Sudbina

(Drizzt;13706092]
na tu temu sam ti postavio pitanje ovde. nisi mi odgovorio.

a nisi mi odgovorio ni na prethodno pitanje...jabuka je bila posledica neposlusnosti a ne nemorala...

da li je ON toliko sujetan da zbog tako banalne neposlusnosti svojih podanika odredi takvu kaznu?

mozes li svojim recima da mi odgovoris i das svoj komentar bez copy paste-a?[/
Sačekaj da zovne centralu.

dakle nasa je sudbina da budemo ovako jadni, bedni, kancerogeni, smrtni itd... zbog lose izdresiranih mesnatih robota?

o kakvom moralu i duhovnosti ti pises...
On je 'nase praroditelje' ocigledno lose izdresirao...kakve veze ima jabuka sa moralom. ima veze jedino sa neposlusnoscu...

Bog nam je dao izbor izmedju dva puta...
Jedan je uzak i vodi u vecnost... sto naravno podrazumeva savrsenstvo...
i malo je onih koji ga nalaze...
i Drugi je sirok i mnogo je onih koji idu njime i vodi u unistenje...

Bog nije odredio kaznu za neposlušnost, kao što ni roditelj nije postavio šteker za struju kao kaznu za neposlušnost svoga djeteta.

Tvorac je imao, kao vlasnik, potpuno pravo da između mnoštva plodova postavi i jedno koje je štetno.

Kao što roditelj upozorava dijete za šteker, i traži od njega poslušnost upozorenju, tako je i Bog učinio u Edenu u vezi prvih ljudi i štetnog ploda. Prema tome, nije Bog osudio čovječanstvo, nego su to učinili naši praroditelji.
Eto, ispade da nije Bog isterao Adama i Evu iz Raja, postavio heruvime da slučajno neko ne dođe nazad, nije kaznio čovečanstvo time što je čovek smrtan, nije kaznio sve žene porođajnim mukama, a sve zmije, crve, gliste, slepiće... puženjem po trbuhu....

Dovoljno je uzeti Bibliju u šake i pročitati priču.

na tu temu sam ti postavio pitanje ovde. nisi mi odgovorio.

a nisi mi odgovorio ni na prethodno pitanje...jabuka je bila posledica neposlusnosti a ne nemorala...

da li je ON toliko sujetan da zbog tako banalne neposlusnosti svojih podanika odredi takvu kaznu?

mozes li svojim recima da mi odgovoris i das svoj komentar bez copy paste-a?

Objasnio sam već da Bog nije odredio nikakvu kaznu, nego je Adama i Evu upozorio na opasnost.

Eto, ispade da nije Bog isterao Adama i Evu iz Raja, postavio heruvime da slučajno neko ne dođe nazad, nije kaznio čovečanstvo time što je čovek smrtan, nije kaznio sve žene porođajnim mukama, a sve zmije, crve, gliste, slepiće... puženjem po trbuhu....

Dovoljno je uzeti Bibliju u šake i pročitati priču.

Normalno da nije nikoga kaznio, nego su to POSLJEDICE neposlušnosti prvih ljudi.

Iz Edena ih je istjerao kako ne bi prekršio svoju savršenu riječ, vezano za posljedicu uzimanja ploda.

Otac je upozorio svoga sina da ne dira šteker. Sin se oglušio o očevo upozorenje.

Dali je otac kaznio svoje dijete ? Ili ono snosi poljedice svoje slobodne volje ?

Normalno da nije nikoga kaznio, nego su to POSLJEDICE neposlušnosti prvih ljudi.

Iz Edena ih je istjerao kako ne bi prekršio svoju savršenu riječ, vezano za posljedicu uzimanja ploda.

Otac je upozorio svoga sina da ne dira šteker. Sin se oglušio o očevo upozorenje.

Dali je otac kaznio svoje dijete ? Ili ono snosi poljedice svoje slobodne volje ?
Ma sve je to što pišeš u redu. Samo malko nije u skladu sa Biblijom.

I kakve ima veze što je postavio opasnot, kada je dao jasno upozorenje o posljedici ?

Ponovo se vraćamo na suštinu razumijevanja : SLOBODNA VOLJA. ;)
Čovek ima slobodnu volju da radi šta hoće.
Ako radi ono što ne treba biće suočen sa kaznom.
A kaznu postavlja zakonodavac.

Dakle, ko je kaznio Adama, Evu, čovečanstvo, crve, gliste, zmije....????

Čovek ima slobodnu volju da radi šta hoće.
Ako radi ono što ne treba biće suočen sa kaznom.
A kaznu postavlja zakonodavac.

Dakle, ko je kaznio Adama, Evu, čovečanstvo, crve, gliste, zmije....????

Kazna nije zakon, nego posljedica za određeni uzrok.

Bog bi bio odgovoran da je postavio samo jedno stablo, i to koje uzrokuje smrt, međutim On je dao izbor.

Čim je dao izbor, i upozorenje za stablo koje uzrokuje smrt, Tvorac ne može biti odgovoran.

Radi se o slobodnoj volji odluke kod čovijeka.

