Ili to ili da se da dužniku da neki grejs period da proda nekretninu i vrati dugove banci. Kada nekretnina ide na doboš cena bude dosta manja.Zašto i mi ne bi izglasali zakon da se ne oduzima jedini dom koji imamo za život?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ili to ili da se da dužniku da neki grejs period da proda nekretninu i vrati dugove banci. Kada nekretnina ide na doboš cena bude dosta manja.Zašto i mi ne bi izglasali zakon da se ne oduzima jedini dom koji imamo za život?
Ima duznika da zaista ne mogu da otplate dug.Npr ako ostanu bez posla.Дужник има 1000 могућности да дуг намири пре извршења на некретнини.
Буквално 1000 могућности.
Али то не желе. Не желе да нађу решење за свој дуг, већ певају песму:"Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине".
To treba zakonom da se zabrani jer para više nije u opticaju, samo okrugli dinari.Кад уђеш у продавницу, ниједан производ нема округлу цену, већ су сви на 99 пара. Цена 25,99 дин. Даш 26, не добијеш кусур.
Otprilike 12 % krstinih rusovola.Tko bi reka da si iz Kroatije?
То је тема за расправу, а не то што је неки певач купио мерцедес или кућу на два спрата.To treba zakonom da se zabrani jer para više nije u opticaju, samo okrugli dinari.
Nema veze tom forom od X-1,99 oni kupce privlače da kupe i šta im treba i šta im ne treba. Ako stoji cena 2999 din prva asocijacija je 2000 a ne 3000. Plus fina muzika da te opusti, bleštavo osvetljenje da te udari u glavu, slatkiši pored tezge i izađeš iz prodavnice sa punim kesama.То је тема за расправу, а не то што је неки певач купио мерцедес или кућу на два спрата.
Уђеш у радњу и сваки пут оставиш више пара него што треба. Ти не можеш да живиш без хлеба, јаја и меса, а све то плаћаш више него што је процењено. Максимум што могу да заврну је 49 пара по куповини. Нека купујеш једном дневно све што ти треба рачуница је следећа 49 х 365 = 2401 пара. То је 24,01 динар на годину дана од једног човека у самоуслузи. Колико људи уђе у самоуслугу?
Друже, ја сам ти израчунао колико може да ти узме пара по глави на годину дана ако одеш и обавиш једну куповину дневно. 24,01 динар. Колико људи уђе у самопослугу и купи нешто за годину дана? Колико људи у једном трговинском ланцу уђе у току године и купи нешто? 100.000, 200.000, 300.000?Nema veze tom forom od X-1,99 oni kupce privlače da kupe i šta im treba i šta im ne treba. Ako stoji cena 2999 din prva asocijacija je 2000 a ne 3000. Plus fina muzika da te opusti, bleštavo osvetljenje da te udari u glavu, slatkiši pored tezge i izađeš iz prodavnice sa punim kesama.
То је тема за расправу, а не то што је неки певач купио мерцедес или кућу на два спрата.
Уђеш у радњу и сваки пут оставиш више пара него што треба. Ти не можеш да живиш без хлеба, јаја и меса, а све то плаћаш више него што је процењено. Максимум што могу да заврну је 49 пара по куповини. Нека купујеш једном дневно све што ти треба рачуница је следећа 49 х 365 = 2401 пара. То је 24,01 динар на годину дана од једног човека у самоуслузи. Колико људи уђе у самоуслугу?
Ту сам те чекао.Zato treba sto vise placati karticom. Tu nema zaokruzivanja.
Druže ja sam ti objasnio kako prodajni lanci lukavstvom teraju kupce da kupuju.Друже, ја сам ти израчунао колико може да ти узме пара по глави на годину дана ако одеш и обавиш једну куповину дневно. 24,01 динар. Колико људи уђе у самопослугу и купи нешто за годину дана? Колико људи у једном трговинском ланцу уђе у току године и купи нешто? 100.000, 200.000, 300.000?
Израчунај сам.
Јесте, али ја ти кажем како ти узме паре и не врати ти кусур.Druže ja sam ti objasnio kako prodajni lanci lukavstvom teraju kupce da kupuju.
Ту сам те чекао.
Уђеш у мању продавницу, дође ти продавачица и каже "До 1000 динара не примамо картице".
Ћао.
To su sitne pare za prodavnice, glavna stvar je dovođenje potrošača u zabludu da je proizvod jeftiniji nego što jeste.И опет ниси узео у обзир како те ту варају. Дођеш на касу да платиш производ који кошта 1.999,00 динара и даш новчаницу од 2.000,00 динара. Касирка ти да рачун и каже "Немам динар ситно". Књижи 1.999,00 узео 2.000,00.
Људи, враћајте своје дугове и плаћајте своје рачуне.
[/QUЕ сад...
Живиш нормално. Од плате или пензије можеш да платиш инфостан, струју, гориво, храну и да ти остане. Онда се промени власт, створе ти инфлацију, крену да ти вештачки дижу трошкове живота и прогласе те неспособним.
[/QUI da se ubijem?Da nije mozda greska u nametnutom preskupom zivotnom standardu i u pokvarenom kapitalistickom uredjenju drustva. Imas novca zivi, nemas novca crkni glavna je odlika smrdljivog uvezenog kapitalizma.Nema šta ko da te proglašava, nemaš više za taj životni standard, ne možeš da ga ispratiš...
I da se ubijem?Da nije mozda greska u nametnutom preskupom zivotnom standardu i u pokvarenom kapitalistickom uredjenju drustva. Imas novca zivi, nemas novca crkni glavna je odlika smrdljivog uvezenog kapitalizma.
Do 5000 evra duga se ne sme porodavati bilo koja nekretnina. Realno je bilo staviti limit 10000 evra ali to nekome kao i uvek ko je pisao ove zakone nije odgovaralo. Ovde imamo mafiju koja je nabila dug namerno do 6000 evra kako bi upropastili coveka. Takodje izvrsitelj mora namiriti poverioca iz prodaje imovine koja je na najmanji nacin stetna po duznika.Od 2020 su izvrsiteljima uvedena ogranicenja u divljanju ali oni za to ne haju. Banda na koju samo mozes da se zalis drugoj srodnoj bandi.Po zakonu ne može da se vrši izvršenje na sredstvima koja su višeputa veće vrednosti....izvršitelji su divljali 12. 13. i 14. pa sad opet podivljali i ne poštuju zakone, a imaju podršku iz kriminalnog pravosudja s kojim saradjuju, naravno uz podršku advokature...
U kapitalizmu svako moze da nadje posao i zaradjuje dovoljno za zivot.Не треба да се убијаш. Само да се опружиш онолико колико си дугачак, не више од тога.
Узимањем туђег новца, нпр. кроз кредит банке или узимањем мобилног за који немамо новца (а узимамо нпр. на 24 месечне рате) себе обавезујемо, не само да вратимо главни дуг, већ и камату, тако да је прилично неисплативо да се узимају кредити (осим ако баш није за нешто паметно) за потрошњу.
Оптужујеш "капитализам". У капитализму свако може да нађе посао и зарађује довољно за живот. Ко није способан за рад, Србија има, колико-толико, социјалне програме у којима може да се животари.
Сви они које знам да су се задужили и упали у тешке дугове, нико то није урадио јер није имао "за леба", већ су сви волели удобне животе, али су хтели, ипак, мало више или много више од онога што су могли да поднесу.
Сви су узимали кредите за квалитетан живот (славе, летовања, стамбени кредити мада су кров над лгавом имали, кеш кредити за куповине аутомобила, за нов намештај и сл.).