Sukobi u Iraku

Na koju zemlju vam Iraq najvise lici?

• Siriju?

• Ukrajinu?

• Libiju?

• Kosovo?

• Srbiju?

• Venecuelu?

• Pakistan?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Jednostavno moj stav je da ne podrzavam Iracke pobubnjenike jer sumnjam da su oni ti koji su izvrsavali samobulicke napade na Iracane a prevashodno na Iracke Siije. Moj stav je da izrazavam podrsku irackom rezimu u borbi protiv pobunjenika.

Jednostavno moj stav je da ne podrzavam Iracke pobubnjenike jer sumnjam da su oni ti koji su izvrsavali samobulicke napade na Iracane a prevashodno na Iracke Siije. Moj stav je da izrazavam podrsku irackom rezimu u borbi protiv pobunjenika.

Svi su oni zajedno samo pijuni,Sadam je bio za njih sve zajedno kralj...ovo su sad samo strani plaćenici koje je postavio neko drugi...

Ne treba da potcenjuješ druge ljude. Pripiši njihove postupke njima samima, a ne nevidljivim zaverenicima koji ih, eto, telediriguju daljinskim upravljačem s Marsa.

Ma to znaju i ptice na grani,još uvjek je sve svježe,zna se kako je Sadam i od koga sklonjen...ko je došao posle,od koga obučavan...sve se zna...

- - - - - - - - - -

Pa, činjenica da ISIS uništava sve Putinove saveznike, jeste loša vest za domaće rusoljube i sličan ološ.

Današnja vlast u Iraku najmanje ima veze sa Putinom,ti baš imaš averziju prema Rusima i Putinu,ne lupetaj gluposti!Pa sama činjenica da vlast u Iraku panično traži pomoć od Amerike ti govori sve...čak ne moraš ni između redova da čitaš!

Da ali, Šiiti su počeli građanski rat.

Suniti se samo brane.

Realno, Siiti nisu poceli gradjanski rat nego su podrzali americku vojnu intervenciju na Irak, a realno gledajuci najugrozeniji u Sadamovom Iraku su bili Kurdi zatim Siiti a samo su Sunniti bili ti koji su bili nesto pazeni mada ni oni nisu uzivali, Sadamova vlast je bila skoro komunisticka. Baath partija je jedan oblik komunisticke partije u islamskom svijetu.

Poslednja izmena:
Meni je pomalo smijesno kad neki Sirijci kazu mi se vodimo Ottomanima. To je tacno, ali Sirija ima bolju opciju. To su Ummajadi. Kad Sirija uspije da ozivi Ummajade a Irak ozivi Abbaside tada ce islamski svijet biti bolji i ljepsi.

Ummajadi se ozivljavaju putem knjiga i putem docaravanja stanja. Oni ljudi koji mogu docarati to su ljudi slicni meni. To jest ljudi koji vole Islam. Muslimanima je Holywood docaravao Aladdina, Bagdadskog Lopova i Ali Babu na svoj nacin ali kad to docara covjek koji voli Islam i kojemu je islam vazniji od bilo cega onda je to nesto sto se treba sprovesti.

- - - - - - - - - -

To se radi na taj nacin sto se procita knjiga i licno se obidju Ummajdski spomenici, palate, Dzamije, stare ulice i gradovi itd.

- - - - - - - - - -

To se zatim sroci u moderan trend. Naravno da je Hollywood imao neki svoj stil ali ipak to je film i za njih je to bajka ali kad se to shvati na jedan realan nacin onda je to nesto najbolje.

Poslednja izmena:
Mi znamo da se u Ummajdskim Halifatskim palatama krscanski sluzbenici nosili krst lancic i da je to bila normalna stvar a danas kod "nekih" bi to bio sirk (idolatrija).. Zato nam je potrebna rekonstrukcija te kulture.

Saudijska Arabija i Zaljevske zemlje su nesto drugo. Taj dio Orijenta je bio zapostavljan od Halifata. Nista se specijalno nije gradilo. Izgradila bi se neka eventualno kula i to bi bilo to. Mekka bi sluzila za hodocasce i taj kraj bio je dosta zapostavljen i nije ni cudo sto se pojavio Abdul Vehab i seelrfizam. Jedino Jemen je imao svoju tradicionalnu kulturu tokom Halifata. Zato cijenim ove zgrade u UAE, Kataru i Bahreinu mada taj kraj moze imati stil Mediterana. Rijad dosta slici nekim Grckim gradovima.

Snage ISISa se nakon Bagdada trebaju zaustaviti i pozvati Malikijev rezim na jedinstvo i na osnivanje drzave Irak po kompromisu. Zeli li se Serijat? Zeli li se Islamska drzava Irak? Zeli li se Islamski Emirat??? Iskreno ne bih podrzao dalje napredovanje ISISa zbog svetih gradova jer ne zna se na koji ce nacin proraditi strasti i da li ce neko nesto uciniti tim vrijednim spomenicima nesto.

Snage ISISa se nakon Bagdada trebaju zaustaviti i pozvati Malikijev rezim na jedinstvo i na osnivanje drzave Irak po kompromisu. Zeli li se Serijat? Zeli li se Islamska drzava Irak? Zeli li se Islamski Emirat??? Iskreno ne bih podrzao dalje napredovanje ISISa zbog svetih gradova jer ne zna se na koji ce nacin proraditi strasti i da li ce neko nesto uciniti tim vrijednim spomenicima nesto.
Treba povisti reč Božiju.

A Urin al-Maliki treba da podnese neopozivu ostavku.

Nego samo mi nije jasno kako će Ameri ratovati na toliko ratišta....
Ovi ratovi u Iraku i Avganistanu su dobri,koji god vojnik sa bilonkoje strane pogine mi smo(Vizantija) u dobitku [emoji6][emoji41]

Back