Sad je potpuno jasno da britanska služba kontroliše filozoski fakultet poslednjih 40 godina i da su patriotski profesoru koji se sporadično pojave na njemu - greška u koracima od Britanije organizovanog mehanizma.
Potpuno jasno da Britanci stoje iza svih sabotaža na Filozofskom fakultetu, sabotaža procesa i aktera koji su imali potencijal da iznedre neka kvalitativno nova otkrića i narative pozitivne za srpski nacionalni interes.
Сад да ли баш српске или словенске уопште јер би то било исходиште читаве словенске цивилизације па и германске јер како Алинеи тврди да су се германски језици одвојили као независан огранак словенског језика.
Међутим кроз призму данашњице и мултинационалних компанија постоје урбанистички планови за цео свет па и. Балкан.
Како смо ми пали у ред колонијалних држава такве ствари ремете планове слободној градњи.
Заправо открићем овога свега заједно дошло је до вештачког продубљивања датовања Анадолије и угрожавања теорије леденог доба које је оставило трагове на Лепенском виру у слојевима.
Гобаки Тепе је датовано на 10000 п.м.е чак и град Јерихон на 10000 п.н е јер су једни у крзнима ловили мамуте други им из Јерихона махали с прозора.
Квалитет обраде камена Гобеки Тепе данас не би могли поновити каменоресци чак ни средњовековни Которски или Дубровсчки клесари са јако великом муком.
Дакле чак јако упитно да ли са бронзом било могуће тако нешто.
Како год испада да су на10000 п.н.е година људи имали технологију обраде камена бољу него ми сада.
Међутим сви археолози знају да такве цивилизације морају имати корен и исходницу некакву.
Овде имаш од леденог доба Лепенски вир, Винча, Старчево,Триполи.....континуитет.
Како би Благотин већ угрозио ову поставку са 2,5% проучености великог неолитског насеља са храмом који је представљао верско културно средишта регијона.....
Сам Нани се нашао у сукобу са анадолском теоријом за коју је знао да је фејк и вештачка ствари су се решиле затрпавањем.
Међутим сви археолози за праисторију ово знају за њих ово ништа није ново...
На Балкану се не може датовати ништа до евентуално 5000 п.н е јер ни један рад ти не би био признат.
Сад ко стоји тачно и зашто коме то тачно смета не знам али врло видно смета.