"Sujeta, moj omiljeni greh"

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@bmaxa
Opet se vraćamo na onu priču o kontroli emocija, gde ti kažeš da kontrolišeš, tj. uspostavljaš neproizvodnju negativnih emocija. I impliciraš da to tako treba, da je to dobro. Ja tvrdim da ne može da se kontroliše proizvodnja negativnih emocija, a da to ne otupi čoveka, tj. da to nije dobro, nije pravi put. Eto još ključnije tačke neslaganja iz koje proizilazi ova sad tačka.
Iz ovoga proizilazi da tvoja žena reaguje zdravo. :)

@bmaxa
Opet se vraćamo na onu priču o kontroli emocija, gde ti kažeš da kontrolišeš, tj. uspostavljaš neproizvodnju negativnih emocija. I impliciraš da to tako treba, da je to dobro. Ja tvrdim da ne može da se kontroliše proizvodnja negativnih emocija, a da to ne otupi čoveka, tj. da to nije dobro, nije pravi put. Eto još ključnije tačke neslaganja iz koje proizilazi ova sad tačka.
Iz ovoga proizilazi da tvoja žena reaguje zdravo. :)
Napredovao sam nesto za ovih 30 i kusur godina :>P

Bog nije ono sta neko nesavrsen nesto misli o Njemu. On je ono sto jeste.
Nije onakav kakvim ga kojekakav gresnik vidi. On je onakav kakav jeste. Savrsen u svim vrlinama brz ijedne mane.
Zamisli čoveka koji svoje dete kuša tako što mu pobije potomstvo, uzme mu sve, nagrditi ga bolešću, i to zarad opklade sa njegovim neprijateljem, prepuštajući mu izvršenje zločina. :pop:
Da li bismo za tog čoveka rekli da je dobar, normalan, pun ljubavi.
Ili sujetan, lud, razmetljiv.

Zamisli čoveka koji svoje dete kuša tako što mu pobije potomstvo, uzme mu sve, nagrditi ga bolešću, i to zarad opklade sa njegovim neprijateljem, prepuštajući mu izvršenje zločina. :pop:
Da li bismo za tog čoveka rekli da je dobar, normalan, pun ljubavi.
Ili sujetan, lud, razmetljiv.
Mislis na pricu o Jovu?
Previse si to bukvalno shvatio.
Promasio si poentu.

Back