Sukob izmedju NATO i Rusije

• Začetnik teme Začetnik teme iig
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znaš šta Marsovac, znali su tada i znaju sada, to što ti misliš da ne znaju, tvoj problem.
A što se srbije tiče. Sada se vam precednik hvali o največem privrednom rastu u Evropi (uopće nije istina, Irska ima 14%, a prosjek EU će biti otprilike 7% u 2021), Srbija, da bi uhvatila korak sa EU treba, da raste sledećih 40 godina svake godine 7%, pod pretpostavkom, da ima EU minimalan gospodarski rast. Ali, niti će EU imati minimalan privredni rast, niti će Srbija imati rast 40 godina 7% godišnje. Zaključak: Srbija je svake godine sve nerazvijenija u usporedbi sa EU.

Kaže jednom jedan Rus: došao u Beograd, kad tamo iznenađenje, kreature, koje sebe nazivaju Srbima, oće, da se grle sa mnom te viću, braća, braća!!!
a da , znamo te price , jelte.
neg , ako bi a sve mi se cini da , pored amerike i sa jedne i sa druge strane se nalaze podmornice
upravo i je jedna , i izasla na videlo kada se vracala nazad
ali i ameri ne znaju gde su ove druge.
dakle.
sve mi se cini da ce Rusija pokazati amerikancima i natovcima koji su u Siriji , sta znacoi
out i koliko su sda spremni da usrancima i pkkazu , na sta su sve spremni
evo , salju sa istoka
ovo a kazu da i imaju dosta i da samo oni su dovoljni da natovce , zbrisu.

1642324982946.png

Kaže jednom jedan Rus: došao u Beograd, kad tamo iznenađenje, kreature, koje sebe nazivaju Srbima, oće, da se grle sa mnom te viću, braća, braća!!!
Pa ti si brat Hrvat, koje iznenađenje, da tako pišeš o Srbima. Šalim se, nije, kad je vrhunac vaše intelektualne sposobnosti "srbosjek", i zbog ograničenih intelektualnih mogućnosti morate da svojatate Nikolu Teslu, kome ste svu rodbinu pobili u Jasenovcu, ništa me od vas ne može iznenaditi.

Peskov: Situacija na granici sa Ukrajinom veoma napeta​

08:14 16.01.2022

Napetost na granici sa Ukrajinom je previsoka, stoga Rusija insistira da dobije direktan odgovor na svoje predloge o bezbednosnim garancijama, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov u intervjuu za američku televiziju „Si-En-En“.

Prema njegovim rečima, Moskva želi da dobije „veoma konkretan odgovor na svoje veoma konkretne predloge“.

„Imamo previsoku napetost na granici. Previše je napetosti u tom delu Evrope“, rekao je Peskov, napominjući da je takva situacija „izuzetno opasna za naš kontinent“.
Iz tog razloga, prema rečima portparola Kremlja, Rusija čeka „direktan odgovor“ na svoju zabrinutost.

Nema vojne eskalacije prema Ukrajini​

Peskov je istakao da ne postoji vojna eskalacija Rusije protiv Ukrajine.

https://rs-lat.sputniknews.com/2022...ici-sa-ukrajinom-veoma-napeta-1133359123.html

Moraće nato da se pismeno izjasni ... a onda ...

хахахахахаха....
Колико треба бити болестан и отварати толике налоге?
У средњем веку дворови су имали забављаче, дворске будале. Ти си ту традицију пренела на форум и то ти иде од тастатуре!

Ako Rusi stave nuklearke na Kubu na sledećem popisu ću da se deklarišem kao Rus.
Зашто би стављали нуклеарке. Довољно је да поставе хиперсоничне. Од њих нема одбране!

Хасралд Малмгрен, амбасадор, међународни преговарач, старији помоћник председника САД Џона Кенедија, Линдона Џонсона, Ричарда Никсона и Џералда Форда, назвао је Владимира Путина једним од најумнијих политичара међу бројним са којима се сретао.

Открио је да му је Путину представио Јевгениј Примаков, кога су звали „руски Кисинџер“.

Он се са Примаковом састајао неколико пута у Москви током Хладног рата, као саветник Кенедија, Џонсона, Никсона и Форда.

Године 1992. организатор састанка у истраживачком центру CSIS позвао је Малмгрена да се придружи руско-америчкој комисији у Санкт Петербургу, чији је циљ био успостављање пословних и банкарских веза са Западом.

