iraka te došli nadomak Bagdada.

http://www.jutarnji.hr/bozji-ratnici-ruse-iracke-gradove-hrvatskim-oruzjem/1199581/

Brutalna smaknuća u Iraku vrše se i hrvatskim oružjem?

JOŠ PROŠLE godine američki su mediji prenijeli kako hrvatsko oružje prodano Saudijskoj Arabiji završava u rukama terorista, a bloger Elliot Higgins koji je razotkrio sve, prije par mjeseci objavio je kako je i skupina povezana s Al Quaedom, a koja u posljednje vrijeme provodi smaknuća u Iraku, došla u posjed hrvatskog oružja.

Higgins na svom blogu piše kako teroristi, sudeći prema fotografijama objavljenima na Twitter računu Alanbar_news, kojim se koriste Al Qaedini teroristi povezani u skupinu ISIL, teroristi M79 Osa, bacač raketa koji je Hrvatska prodala Saudijskoj Arabiji.

Druga fotografija, koju je uočio Higgins, prikazuje, terorista s hrvatskim bacačem granata RBG-6.

"Vrlo vjerojatnim se čini da je to oružje isto ono koje je kupila Saudijska Arabija od Hrvatske, koja je prokrijumčarena zatim preko Jordana. Unatoč najboljim namjerama svih koji su uključeni u kupoprodaju oružja, to oružje se sada koristi za napad na snage iračke vlade. Ovo je jasan pokazatelj da se mora oštrije kontrolirati tko kupuje oružje.", napisao je Higgins.

Na Twitteru objavljuju fotografije likvidiranja

Islamska ekstremistička skupina ISIL, koja ja zauzela veći dio sjevernog Iraka objavila je fotografije na kojima se prikazuju egzekucije stotina iračkih vojnika.

Na fotografijama objavljenim na Twitteru ISIL-a prikazani su maskirani borci kako ubacuju zarobljene vojnike u kamione, a zatim ih prisiljavaju da legnu u rov s rukama vezanim iza leđa, prijeteći im oružjem. Na pojedinim fotografijama prikazana su krvava tijela zarobljenika nakon što su ubijeni.

U opisu slika stoji da je egzekucija vojnika odmazda za ubojstvo zapovjednika ISIL-a o čijoj su smrti izvijestili vlada i ISIL prije nego što je ova grupa osvojila drugi po veličini irački grad Mosul.

Glasnogovornik iračke vojske potvrdio je autentičnost fotografija i rekao da ima saznanja o slučajevima masovnih ubojstava iračkih vojnika u oblastima koje drži ISIL. I dok se u medijima spominje da je ubijeno više od 1500 vojnika, te informacije još nisu potvrđene.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/brutalna-smaknuca-u-iraku-vrse-se-i-hrvatskim-oruzjem/754753.aspx

ovo su fotografije ubijanja zarobljenika

http://justpaste.it/fusg

ovo je propagandni video ISIS-a/ISIL-a

http://weaselzippers.us/189767-isis-video-we-will-conquer-jerusalem-we-will-conquer-rome-hostility-and-hatred-until-you-believe-in-allah-alone/

na prijasnjim stranicama mozete naci vise fotografija. I videa.

Kao sto mozete vidjeti u clancima ISIS/ISIL je naoruzan od strane cije preko jordana i turske a sve je financirala sudijska arabija i katar.

Znaci, cija (americka administracija) organizira naoruzvanje, hrvatska vlada prodaje hrvatsko oruzje a sve financiraju saudijska arabija i katar. Obuka ljudi i isporuka oruzja se dogada u turskoj i jordanu.

E, da..cisto da bude jasno. Glavna osoba iranskog vijeca je rekla da ne dolazi u obzir suradnja sa amerikancima. Nikakva. Ima vijest iz Fars novnske agencije par stranica ranije. Znaci, amerikanci i iranci nece suradivati sto se tice iraka. U krajnjoj liniji, to bi bilo i cudno buduci da au amerikanci (americka administracija) ovo sve i napravili upravo sa tom namjerom.

Poslednja izmena:
Kao sto mozete vidjeti u clancima ISIS/ISIL je naoruzan od strane cije preko jordana i turske a sve je financirala sudijska arabija i katar.

