Sudski izvršitelji proizvode beskućništvo

Ne krsis nikakav zakon, smes da radis bilo sta legalno sa strane, nista ti nije zabranjeno kao oficiru.
Не можеш да радиш са стране. Официр може само да буде официр.

И што би он радио три посла?

Замисли сада да си ти пилот, који мора да се одмара и да има савршено здравље, да идеш да радиш нешто после редовног посла на аеродрому. Он то не сме да ради.

Baba od 100 godina, stara i bolesna, sa bednom penzijom nema nijednu, a kamoli 1000 mogucnosti.

I nasli su nju na drkaju, a sav onaj olos blizak vlastima neometano i krade i duguje milione.

Svaki sistem vladavine koji u svom sredistu kao centralnu ideju nema dobrobit za obicnog coveka ne treba da postoji i treba se boriti protiv njega.
Kako je baba od 100 godina došla do duga od 6000 evra? Slažem se da u ovakvim sličajevima država treba da da prostora da vlasnik sam proda nekretninu i da od prodaje vrati dug i od ostatka kupi sebi drugu nekretninu.

Не можеш да радиш са стране. Официр може само да буде официр.

И што би он радио три посла?

Замисли сада да си ти пилот, који мора да се одмара и да има савршено здравље, да идеш да радиш нешто после редовног посла на аеродрому. Он то сме да ради.

Mozes da radis, nemas zakonsku prepreku.

To sto drzava ne brine o oficirima na pravi nacin je razlog zasto stotine i stotine oficira napustili vojsku poslednjih 20 godina.

Ako odaberem profesiju od koje ne mogu da zivim, znaci da sam promasio profesiju i ja sam odgovoran da nadjem sebi drugu profesiju.

A piloti su uvek bili mnogo bolje placeni od ostalih oficira i imali dodatke i privilegije da nisu ni morali pola plate da trose za mnoge stvari za koje sam ja morao.

Ali to nije tema.

Niko ne sme nikome da duguje. Ko duguje - duzan je da vrati.

Ako odaberem profesiju od koje ne mogu da zivim, znaci da sam promasio profesiju i ja sam odgovoran da nadjem sebi drugu profesiju.
Што та професија уопште и постоји? Како то да постоје професије за које мора да се заврши факултет, а онда не може да се плати струја? Ту није проблем у професији, већ у нечему другом.
Niko ne sme nikome da duguje. Ko duguje - duzan je da vrati.
Тако је.

Двоје људи 40 година уплаћује у стамбени фонд и не добије стан. Или паре назад или стан на сунце.

Што та професија уопште и постоји? Како то да постоје професије за које мора да се заврши факултет, а онда не може да се плати струја? Ту није проблем у професији, већ у нечему другом.

Тако је.

Двоје људи 40 година уплаћује у стамбени фонд и не добије стан. Или паре назад или стан на сунце.

Zasto ljudi ne tuze? Zasto ne zapale drzavu?
Zasto ne napuste, nego su i dalje robovi takve drzave?

Niko se ne buni! To je problem Srbije.
Narod cuti.

Ali problem sudskih izvrsitelja ne postoji - oni resavaju problem.

Како то да човек мора да зна математику 1 и 2, да мора да уради 20 згибова, да мора да уради 100 склекова одједном, а да иде у ров, да пешке пређе Проклетије, да трчи са 15 кила терета, да плива, да спава у шуми и да остане по потреби без живота или дела тела, а онда нема за живот?
Zasto ljudi ne tuze? Zasto ne zapale drzavu?
Zasto ne napuste, nego su i dalje robovi takve drzave?

Niko se ne buni! To je problem Srbije.
Narod cuti.

Ali problem sudskih izvrsitelja ne postoji - oni resavaju problem.
Палили су скупштину и РТС.

Одлазе из Србије.

Буне се.

И?

Ја ништа нисам рекао за извршитеља. Ја говорим о "способнима".

Узмеш некоме паре и не даш му то што си био дужан да му даш и за то не одговараш. Е тако се постаје способан.

Самодоприноси, издвајање за ово, издвајање за оно, доплатна марка,...

Знаш зашто бабе и ђедови живе тако како живе? Зато што све плаћају на време. Ја стојим у реду у пошти са њима. Сваки рачун сваки месец.

"Способни" не плаћају ништа.

U normalnoj državi, po zakonu nekretnina u kojoj se zivi ne moze biti predmet izvršiteljskog postupka. Ali mi zivimo u banani od drzave.
Izvršitelje ne smatram ljudskim bićima već bubašvabama i parazitima.
Savremeni urbani superheroj bi isao po gradu i bacao ih sa krovova, tako ga ja zamišljam pa makar mi prisili etiket pozivanje na linč, silovanje, nasilje.

