Sudski izvršitelji proizvode beskućništvo

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Имаш ове што крадуцкају по мало сваки дан. Динар по динар и накупи се солидна сума. Имаш и ове који одма дигну милион, два три. Сви урлају на овог који је диго 10 милиона, јер се то види, а ови што узимају динар по динар, то ником ништа.

Кад уђеш у продавницу, ниједан производ нема округлу цену, већ су сви на 99 пара. Цена 25,99 дин. Даш 26, не добијеш кусур. Дођем ја, дођеш ти, дође Фредерик, дође Курта, дође Мурта. Сваком остане дужан по једну пару. На 100 људи заради један динар.

Са друге стране, када имаш такве рачуне, онда када купиш више ствари, никада ти не буде заокружена цифра већ буде 76, 89, 65 итд. пара. Ту те заврне за 10, 20, 30,... до 49 пара.

Ко то гледа?

Дужник има 1000 могућности да дуг намири пре извршења на некретнини.

Буквално 1000 могућности.

Али то не желе. Не желе да нађу решење за свој дуг, већ певају песму:"Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине".
Ima duznika da zaista ne mogu da otplate dug.Npr ako ostanu bez posla.
Svakako treba naci nacina da se dug vrati nekim razumnim metodama ali izgleda one ne postoje vec se udara na nekretnine.
Kako ovi namiruju dug ako duznik nije vlasnik nicega a podstanar?Gazdi stana plene stan?
U Srbiji je problem siromastvo i ljudi nemaja odakle da vrate.Plate 600 eur i sa njom moze 7 dana.Ne bi se trebalo zaduzivati i resena stvar.
Mislim da preko npr Slovenija ne uzima kucu,stan do 5000 eur duga vec samo racun blokiraju.

To treba zakonom da se zabrani jer para više nije u opticaju, samo okrugli dinari.
То је тема за расправу, а не то што је неки певач купио мерцедес или кућу на два спрата.

Уђеш у радњу и сваки пут оставиш више пара него што треба. Ти не можеш да живиш без хлеба, јаја и меса, а све то плаћаш више него што је процењено. Максимум што могу да заврну је 49 пара по куповини. Нека купујеш једном дневно све што ти треба рачуница је следећа 49 х 365 = 2401 пара. То је 24,01 динар на годину дана од једног човека у самоуслузи. Колико људи уђе у самоуслугу?

То је тема за расправу, а не то што је неки певач купио мерцедес или кућу на два спрата.

Уђеш у радњу и сваки пут оставиш више пара него што треба. Ти не можеш да живиш без хлеба, јаја и меса, а све то плаћаш више него што је процењено. Максимум што могу да заврну је 49 пара по куповини. Нека купујеш једном дневно све што ти треба рачуница је следећа 49 х 365 = 2401 пара. То је 24,01 динар на годину дана од једног човека у самоуслузи. Колико људи уђе у самоуслугу?
Nema veze tom forom od X-1,99 oni kupce privlače da kupe i šta im treba i šta im ne treba. Ako stoji cena 2999 din prva asocijacija je 2000 a ne 3000. Plus fina muzika da te opusti, bleštavo osvetljenje da te udari u glavu, slatkiši pored tezge i izađeš iz prodavnice sa punim kesama.

Nema veze tom forom od X-1,99 oni kupce privlače da kupe i šta im treba i šta im ne treba. Ako stoji cena 2999 din prva asocijacija je 2000 a ne 3000. Plus fina muzika da te opusti, bleštavo osvetljenje da te udari u glavu, slatkiši pored tezge i izađeš iz prodavnice sa punim kesama.
Друже, ја сам ти израчунао колико може да ти узме пара по глави на годину дана ако одеш и обавиш једну куповину дневно. 24,01 динар. Колико људи уђе у самопослугу и купи нешто за годину дана? Колико људи у једном трговинском ланцу уђе у току године и купи нешто? 100.000, 200.000, 300.000?