Znaci, cija (americka administracija) organizira naoruzvanje, hrvatska vlada prodaje hrvatsko oruzje a sve financiraju saudijska arabija i katar i trening (ljudi) kao i isporuka oruzja se dogada u turskoj i jordanu.
Kako može Zapad da finansira ekstremiste, kada oni dižu u vazduh vozove u Madridu i sam Pentagon.

Ako mudžosi imaju neko zapadno oružje, to je zato što su ga konfiskovali kao "spoils of war" tj. ratni plen ili Al-Anfaal kao što mi kažemo.

Kako može Zapad da finansira ekstremiste, kada oni dižu u vazduh vozove u Madridu i sam Pentagon.

Ako mudžosi imaju neko zapadno oružje, to je zato što su ga konfiskovali kao "spoils of war" tj. ratni plen ili Al-Anfaal kao što mi kažemo.

Ti baš ništa ne kontaš...:eek:
Pa ko je naoružavao Bin Ladena u borbi protiv Sovjeta?
Ko je naoružavao ekstremiste u borbi protiv Asada?

Kako moze ?

Jednostavno..nabave pare od onog tko hoce dati pare (saudijska arabija, katar), nadu zemljju koja hoce prodati oruzje (u ovom slucaju hrvatska) i onda to transportiraju u zemlju gdje im mogu dati oruzje (u ovom slucaju turska ili jordan).

Imas dobar film o prodaji oruzja ovo ti je trailer

Hrvatska nije prodavala "zapadno oruzje" nego kalasnjikove. I JNA oruzje. Ljepo su ti u clancima slike ljudi iz ISIS-a/ISIL-a koji drze oruzje iz hrvatske. Znaci, to je cinjenica.

To nije zarobljeno oruzje..to je prodano oruzje. Sve ti pise u clancima.

To je cinjenica..nemamo o tome vise sto razgovarati. Tvoje misljenje je nebitno sto mislis..ja sam prezentirao cinjenice. Razumijes ?

Cinjenicno je da je to hrvatsko oruzje i zna se od kud je doslo.

A sto nebi CIA mogla da organizuje jednu svoju dzihadisticku organizaciju,ovaj scenario je vrlo lako moguc,ima dosta cinjenica koje govore da bi ovaj ISIS mogao biti po da zastavom CIA,to kazu druge dzihadisticke grupe,izazvali su sukob medju dzihadskim organizacijima,odbacuju nezavisni serijatski sud,vodeci islamski dzihadisti su ih se odrekli itd jos im je vodja bio u USA zatvoru pa pusten,pa ovo oko naoruzavanjaja itd....nebi me cudilo da je sve maslo CIA i americkih sluzbi

Pogleda ovaj islamisicki sajt BIH muslimana ima dosta o ovoj teoriji kao promisljanja vodecih dzihadisticih lidera

http://www.putvjernika.com/bliski-i...elica-glupaka-od-velikih-voda-i-ucenjaka.html

ISIS je osnovao Abu Mus'ab az-Zarkavi koji je istaknuti neprijatelj SAD.

Ne nego neki Al bagdadi

A zarkavi ih je u prvi mah podrzao ali onda se ogradio od njih

Pogledaj ove linkove

Glasnogovornik IDIŠ-a optužio Zarkavia
http://www.putvjernika.com/sirija/g...aidu-za-izvitoperavanje-vjere-i-menhedza.html

Ejmen ez-Zavahiri pozvao muslimane da se odreknu od svakog onog ko nije zadovoljan nezavisnim šerijatskim sudom

http://www.putvjernika.com/sirija/e...-zadovoljan-nezavisnim-serijatskim-sudom.html

Poslednja izmena:
Zašto sve mora da bude zavera svemoćnih Amerikanaca, zar je toliko neverovatno da Suniti ne gotive šiitske zločince u Iraku.
Sta je sa Sunitskim zlocinima nad Siitima za vreme Sadamma,...
8 godina rata sa Iranom za racun tih istih Amerikanaca,...Stotine hiljada siita, ubijene, proterane cele porodice, jer nisu zeleli da se bore protiv brace iz Irana,...(to bi bilo kao da je Tito napao Grcku i trazio da Srbi ratuju protiv Grka),...
I naravno da su jedva docekali da neko skine Saddama,... sta je tu cudno,... makar to bili i Amerikanci. Problem je druge prirode, i kao sto rece ja mislim Abdullah za sunite da su postali potlacena manjina,...Dok su tlacili vecinu (Kurde i Siite) to nije bio problem,... Ne kazem, ne treba niko da bude potlacen, ali problem je u reci manjina,... Jer kad si u manjini izadjes na izbore i izgubis,... i sta onda,...ajmo na oruzje,... Kolji, ubijaj,... 60% Siita i 15% Kurda ce uvek dobiti izbore, zato izbori nisu dobra opcija,... Ali, cekaj izbori su vec stvar koja je usko povezana sa necim sto se zove demokratija, pa to mora da je opet Americko maslo,... bolje ovako,... poubijamo se pa ko pobedi,... Biti u opoziciji ionako nije opcija,...