„Када сам дошао на први састанак, видео сам неколико људи окупљених око Кисинџера и човека који се, како ми је речено, зове Путин. Један званичник ми се представио и рекао да га је Примаков замолио да ме упозна са Путином. Тај званичник је прекинуо разговор са Кисинџером да би најавио мој долазак. Путин је приликом упознавања топло одговорио да се радује разговору са мном и да га занима како ја видим свет из Вашингтона“, навео је Малмгрен.

Сведочи да је Путина интересовало шта је кључна препрека успостављању пословних веза између западних бизнисмена и Руса.

Малмгрен је одговорио да је то недостатак правно ваљаних имовинских гаранција у Русији, што, поред осталог, отежава решавање спорова.

„Стекао сам утисак да је Путин један од најпаметнијих међу великим бројем политичара које сам срео у Вашингтону и другим престоницама света“, нагласио је саветник америчких председника.

Малмгрен је подсетио и како се Путин у његовом присуству неколико пута дивио цару Петру Великом, а то га је навело на идеју да руски лидер можда себе види као Петрову инкарнацију.

„Нисам био у Кремљу од 1988. године, али ми је речено да је Путин окачио портрете Петра Великог у неколико важних сала за састанке уместо својих портрета, иако је ово друго уобичајено. Мислим да Бајдену, НАТО и Украјини постепено постаје јасно да у Путину постоји нешто више него што се на први поглед чини“, закључио је он.

Страни медији су 11. јануара оценили руско-америчке преговоре о безбедносним гаранцијама, који су вођени дан раније у Женеви. The New York је закључио да је Путин био победник тог састанка са Бајденом.

Извор

Према доступним вестима у Русији, Сирија ће бити прво место где ће САД осетити на својој кожи говор силе.
Руси су решили да са територије Сирије избаце све самозване госте!
САД ће изаћи милом или силом.
Самовољи САД-а је дошао крај!

Према доступним вестима у Русији, Сирија ће бити прво место где ће САД осетити на својој кожи говор силе.
Računaj da će celokupno porodično stablo Asad biti ubijeno kao pas.

Ja sam istog mišljenja i to sam već postavio u ranijem postu da je Turska ta, koja će prva platiti ovu cjenu konfrotacije i da će biti išutana iz Sirije.

• Podržavam
Reactions: iig
Ja sam istog mišljenja i to sam već postavio u ranijem postu da je Turska ta, koja će prva platiti ovu cjenu konfrotacije i da će biti išutana iz Sirije.
Не, цену ће платити управо САД. Са Турцима постоји какав такав договор док су САД потпуно илегално на територији Сирије!
Зато ће бити избачене милом или силом а тиме и послат одговор САД-у шта их у будуће чека. Нема више уступака!

Не, цену ће платити управо САД. Са Турцима постоји какав такав договор док су САД потпуно илегално на територији Сирије!
Зато ће бити избачене милом или силом а тиме и послат одговор САД-у шта их у будуће чека. Нема више уступака!
Xм, нисам сигуран да је то баш тако, тенутно се само Руси држе тог договора и због тога држе доста јаке снаге у Сирији,које коштају због удаљености, пуно Руску федерацију. Мислим да је Турска наоружавањем Украјине, квази револуцијом у Казахстану, која има "султанов" потпис, дала Русима одријешене руке да коначно ријеше Илдиб.
Турци овако превртљиви, какви јесу, изгубили су повјерење Нато-а, чији су члан гурањем прста у око Америма, и куповином С400 од Русије.

Xм, нисам сигуран да је то баш тако, тенутно се само Руси држе тог договора и због тога држе доста јаке снаге у Сирији,које коштају због удаљености, пуно Руску федерацију. Мислим да је Турска наоружавањем Украјине, квази револуцијом у Казахстану, која има "султанов" потпис, дала Русима одријешене руке да коначно ријеше Илдиб.
Турци овако превртљиви, какви јесу, изгубили су повјерење Нато-а, чији су члан гурањем прста у око Америма, и куповином С400 од Русије.
Већ су блокирали амере!

Kaže meni jedan Švaba: došao u Zagreb, kad tamo iznenađenje, kreature, koje sebe nazivaju rvatima oće da se ljube sa njim,
viču gospodaru, gospodaru!!!
Čovek se zamalo onesvestio, kaže odakle im te bolesne ideje, vekovima su nas ljubili u bulju, sad odjednom hoće u obraz.
Pita me da li su oni normalni?