Израчунај сам.

Zato treba sto vise placati karticom. Tu nema zaokruzivanja.

Што људи дугују? Тебе друштво и медији терају да будеш дужник. Капитализам је створен на томе. Упалиш ТВ, реклама за кредит. Пустиш песму на јутјубу, реклама за кредит. Дође ти агент банке на радно место и продаје ти кредите. На билбордима реклама за кредите.

Штандови на улици, промотерке, флајери,...

Кеш кредит, ауто кредит, стамбени кредит,...

Ја сам покренуо тему на форуму о зависности људи од кредита.

И сад се ви питате откуд извршитељ? Па лепо. Човек не може да реши неки проблем са живом ловом. Не може да купи стан, не може да купи ауто, не може да покрене бизнис. Од рада не може да акумулира капитал и онда шта ради? Мора да се задужи.

Да би живео по савременим мерилима, да би био "друштвено прихватљив" мора да има телефон, да има сат, да излази, да путује, да вози кола, да...

Ту се каче слике ко је ишао на Малдиве, ко је био на Балију, ко је пио коктеле, ко се где наместио. За Први мај обавезно излет у неку европску престоницу.

Одакле?

Е онда уђеш у кредите и мислиш "Решио сам проблем".

Ниси.

Друже, ја сам ти израчунао колико може да ти узме пара по глави на годину дана ако одеш и обавиш једну куповину дневно. 24,01 динар. Колико људи уђе у самопослугу и купи нешто за годину дана? Колико људи у једном трговинском ланцу уђе у току године и купи нешто? 100.000, 200.000, 300.000?

Израчунај сам.
Druže ja sam ti objasnio kako prodajni lanci lukavstvom teraju kupce da kupuju.

Druže ja sam ti objasnio kako prodajni lanci lukavstvom teraju kupce da kupuju.
Јесте, али ја ти кажем како ти узме паре и не врати ти кусур.

То о чему ти причаш јесте покушај довођења купца у заблуду да је потрошио 100, 1000 или 10 000 динара мање. 2.999,00, 3.999,00, 4.999,00 итд. Све то знам.

И опет ниси узео у обзир како те ту варају. Дођеш на касу да платиш производ који кошта 1.999,00 динара и даш новчаницу од 2.000,00 динара. Касирка ти да рачун и каже "Немам динар ситно". Књижи 1.999,00 узео 2.000,00.

И опет ниси узео у обзир како те ту варају. Дођеш на касу да платиш производ који кошта 1.999,00 динара и даш новчаницу од 2.000,00 динара. Касирка ти да рачун и каже "Немам динар ситно". Књижи 1.999,00 узео 2.000,00.
To su sitne pare za prodavnice, glavna stvar je dovođenje potrošača u zabludu da je proizvod jeftiniji nego što jeste.

Još je mnogo gore od toga, u sve je umešana politika, pa ni izvršitelji, a ni sudije nemaju pojma da sprovode politiku koja dominira dubokom državom i obračun lokalnih moćnika sa pojedinim grupacijama ljudi....
Osnova je poštovanje zakona koje treba tražiti od vlasti....tako da ni mafija ni gradjani ne budu izuzeti....

Људи, враћајте своје дугове и плаћајте своје рачуне.
[/QU
Е сад...

Живиш нормално. Од плате или пензије можеш да платиш инфостан, струју, гориво, храну и да ти остане. Онда се промени власт, створе ти инфлацију, крену да ти вештачки дижу трошкове живота и прогласе те неспособним.
[/QU
Nema šta ko da te proglašava, nemaš više za taj životni standard, ne možeš da ga ispratiš...
I da se ubijem?Da nije mozda greska u nametnutom preskupom zivotnom standardu i u pokvarenom kapitalistickom uredjenju drustva. Imas novca zivi, nemas novca crkni glavna je odlika smrdljivog uvezenog kapitalizma.