Ja ne znam zasto neki nemogu da poveruju da CIA moze da se infiltrira u neku dzihadsku organizaciju pa i da na kraju preuzme kontrolu nad njom.Americke sluzbe su najmocnije.Vidjeli smo kako su slomili Vucica i Nikolica ,ko da su im uradili lobotomiju a da nemogu preuzeti kontrolu nad tamo nekim dzihadistima

Jedna je stvar "biti radostan" što je Sadam smenjen, ali sasvim je druga pridružiti se Krstašima. Irački Šiiti su uradili ovo drugo.
Klasicna zamena teza,...
Ko se bre udruzio sa Krstasima,...i po cemu su se to siiti udruzili sa krstasima, ajde molim te daj primer i objasni,...
Jel to znaci da su se i Bosanski muslimani uortacili sa Krstasima pa su ovi malo bombardovali nas Srbe
Pa onda su po tome ovi iz ISIL trebali da podju od Saudijske Arabije (suniti) i ovih zalivskih Emira,... oni su najveci Americki saveznici,...
Zar nije Iran (siiti) nisu najveci neprijatelj Amerike,...? Ajde molim te nam objasni,...
Ili je i tu ipak bitno ko koga finansira pre bilo kakve ideologije,...

Sta je sa Sunitskim zlocinima nad Siitima za vreme Sadamma,...
8 godina rata sa Iranom za racun tih istih Amerikanaca,...Stotine hiljada siita, ubijene, proterane cele porodice, jer nisu zeleli da se bore protiv brace iz Irana,...(to bi bilo kao da je Tito napao Grcku i trazio da Srbi ratuju protiv Grka),...
I naravno da su jedva docekali da neko skine Saddama,... sta je tu cudno,... makar to bili i Amerikanci. Problem je druge prirode, i kao sto rece ja mislim Abdullah za sunite da su postali potlacena manjina,...Dok su tlacili vecinu (Kurde i Siite) to nije bio problem,... Ne kazem, ne treba niko da bude potlacen, ali problem je u reci manjina,... Jer kad si u manjini izadjes na izbore i izgubis,... i sta onda,...ajmo na oruzje,... Kolji, ubijaj,... 60% Siita i 15% Kurda ce uvek dobiti izbore, zato izbori nisu dobra opcija,... Ali, cekaj izbori su vec stvar koja je usko povezana sa necim sto se zove demokratija, pa to mora da je opet Americko maslo,... bolje ovako,... poubijamo se pa ko pobedi,... Biti u opoziciji ionako nije opcija,...
Šiiti su počeli građanski rat.

Oni su pokušali da u potpunosti izbrišu Sunite. Ali sada im je to malo eksplodiralo u facu. :per:

Ko se bre udruzio sa Krstasima,...i po cemu su se to siiti udruzili sa krstasima
Oko 1.000.000 vojno sposobnih iračkih Šiita je volontiralo da se priključi Krstašima.

Od toga recimo 350.000 vojnika i 650.000 policije.

Političku podršku im je pružalo još npr. 10 miliona Šiita glasanjem na izborima.

Onda su zajedno sa Obožavaocima Krstova sprovodili napade na Faludžu i Kaim i slična sunitska mesta.

Na kraju je npr. 16.000 poginulo, što znači da 4 Šiita skače pred metak da spase 1 Krstaša.

Mislio sam ti reci da je to isti izraz lica koji su imali i decaci u Srebrenici,...

ili deca u Jasenovcu, Ausvicu, Dahau, itd.,...to je taj isti izraz lica,...
...nista ti ne kontas,...
Strasno,....

Back