"Sposobni" su takvi jer im je narod to dozvolio.
Mi ne mozemo da priznamo da smo do srzi korumpirani kao narod, i u tome je problem.

Svi bi promenu a niko nece da se menja.

Ja od 2006. ispraćam bliske ljude preko grane, i pricam im "nemojte, ostanite da se borimo, bice bolje....".
I onda narod glasa za lika sa kupljenom diplomom.

Dakle do naroda je.

Zbog duga od 6 000 evra oduzima se stan (nekretnina) od 60 000 eura??
https://www.bing.com/ck/a?!&&p=bdd3...b20uIFRvIGplIHZlbGlrYSBuZXByYXZkYSwgZGE&ntb=1
Telegraf.rs
https://www.telegraf.rs/vesti/srbija/3738400-zbog...
https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/izvrsitelji...
https://www.bing.com/ck/a?!&&p=779f...dnLFoWl0ZWxqaSBwcm9kYWp1IHpib2cgNi4wMDA&ntb=1
B92
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija/sta…

Da li (jedini) dom može biti sredstvo za naplatu duga, koji je višestruko manji iznos nego vrijednost stana?
Iako su odluke sudova u ovakvim slučajevima glase na novčano potraživanje, izvršitelj je u izvršnom postupku kao sredstvo izvršenja odredio prodaju nepokretnosti?
PO kom zakonu se to radi?
Da li su sudski izvršitelji danas privatni i ko ima pravo da čitave porodice izbacuju nasilno, bukvalno na ulicu?
Da li je na djelu teška nesrazmjera potraživanja dugova koji ,ako je i donesen u nekom zakonskom okviru, velika nepravda a i zločin>?

U mnogim državama zakonom je zabranjeno da se u izvršnom postupku proda nepokretnost koja predstavlja jedini dom dužnika.
Znam za slučajeve gdje su zelenaši za dugove od 2,500 eura, uzimali automobile i sl. od dužnika koji su realno duplo skuplji, ali ovdje se radi pod okriljem države?
Obično ljudi koji dodju u ovakve situacije, nisu došli zbog toga što su uzimali bijesne džipove, već zbog neimaštine, bolesti, starosti, samoće..

Kakvi smo to ljudi, kada smo u stanju ugroziti nečije živote i egzistenciju zbog par hiljada duga.. ali čini mi se da je više u pitanju ono da "sila Boga ne moli".

Нелогично свакако јесте али има она народна.. Ако је дуг не буди му друг. (плаћај рате редовно)

Не секирај се.

Након продаје некретнине, намирује се дуг,

а се преко што остане, враћа се власницима некретнине да купе неку другу некретнину, сразмерно својим могућностима.

Битно је да се стан прода по стварној цени. Односно то је КЉУЧНО.

461481510_10233459119755167_749730034500902574_n.jpg

К'о прстом у *упе љуби те Брат.:bravo:

U tome i jeste problem..
"Zakon omogućava da se nepokretnost na licitaciji proda ispod cene, ali ne sme postojati velika nesrazmera između visine duga i imovine koju izvršitelji plene. Drugim rečima, ne može se oduzeti stan zbog duga od nekoliko hiljada evra, , ukazuju iz organizacije „Krov nad glavom”"

Primjer..
"Stan u Jagodini od 66 kvadrata, koji na tržištu vredi isto toliko hiljada evra, nedavno je prodat u izvršnom postupku za samo 6.000 evra. Porodica je ostala bez krova nad glavom. Vatrogasci i policajci uspeli su da spreče vlasnika stana da skoči sa terase."

O ovome se radi tj o nečijoj bahatosti, bezobrazluku, teškom nehumanom zločinu.. a ne o nekim praznim mantrama i tzv zakonima.

Је л' се из поменуте организације позивају на неки члан устава или закона кад то тврде?

I to je irelevantno.
Zasto ne izmiruje svoje dugove?

Kad ce ljudi da shvate da moraju da placaju racune? Da ne sme niko nikome da duguje?

Nije sve tako crno-belo. Zamisli da ti infostan sutra skoci sa 100 na 1000 evra, a plata ti ostane maltene ista. I onda, pored svih ostalih racuna koje placas i hrane, dodje posle godinu dana da dugujes za infostan puno. Sta treba covek koji ima malu penziju da uradi, da se obesi, da ne smeta drugima? Nerealno u kakve smo se bezdusne zveri pretvorili...

Back