gost 336946
Elita
- Poruka
- 23.437
Ajde, Bosnjo, provalio sam te.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ajde, Bosnjo, provalio sam te.

Otkud ISIL u Gazi?ISIS/ISIL je preuzeo odgovornost za otmicu 4 osoba u izraelu prije par dana. Otprilike u vrijeme kad su osvojili mosul..ranije sam stavio kad se to dogodilo. Od tada izraelska vojska bombardira gazu i pretrazuje kuce i hapsi pripadnike hamasa.
U osnovi uvode policijski sat sa tim da su na granice vec postavili vojsku umjesto policije.
E, sad...moguce je da ako izraelci kontroliraju ISIS/ISIL to je bilo dogovoreno da izarelci iskoriste priliku i ociste gazu i eliminiraju hamaz iz igre (sijiti). A ovi su im dali povod. jer ovo ce imati posljedice za cijeli bliski istok. Pa tako i izrael.
Ovo je uvod u 3 svjetski rat.
Zaustavili ili ne, izazvali su sukob velikih razmera.
- - - - - - - - - -
Vidis kako praznina i monstruoznost idu zajedno.
Amerikance izazivaju sukobe velikih razmera jer se geostrateska nadmoc rusi kao kula od karata.
Postoji opasnost od sukoba sa Kinom
Otkud ISIL u Gazi?
Hamas su suniti.
Ko ce biti suprostavljene strane u tom ratu?
opasnost za koga? Kinezi nikome ne prete
http://rudaw.net/english/middleeast/iraq/130620142
Izgleda da su i Sadamovci aktivni u ovom sukobu.
hamas su sijiti.
Сунити, као и већина Палестинаца, али су им главни савезници у Бејруту, Дамаску и Техерану.

Imas pravo..cudno..kako to da su povezani sa sijitima u teheranu i damasku ?
stvarno cudno.
Hamas je sunitska islamisticka organizacija. Prije ovog sukoba u Siriji oni su dobijali veliku pomoc od Asada i Irana zbog borbe koje su vodili protiv Izraela. U ovom sukobu u Siriji oni su stali na stranu sunitskih pobunjenika pa su im Asad i Iranci odlucili uskratiti finansijsku pomoc. To ih je natjeralo da zauzmu neki umjereni stav prema sukobu u Siriji da bi im Iranci nastavili davati finansijsku pomoc pogotovo nakon pada Morsija koji ih je podrzavao pa su ostali bez finansijera.hamas su sijiti. Njih podrzava iran i pomazu asadu u siriji. Asad ja alawit (doduse sekularan) a alawiti su povezani sa sijitima.
ISIS/ISIL je u stvari alkajida. I ima ih svuda. To su suniti u osnovi koji su u svetom ratu (jihadu). Znaci, povezani su svim sunitima od indoneziji (pacifika) do zapadne afrike i svim sunitima po evropi. Stovise, iz evrope i amerike dobijaju najvise dobrovoljaca. Pa tako imaju i muslimane sa kosova...ima prije par strana slika pripadnika ISIS-a/ISIL-a koj spaljuje kosovski pasos.
Ovo je sada rat sunita i sijita. Dvije najvece muslimanske skupine koji se kuha godinama.
A u gazi su jer su tamo isto muslimani. I u libanonu..
Од њих добијају конкретну и сталну помоћ, а од лажљивих Саудијаца само обећања.
hamas su sijiti. Njih podrzava iran i pomazu asadu u siriji. Asad ja alawit (doduse sekularan) a alawiti su povezani sa sijitima.
ISIS/ISIL je u stvari alkajida. I ima ih svuda. To su suniti u osnovi koji su u svetom ratu (jihadu). Znaci, povezani su svim sunitima od indoneziji (pacifika) do zapadne afrike i svim sunitima po evropi. Stovise, iz evrope i amerike dobijaju najvise dobrovoljaca. Pa tako imaju i muslimane sa kosova...ima prije par strana slika pripadnika ISIS-a/ISIL-a koj spaljuje kosovski pasos.
Помешао си хамас са хезболахом.