I tu traži grešku.

Poslednja izmena:
A što da ti odgovorim ? Kako vjerujem u Bibliju kao istinu, ili ?

Mozemo znati da je Biblija Bozja rec postoje dokazi njenog nadahnuca...
Ljubav je aktivna osobina i ne moze je biti previse, niti moze biti dosadna:D
Dosadno je odsustvo nje...
Nije diskutabilno sta je greh... Bog je postavio standarde dobra i zla i odstupanje od Bozanskog je greh...
A to je moze saznati preko Biblije, plus imamo i svoju savest...

Izvinjavam se sto kasnim...obaveze :D Ne Vorki kako i zasto verujes u Bibliju jer tvoje verovanje je tvoje verovanje i sa njim ja ne mogu imati nista. Nego, van tebe, kako svi ljudi mogu znati da je biblija stvarno rec svesne osobe sa namerom? Evo besmrtna kaze da ima dokaza za to. Ok, koji su dokazi?

Besmrtna, nabrajas samo relativne stvari, nemas cinjenice. I savest je relativna i nije ista kod svakog.

Izvinjavam se sto kasnim...obaveze :D Ne Vorki kako i zasto verujes u Bibliju jer tvoje verovanje je tvoje verovanje i sa njim ja ne mogu imati nista. Nego, van tebe, kako svi ljudi mogu znati da je biblija stvarno rec svesne osobe sa namerom? Evo besmrtna kaze da ima dokaza za to. Ok, koji su dokazi?

Dokazi su mnogi...
Ispunjena prorocanstva do tancina
Istorijska tacnost
Naucna tacnost..
Njena prakticna primena...
Pisana je od 1513 pre ne do 1 veka ne... unutrasnji sklad iako su je pisali raqzliciti ljudi...
Citirali su jedni druge iako nisu ziveloi u isto vreme.... itd...
Takodje je sacuvana iako datira odavno i uproks naporima da je mnogi uniste...
postoji posebna tema o tome... nastavicu da je razradim...
http://forum.krstarica.com/threads/327245
Postoje takodje arheoloski dokazi kao i svitci pronadjeni...

Dokazi su mnogi...
Ispunjena prorocanstva do tancina
Istorijska tacnost
Naucna tacnost..
Njena prakticna primena...
Pisana je od 1513 pre ne do 1 veka ne... unutrasnji sklad iako su je pisali raqzliciti ljudi...
Citirali su jedni druge iako nisu ziveloi u isto vreme.... itd...
Takodje je sacuvana iako datira odavno i uproks naporima da je mnogi uniste...
postoji posebna tema o tome... nastavicu da je razradim...
http://forum.krstarica.com/threads/327245
Postoje takodje arheoloski dokazi kao i svitci pronadjeni...

Znaci, nista od ovoga nije tacno tj. nije cinjenica. Krenucu prvo od osnovne stvari a to je da se biblija uopste ne slaze. Mnoge stvari u njoj su kontradiktorne. Ono sto pise u Mateju, nije isto i u Marku. Baza jeste ista ali dogadjaji nisu opisani na isti nacin i to kljucne stvari koje nisu mogle da se podvuku kao greska. Neko tu laze. Drugo, znamo da su mnogi tekstovi otpali koji su bili predlozeni da se nadju u bibliji. Ljudi su odlucivali sta ide a sta ne ide unutra. Sve ostalo sto si pisala, vidis zbog svoje vere u to. I sama znas da sve polazi iz mozga. Ja to ne vidim kao cinjenicu. Nista od ovoga nije dokaz.

Znaci, i dalje se vrtimo oko vere a ne oko cinjenica. Ne razumem kada ce te jednom prihvatiti cinjenicu da se biblija svodi na verovanje a ne na cinjenice koje su tacne. Protiv vere nemam stvarno nista ali ne mogu da razumem zasto ljudi ne koriste mozak pa kazu: "Ok, ja verujem jer me nesto tera da verujem. Mozda nisam upravu ali je to moja vera, barem u ovom trenutku". Nego se ukalupite u tom verovanju za koje mislite da je vase pa kao roboti pricate pesmice.

Besmrtna, nabrajas samo relativne stvari, nemas cinjenice. I savest je relativna i nije ista kod svakog.

Pa na forumu sigurno si nećeš dokazati da je Biblija uistinu Riječ Božja.

Za to ti treba proučavanje i izučavanje.

Kroz određeno vrijeme na temelju dokaza i logike donosiš zaključak.

Tako sam ja donesao zaključak i dobio vjeru. Vjera je narasla do uvjerenja, tako da sam veoma siguran.

Znaci, nista od ovoga nije tacno tj. nije cinjenica. Krenucu prvo od osnovne stvari a to je da se biblija uopste ne slaze. Mnoge stvari u njoj su kontradiktorne. Ono sto pise u Mateju, nije isto i u Marku. Baza jeste ista ali dogadjaji nisu opisani na isti nacin i to kljucne stvari koje nisu mogle da se podvuku kao greska. Neko tu laze. Drugo, znamo da su mnogi tekstovi otpali koji su bili predlozeni da se nadju u bibliji. Ljudi su odlucivali sta ide a sta ne ide unutra. Sve ostalo sto si pisala, vidis zbog svoje vere u to. I sama znas da sve polazi iz mozga. Ja to ne vidim kao cinjenicu. Nista od ovoga nije dokaz.

