Zasto mislis da im ne ide najbolje? Ide im najbolje od onog prvog zaleta na početku rata, Ukrajini ne ide nikako, Rusima se ne zuri, rat isrpljenja. A i teritorije im nisu primarni cilj. Opkolili su Pokrovsk, Mirnograd i Konsantinovku to poslednja utvrdjenja u Donbasu, i velika naselja ako izuzmemo Slavjansk koji nije utvrdjen, Pokrovsk je u najkritičnijijem stanju, a i najutvrdjeniji je. Kad padne Donbas, vise nema urbrdjenja do Dnjepra.
. Ukrajinci poslali sve u Pokrovsk, inace nemaju ljudi da pokriju front, Rusi po prvi put imaju brojcanu prednost, jos sa druge strane granice imaju svezu vojsku, puf Rusi otvore novi front u Harkovskoj oblasti, kad amo kod Harkovske oblasti velik grad Kupjanak ce uskoro pasti.
Rusi su nekad iapaljivali 400 Geran dronova mesecno, sad ipalju 400-500 svaki drugi dan.
Ne znam odakle dobijas informacije, ali orepurocujem Military summary Srb ,prilicno su objektivni.
Sto se ovog Racak i slično tice, ne mislim, sta oni dobijaju tim? Rusija je nuklearna super sila...ne mozes njoj smestati smicalice. A Nato bi realno dobio po ušima da posalje vojsku, obrukali su se zesce, mislili Rusija ce astati bez oruzja Rusija proizvodi nekoliko puta vise, i jos uali spremni...puf ostao Nato bez oruzja, kad Amerikanci namaju za svoje potrebe, a kamoli da dele koliko su dali Ukrajini.
Tako da to da Rusima ne ide dobro je Ukrajinska propaganda, samo do mobilizacije kad su brojcano bili nadjacani mnogo mnogo im je zapelo, ostalo je po planu. Tad su se povukli iz Harkovske oblasti, sto je bilo logično, Ukrajince je nepovlacenje strasno kostalo u ljudstvu, kad su upali u Kuraku oblast, totalno nepromisljeno i tu slali pojacanja i pojacanja, Rusi su za to vreme imali ogromna naoradovanja u Donbasu, a ove u Kursku bombardovali i bombardovali, na kraju ocas posla vratili Kursku oblast, a Ukrajinci po podatcica izgubili minimum 70 000 vojnika, ceo srednji grad u Srbiji.
Ja ne znam zasto Rusi ovako vode rat, surovo je, al sam siguran da oni znaju...sto je jedan vojni analitičar izjavio američki, Rusija da je htela da brzo zavrsi rat srusila bi mostove na Dnjepru i odesekla Ukrajinu na dva dela, te bi gadjali komandne centre, a gadjali su samo komandne cenrtre gde su bili Nato oficiri.
Nije slucajno.
U suštini rat je gotov, Ukrajini kuburi sa ljudima i bice sve gore i gore, oruzja nestaje novog nema, moral iz vise razloga im ne ide u korist, onda treba vojsku plaćati i hraniti, oblaciti nastaje i para.
Rusi aa druge strane sve jaci i jaci, doslo je dotle da Ukrajinci vec poduvo samo se trude da uspore rusko napredovanje. Nista vise.
Pri tom mislim da je Ukrajina dozivela mnogo veci poraz, muska populacija je desetkovana, milioni i milioni su napustili zemlju, zemlja je unistena i razorena, sve industrija je u Odnbasu, to Rusi sigurno uzimaju... tako da sta ostane od Ukrajine, nece im biti lako, ako ista ostane.
Zak mi je naroda, i pri tom je Ukrajina zrtveno jagnje u celoj prici. A Zelenskog i ekipu ne bi trebalo u zatbor bec u gulag, kako au naseli na Britanske manipulacije