Sudski izvršitelji proizvode beskućništvo

Nema šta ko da te proglašava, nemaš više za taj životni standard, ne možeš da ga ispratiš...
Не, него они не могу да испрате, па те онда прогласе за неспособног.

Неко ради 40 година, стекне пензију коју неко обзвреди и прогласе те неспособним... Јака памет. Свој неуспех и своју ретардацију пребацују на ниже слојеве.

Неспособан је онај коме је инфлација 100%, онај коме новац постане безвредан преко ноћи, онај који не може да задржи стабилне цене, а не неко ко ради и бори се.

Људи раде по цео дан за 50.000,00 дин. и неко каже да су неспособни. Зашто би неки возач ГСП-а био неспособан? Је л ти довезао аутобус од станице до станице у комаду, без удеса и повреда? Јесте. Он је свој посао урадио без грешке. Неспособан је онај који не може да га плати.

Је л ти поштар однео сва писма на тражене адресе? Јесте. Је л изгубио нешто или је украо? Није. Неспособан је онај који не може да га плати, а не он који је свој посао урадио како треба.

Не, него они не могу да испрате, па те онда прогласе за неспособног.

Неко ради 40 година, стекне пензију коју неко обзвреди и прогласе те неспособним... Јака памет. Свој неуспех и своју ретардацију пребацују на ниже слојеве.

Неспособан је онај коме је инфлација 100%, онај коме новац постане безвредан преко ноћи, онај који не може да задржи стабилне цене, а не неко ко ради и бори се.

Prebacivanje odgovornosti... Ali ok.

Prebacivanje odgovornosti... Ali ok.
Није пребацивање одговорности.

Завршиш физику или математику (то може микрон људи у Србији да уради), запослиш се у школи да предајеш деци. Држава ти да неке смешне паре и онда ти кажу "ти си неспособан". Како је неспособан када је успео да научи и да скапира нешто што нас 1% не може?

Није пребацивање одговорности.

Завршиш физику или математику (то може микрон људи у Србији да уради), запослиш се у школи да предајеш деци. Држава ти да неке смешне паре и онда ти кажу "ти си неспособан". Како је неспособан када је успео да научи и да скапира нешто што нас 1% не може?

Ti mešaš termine pametan i sposoban.

Možeš ti da budeš najveći stručnjak na svetu, ali isto tako nesposoban da u današnjem vremenu preguraš dan.

Ti mešaš termine pametan i sposoban.

Možeš ti da budeš najveći stručnjak na svetu, ali isto tako nesposoban da u današnjem vremenu preguraš dan.
Није тачно.

И ја сам паметан, али нисам способан да научим то што он може. Он има способност да размишља на другачији начин, да држи концентрацију, да види оно што ја не видим и да разуме што ја не могу.

Ми овде говоримо о парама. Човек заврши нешто што ми не можемо ни да поновимо. Онда га неко запосли за 30.000,00 и кажу му "неспособан".

Ајде. Да видимо како би ти "способни" без безе и заштите ишта направили.

Човек цео дан ради на њиви, у воћњаку, у штали. Створи на тоне воћа, поврћа, пшенице, млека и др. производа. Онда неко каже "откупна цена тога је пола динара".

Ко је ту неспособан? Овај који је створио праву и стварну ствар или овај који се прави паметан са врха?

Људи раде по цео дан за 50.000,00 дин. и неко каже да су неспособни. Зашто би неки возач ГСП-а био неспособан? Је л ти довезао аутобус од станице до станице у комаду, без удеса и повреда? Јесте. Он је свој посао урадио без грешке. Неспособан је онај који не може да га плати.

Је л ти поштар однео сва писма на тражене адресе? Јесте. Је л изгубио нешто или је украо? Није. Неспособан је онај који не може да га плати, а не он који је свој посао урадио како треба.

Moja plata, posle akademije, kao potporucnik, bila je 320 evra.
Kirija i racuni su mi bili 200 evra.
I nikada nisam dinar ikome ostao duzan.
Zivotni stil mi je bio prilagodjen tadasnjim mogucnostima, i kraj price.

Ko duguje, treba da plati.
Ako nece da plati - naplatice mu se kako god je moguce.
Vrlo prosto.

Није тачно.

И ја сам паметан, али нисам способан да научим то што он може. Он има способност да размишља на другачији начин, да држи концентрацију, да види оно што ја не видим и да разуме што ја не могу.

Ми овде говоримо о парама. Човек заврши нешто што ми не можемо ни да поновимо. Онда га неко запосли за 30.000,00 и кажу му "неспособан".

Ајде. Да видимо како би ти "способни" без безе и заштите ишта направили.

Човек цео дан ради на њиви, у воћњаку, у штали. Створи на тоне воћа, поврћа, пшенице, млека и др. производа. Онда неко каже "откупна цена тога је пола динара".

Ко је ту неспособан? Овај који је створио праву и стварну ствар или овај који се прави паметан са врха?

Odeš lepo tamo gde će to tvoje znanje da vredi 4.000 evra mesečno i to je to.

Sposoban za preživljavanje je sposoban u datim uslovima, a ne napravi mu uslove.

Vrlo prosto.

Kao što sam i rekao... Upravo.

I onda lepo odeš negde gde se tvoje znanje mnogo više ceni i završiš priču.