I da se ubijem?Da nije mozda greska u nametnutom preskupom zivotnom standardu i u pokvarenom kapitalistickom uredjenju drustva. Imas novca zivi, nemas novca crkni glavna je odlika smrdljivog uvezenog kapitalizma.

Не треба да се убијаш. Само да се опружиш онолико колико си дугачак, не више од тога.

Узимањем туђег новца, нпр. кроз кредит банке или узимањем мобилног за који немамо новца (а узимамо нпр. на 24 месечне рате) себе обавезујемо, не само да вратимо главни дуг, већ и камату, тако да је прилично неисплативо да се узимају кредити (осим ако баш није за нешто паметно) за потрошњу.

Оптужујеш "капитализам". У капитализму свако може да нађе посао и зарађује довољно за живот. Ко није способан за рад, Србија има, колико-толико, социјалне програме у којима може да се животари.

Сви они које знам да су се задужили и упали у тешке дугове, нико то није урадио јер није имао "за леба", већ су сви волели удобне животе, али су хтели, ипак, мало више или много више од онога што су могли да поднесу.

Сви су узимали кредите за квалитетан живот (славе, летовања, стамбени кредити мада су кров над лгавом имали, кеш кредити за куповине аутомобила, за нов намештај и сл.).

Po zakonu ne može da se vrši izvršenje na sredstvima koja su višeputa veće vrednosti....izvršitelji su divljali 12. 13. i 14. pa sad opet podivljali i ne poštuju zakone, a imaju podršku iz kriminalnog pravosudja s kojim saradjuju, naravno uz podršku advokature...
Do 5000 evra duga se ne sme porodavati bilo koja nekretnina. Realno je bilo staviti limit 10000 evra ali to nekome kao i uvek ko je pisao ove zakone nije odgovaralo. Ovde imamo mafiju koja je nabila dug namerno do 6000 evra kako bi upropastili coveka. Takodje izvrsitelj mora namiriti poverioca iz prodaje imovine koja je na najmanji nacin stetna po duznika.Od 2020 su izvrsiteljima uvedena ogranicenja u divljanju ali oni za to ne haju. Banda na koju samo mozes da se zalis drugoj srodnoj bandi.

Не треба да се убијаш. Само да се опружиш онолико колико си дугачак, не више од тога.

Узимањем туђег новца, нпр. кроз кредит банке или узимањем мобилног за који немамо новца (а узимамо нпр. на 24 месечне рате) себе обавезујемо, не само да вратимо главни дуг, већ и камату, тако да је прилично неисплативо да се узимају кредити (осим ако баш није за нешто паметно) за потрошњу.

Оптужујеш "капитализам". У капитализму свако може да нађе посао и зарађује довољно за живот. Ко није способан за рад, Србија има, колико-толико, социјалне програме у којима може да се животари.

Сви они које знам да су се задужили и упали у тешке дугове, нико то није урадио јер није имао "за леба", већ су сви волели удобне животе, али су хтели, ипак, мало више или много више од онога што су могли да поднесу.

Сви су узимали кредите за квалитетан живот (славе, летовања, стамбени кредити мада су кров над лгавом имали, кеш кредити за куповине аутомобила, за нов намештај и сл.).
U kapitalizmu svako moze da nadje posao i zaradjuje dovoljno za zivot.
Tacan je za posao ali se ne moze zaraditi dovoljno za zivot.
Socijalizam je bio zakon. Zene u penziju sa 50 godina, muskarci sa 55. Sve besplatno za omladinu zdravstvo, obrazovanje, letovanja, ekskurzije. Jedna plata dovoljna za porodicu.
Redovna letovanja i zimovanja porodica.
Ovo sada, osim veceg izbora robe i hrane katastrofa. Par hiljada ljudi se enormno bogati, velika vecina sastavlja mesec jedva kraj sa krajem, otkaz budala moze da ti da kad hoce a siromastva koliko hoces.

Back