Znaci, i dalje se vrtimo oko vere a ne oko cinjenica. Ne razumem kada ce te jednom prihvatiti cinjenicu da se biblija svodi na verovanje a ne na cinjenice koje su tacne.

povrsno gledano moze tako delovati, tek izucavanjem te tematike mozes se uveriti...
Zato se Biblija i izucava...

Bi9blija se dokazuje kao ISTINA :cao:

Znaci, i dalje se vrtimo oko vere a ne oko cinjenica. Ne razumem kada ce te jednom prihvatiti cinjenicu da se biblija svodi na verovanje a ne na cinjenice koje su tacne.

Nema kontradiktornosti, nego ti samo naoko izgledaju neke stvari kontradiktorne.

Kad malo dublje i pažljivije proučiš, tada vidiš smisao.

Navest ću ti jedan primjer :

Teolog Kenneth S. Kantzer jednom je objasnio kako dva izvještaja o istom događaju mogu izgledati proturječno, a da su ipak oba istinita. Pisao je: ”Prije nekog vremena poginula je majka jednog našeg dragog prijatelja. Za njenu smrt smo najprije doznali od jednog pouzdanog zajedničkog prijatelja. Ispričao je da je majka našeg prijatelja stajala na uglu ulice i čekala autobus, kada ju je zahvatio neki drugi autobus koji je prolazio. Zadobila je smrtonosne ozljede i umrla nekoliko minuta kasnije.“

No, ubrzo nakon toga čuo je sasvim drugu priču. On kaže: ”Čuli smo od unuka umrle žene da je pri sudaru dvaju vozila ispala iz auta i na mjestu ostala mrtva. Dječak je u to bio sasvim siguran. Kasnije (...) smo pokušali razjasniti stvar. Ispričali su nam da je na baku, dok je čekala autobus, naletio jedan drugi autobus i nanio joj teške ozljede. Potom ju je povezao neki vozač, kako bi je što prije dovezao do bolnice, no u žurbi se sudario s jednim drugim vozilom. Baka je ispala iz auta i na mjestu ostala mrtva.“

To pokazuje da dva ili više izvještaja o istom događaju mogu biti istinita, čak ako se naizgled ne slažu. Isto se ponekad događa i sa Biblijom. Različiti svjedoci mogli su opisivati različite pojedinosti istog događaja. Umjesto da su proturječni, njihovi zapisi se upotpunjuju.

Nema kontradiktornosti, nego ti samo naoko izgledaju neke stvari kontradiktorne.

Kad malo dublje i pažljivije proučiš, tada vidiš smisao.

Navest ću ti jedan primjer :

Teolog Kenneth S. Kantzer jednom je objasnio kako dva izvještaja o istom događaju mogu izgledati proturječno, a da su ipak oba istinita. Pisao je: ”Prije nekog vremena poginula je majka jednog našeg dragog prijatelja. Za njenu smrt smo najprije doznali od jednog pouzdanog zajedničkog prijatelja. Ispričao je da je majka našeg prijatelja stajala na uglu ulice i čekala autobus, kada ju je zahvatio neki drugi autobus koji je prolazio. Zadobila je smrtonosne ozljede i umrla nekoliko minuta kasnije.“

No, ubrzo nakon toga čuo je sasvim drugu priču. On kaže: ”Čuli smo od unuka umrle žene da je pri sudaru dvaju vozila ispala iz auta i na mjestu ostala mrtva. Dječak je u to bio sasvim siguran. Kasnije (...) smo pokušali razjasniti stvar. Ispričali su nam da je na baku, dok je čekala autobus, naletio jedan drugi autobus i nanio joj teške ozljede. Potom ju je povezao neki vozač, kako bi je što prije dovezao do bolnice, no u žurbi se sudario s jednim drugim vozilom. Baka je ispala iz auta i na mjestu ostala mrtva.“

To pokazuje da dva ili više izvještaja o istom događaju mogu biti istinita, čak ako se naizgled ne slažu. Isto se ponekad događa i sa Biblijom. Različiti svjedoci mogli su opisivati različite pojedinosti istog događaja. Umjesto da su proturječni, njihovi zapisi se upotpunjuju.

bice da je sirota zena obrala celu korpu jabuka i time zapecatila sudbinu...
sorry..bilo je jace od mene...:D

bice da je sirota zena obrala celu korpu jabuka i time zapecatila sudbinu...
sorry..bilo je jace od mene...:D

Ne moraš se isprićavati, samo ti piši ono na što te srce potiče .

Luka 6:45 - Dobar čovjek iznosi dobro iz dobre riznice srca svojega, a zao čovjek iznosi zlo iz svoje zle riznice, jer usta njegova govore ono čega mu je srce puno.

Back