Обнова руске геополитичке контроле над постсовјетским простором је историјска неминовност!​

520080_0.jpg

ИЗ ВАШИНГТОНА ВЕЋ ЦЕЛУ ДЕЦЕНИЈУ РУСИМА ПОРУЧУЈУ: НЕЋЕМО ВАМ ДАТИ ДА ОБНОВИТЕ СССР
25-12-2020_13%C2%B749%C2%B728_0.jpg

* Да би био спречен „повратак СССР“, Трампов саветник за националну безбедност Џон БОЛТОН се залаже да се „не попусти ни за јоту Путиновим захтевима, посебно његовом инсистирању да се НАТО обавеже да се неће ширити даље на исток“
* Реалније чланице НАТО страхују да ће сам Запад - инсистирањем на атлантизацији Украјине (макар и одложеној) - убрзати процес реинтеграције постсовјетског простора. Јер, Москва ће се коначно уверити да Запад апсолутно не жели да уважи њене интересе и учиниће све да алијансу лиши могућности да игра на украјинску карту
* Успостављање руског геополитичког простора (да не говоримо о повратку Украјине) није Путинов хир нити хегемонистичка аспирација Москве, већ обнова природног тока наше националне историје. Никоме ништа не узимамо, само враћамо оно што је привремено изгубљено

Цео текст

* Да би био спречен „повратак СССР“, Трампов саветник за националну безбедност Џон БОЛТОН се залаже да се „не попусти ни за јоту Путиновим захтевима, посебно његовом инсистирању да се НАТО обавеже да се неће ширити даље на исток“
Ne mogu da shvatim toliku glupost amera - koliko god da se NATO proširi, opet će Rusija biti biti prostorno veća.
Rusija (i to bez azijskog dela, samo onaj deo u Evropi) ima veću površinu nego sve evropske članice NATO (bez azijskog dela Turske).
Ako računaš i azijski deo Rusije, ta zemlja ima četiri puta veću površinu!!
Čak i da NATO vojnički pobedi Ruse (mogućnost otprilike kao da ja dobijem sedmicu), tu zemlju je jednostavno nemoguće zauzeti,
Rusiju može samo Kina da okupira :hahaha:
Tako da amerima ostaje samo mogućnost da (pokušavaju) da Rusiju razbiju iznutra i rasparčaju je (što se nikad neće desiti).
Druga mogućnost je da gurnu onu NATO ciganiju koja okružuje Rusiju, u direktan sukob sa Rusijom i da se onda pojave
kao spasioci, ne da bi pobedili Rusiju, nego da bi došli kao mirotvorci i spasili ono malo ciganije koja preživi.
I naravno, ujedno pokušali da održe neku američku superiornost i globalizam koji je na samrti.

Tako da je neki sukob između NATO pich*ketina i Rusije krajnje neverovatan a rezultat ionako unapred poznat...

16.01.2022. • 19:36 Tanjug

KANADA POZVALA SVOJE DRŽAVLJANE DA NE IDU U UKRAJINU: "Moguća je ruska agresija", rat sve izvesniji (VIDEO)​

Rusija gomila trupe na granici sa Ukrajinom

Kanadska Vlada pozvala je svoje građane da izbegavaju da putuju u Ukrajinu ukoliko to nije neophodno. ...

- Promenili smo nivo rizika za Ukrajinu kako bi izbegli putovanja koja nisu neophodna zbog tekuće ruske agresije i gomilanja vojske u zemlji i na granicama oko nje - navela je kanadska Vlada u saopštenju kasno u subotu, prenosi Rojters. ....

https://www.srbijadanas.com/vesti/s...e-ruska-agresija-rat-sve-izvesniji-2022-01-16

1642359016352.png

16.01.2022. • 18:56 Tanjug

PESKOV ODBRUSIO ZAPADU: "Mi smo prilično samodovoljna zemlja..." - Rusija spremila ŽESTOK ODGOVOR Americi​

Foto: Profimedia/ilustracija
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je Rusija samodovoljna zemlja i da nije podložna sankcijama Zapada.

- Mi smo prilično velika i veoma, veoma samodovoljna zemlja da bismo mogli biti pogođeni ovim sankcijama, morate da razumete - rekao je Peskov.
On je naglasio da SAD "primoravaju" Rusiju da živi pod sankcijama, a da Rusija, kao odgovor na to razvija domaću proizvodnju i privredu, kako bi nadoknadila nedostatak određenih uvoznih elemenata.
- Mi sami proizvodimo, što ubrzava našu nacionalnu ekonomiju - rekao je Peskov.
https://www.srbijadanas.com/vesti/s...ja-spremila-zestok-odgovor-americi-2022-01-16

Back