Vrlo prosto.
Ето. Ти си завршио ВА. По Закону мораш само да будеш официр, не смеш да радиш ништа са стране.

За пријемни испит си полагао математику и физички спрему (склекови, згибови, трчање, скок у даљ,...).

На ВА си имао брда испита, брда вежби, шатор, логор, ров, киша, снег, сунце,...

Ако паднеш годину - крај. Мрш кући плати ово што смо уложили у тебе.

Ако хоћеш да се скинеш из војске, пре навршеног двоструког периода колико ти је трајало школовање (8 или 10 год.), плати то што смо уложили у тебе.

Ајде да видим шта ће све "способни" да ураде од тога. Ја, рецимо, не бих могао да положим математику за пријемни. Ја сам тај који је неспособан.

Bravo @крсташ , sve si objasnio. Znaci ako je baba radila 50 godina vredno i zaradila penziju, od te penzije je mogla da zivi lepo, a onda im je zvalavi prvo pokrao penzije, pa je zatim doveo drzavu u takvo stanje da kartona jaja kosta 270 dinara, kako moze krivica za nedovoljno novca da bude na babi?

Nek izadje baba na izbore i glasa za nekog drugog.
Takve babe su, uglavnom, pricale "neka uzme, sta ce, mora...".
Takve babe su njegova najveca glasacka masinerija.

Bravo @крсташ , sve si objasnio. Znaci ako je baba radila 50 godina vredno i zaradila penziju, od te penzije je mogla da zivi lepo, a onda im je zvalavi prvo pokrao penzije, pa je zatim doveo drzavu u takvo stanje da kartona jaja kosta 270 dinara, kako moze krivica za nedovoljno novca da bude na babi?
Човек ради 40 година као инжењер, лекар, професор, правник, судија, рачуновођа. Оде у пензију од које може да живи нормално. Дође хиперинфлација и ти си са својих 70 година неспособан.

Пали.

Nek izadje baba na izbore i glasa za nekog drugog.
Takve babe su, uglavnom, pricale "neka uzme, sta ce, mora...".
Takve babe su njegova najveca glasacka masinerija.
За кога да гласамо да престане лажна несташица сировина и да се обнове гасоводи?

Како да гласамо да престану сулуди ратови који се воде у свету?

Ето. Ти си завршио ВА. По Закону мораш само да будеш официр, не смеш да радиш ништа са стране.

За пријемни испит си полагао математику и физички спрему (склекови, згибови, трчање, скок у даљ,...).

На ВА си имао брда испита, брда вежби, шатор, логор, ров, киша, снег, сунце,...

Ако паднеш годину - крај. Мрш кући плати ово што смо уложили у тебе.

Ако хоћеш да се скинеш из војске, пре навршеног двоструког периода колико ти је трајало школовање (8 или 10 год.), плати то што смо уложили у тебе.

Ајде да видим шта ће све "способни" да ураде од тога. Ја, рецимо, не бих могао да положим математику за пријемни. Ја сам тај који је неспособан.

Nije nista od toga poenta, poenta je da svako od nas mora da prilagodi svoj zivot svojim mogucnostima, a ako nije zadovoljan - da se bori za bolje.

Ali ne da se bori tako sto ce da pozajmljuje i trosi vise nego sto moze da isprati, a posle da kuka kad dugovi dodju na naplatu.

Nije nista od toga poenta, poenta je da svako od nas mora da prilagodi svoj zivot svojim mogucnostima, a ako nije zadovoljan - da se bori za bolje.

Ali ne da se bori tako sto ce da pozajmljuje i trosi vise nego sto moze da isprati, a posle da kuka kad dugovi dodju na naplatu.
Јесте, поента је.

Шта да ради неко које завршио клот ВА, смер пешадија? Има 23 године, мора да ради у војсци до 31. Како он да се "прилагоди" или да "запали" негде?

Да крши закон и онда да га ухвате?

Шта ће да ради неко ко је био морнарички официр, смер поморство и онда ти укину РМ?

Немој сада да причаш у празно.

За кога да гласамо да престане лажна несташица сировина и да се обнове гасоводи?

Како да гласамо да престану сулуди ратови који се воде у свету?

Kad neko ne valja, glasas za nekog drugog. I stalno tako. Da se stvori atmosfera da shvate da su lako smenjivi.

I nije frka u Srbiji posledica nicega osim nezajazljive kradje lokalnih vladara.
Nezajazljive kradje, nenormalne kradje.
Samo to da se resi - bilo bi dovoljno za sve.

Људи уплаћивали цео живот у стамбени фонд. Нису добили стан на крају, отишли у пензију. Ко је ту неспособан? Овај што је цео живот плаћао и давао или овај коме је дао паре и није му на крају обезбедио стан?

Ајмо то да видимо.

Јесте, поента је.

Шта да ради неко које завршио клот ВА, смер пешадија? Има 23 године, мора да ради у војсци до 31. Како он да се "прилагоди" или да "запали" негде?

Да крши закон и онда да га ухвате?

Шта ће да ради неко ко је био морнарички официр, смер поморство и онда ти укину РМ?

Немој сада да причаш у празно.

Ne krsis nikakav zakon, smes da radis bilo sta legalno sa strane, nista ti nije zabranjeno kao oficiru.

Back