Sudbina

Y:
Zato što ne zna da je ograničena, može samo da misli da je slobodna. Gde nađe ribu, ybt... one pamte samo jedan dan. :confused:

Kakve veze ima da li zna ili ne zna, ograničena je.:dash:

Y:
Granice u nekim stvarima postoje, opreza radi, ne kazne, ili savesti, bar što se mene tiče.

U kojim stvarima ne postoje granice?

Y:
A slobodna volja u okviru granica ne postoji, uslovljena je.

Čime je uslovljena slobodna volja?

Y:
Tako da ni ona tvoja priča o razuzdanosti nema nekog smisla, jer svako od nas ima neku granicu... samo je pitanje čemu, ili kome služe te granice.

Tačno, svako od nas ima neku granicu i svako od nas ima neku slobodnu volju. ;)

Kakve veze ima da li zna ili ne zna, ograničena je.:dash:

Što više zna, ima više granica.
Danas će da se nasuče, sutra to isto da uradi, jer ima kratku pamet.
Ovo pod uslovom da preživi.

U kojim stvarima ne postoje granice?

Ne misliš valjda da ću da ti nabrajam?
Postoje univerzalne, postoje individualne granice.
Te univerzalne su oduvek stvarale u meni neki osećaj bunta, otpora... znači, ono što je tebi razuzdano, meni možda nije... a ono što ti smatraš slobodom, ja smatram ultimatumom.

Čime je uslovljena slobodna volja?

Uglavnom strahom.
Granice su tu čisto forme radi.

Tačno, svako od nas ima neku granicu i svako od nas ima neku slobodnu volju. ;)

"Neka slobodna volja" nije dovoljna.

Poslednja izmena od moderatora:
Y:
Što više zna, ima više granica.
Danas će da se nasuče, sutra to isto da uradi, jer ima kratku pamet.

Što više zna, više pomera granicu.
Ako se nasuče danas, pržiće se na Suncu sutra.

Y:
Ne misliš valjda da ću da ti nabrajam?
Postoje univerzalne, postoje individualne granice.
Te univerzalne su oduvek stvarale u meni neki osećaj bunta, otpora... znači, ono što je tebi razuzdano, meni možda nije... a ono što ti smatraš slobodom, ja smatram ultimatumom.

Znači, nema išta da nema granicu.
Bunt i otpor pomeraju granicu.
Ultimatum je podskup slobode.

Y:
Uglavnom strahom.
Granice su tu čisto forme radi.

Onda je strah granica.

Y:
"Neka slobodna volja" nije dovoljna.

"Neka granica" nije dovoljna.

Brate, cim si odvojen od Boga, sotona to koristi i namece ti takvo razmisljanje.
Za tebe si samo ti u pravu, a da li si se ikada zapitau u sta verujes? ne mras da mi odgovoris vec znam. Nisi.
Pa prosto je neverovatno koliko iz tebe izlazi sotonsko razmisljanje: ''To znači da netreba biti dobar čovek bojeći se pakla ili sudbine'' , pa gde ovo pise u Svetom Pismu, tacnije gde nas to Sveto Pismu uci, da mi treba da sluzimo Bogu iz straha?????
Mi znamo sta je Bog uradio za nas, i na sta je sve spreman da bi nas kao pojedince spasao, i ne postoji delo kojim mozemo da se dovoljno zahvalimo, vec samo da zivimo kako je On rekao, a posto mi znamo ko nam je Otac, i kakav mu je karakter, znamo da nam zeli dobro, mi mu se prepustamo, i zivimo po Njegovooj volji. Ko god pokusa da zivi po Njegovoj volji, ko god! osetice veliku promenu u svom zivotu, veoma veliku promenu, na bolje naravno.
Dakle, nemoj da lupetas nesto sto ne znas!

Ipak strah evidentno postoji i oni koji vladaju vladaju preko straha :rtfm:
Da objasnim: svi smo delovi boga delovi jednog ili aposluta
i svakim našim individualnim iskustvima mi se vraćamo u to jedno obogaćujući ga i to više nije isti onaj jedan već sada sa mnogo više iskustva i on nema spoznaju o samom sebi pa se morao deliti u jedinke, dakle samo konstantujem da sam sa sobom treba bitisati/biti u istoj ravni/bitstvovati ;)
Ne mogu se klanjati samom sebi ali ne mogu ni biti jači od sebe jer ja jesam ono što jeste onaj koji jeste, razumeš volja njegova je i volja moja..
A Srbija oće preći u 5 denzitet postojanja iliti 4 realitet i to među prvima u ono što se naziva "carstvo nebesko" jer je to proizvod ukupnog učinjenog zla nad Srbima
Po sistemu "kakva setva takva žetva" :heart:
Ne vidim šta je tu sotonističko :dontunderstand:
Ja sam samo objasnio na naučni način isto ono što piše u bibliji :bye:

Što više zna, više pomera granicu.
Ako se nasuče danas, pržiće se na Suncu sutra.

To već nema veze sa znanjem... više sa karakterom.
Ne vidim više smisao priče o ribici...

Znači, nema išta da nema granicu.
Bunt i otpor pomeraju granicu.
Ultimatum je podskup slobode.

Tako ispada.
Ne, bunt i otpor ne priznaju opšte priznate granice ili autoritete. Karakter pomera granice, sloboda koja ide iz glave. Nije mudro, ali je praktično.

Ultimatum je ultimatum.
Sloboda je sloboda.
Podskup je podskup.
Babe su babe, a žabe su žabe.

Onda je strah granica.

Strah je ometač.

"Neka granica" nije dovoljna.

Crno - belo ne postoji. Sve je sivo... a meni se spava.

Y:
To već nema veze sa znanjem... više sa karakterom.
Ne vidim više smisao priče o ribici...

Slobodna je dok je u granicama. Kada pređe granicu, postaje razuzdana i nasuče se.

Y:
Tako ispada.
Ne, bunt i otpor ne priznaju opšte priznate granice ili autoritete. Karakter pomera granice, sloboda koja ide iz glave. Nije mudro, ali je praktično.

Bunt i otpor ne priznaju opšte granice, već priznaju svoje određene granice.

Y:
Ultimatum je ultimatum.
Sloboda je sloboda.
Podskup je podskup.
Babe su babe, a žabe su žabe.

:heart:

Y:
Strah je ometač.

Voda je mokra.

Y:
Crno - belo ne postoji. Sve je sivo... a meni se spava.

Kada ugasiš svetlo, obrati pažnju, da li je belo, sivo ili crno.

Slobodna je dok je u granicama. Kada pređe granicu, postaje razuzdana i nasuče se.

To nije sloboda... budale ja samo tako zovu.

Bunt i otpor ne priznaju opšte granice, već priznaju svoje određene granice.

Aleluja.

Kada ugasiš svetlo, obrati pažnju, da li je belo, sivo ili crno.

A da ga upalim, pa da bude šareno?
Nema smisla ovo o čemu pričaš... a mene mrzi da se vrtim u krug.

:cao:

Y:
A ko može da tvrdi da razume delo puno simbolike, metafora, bukvalnosti? I na koji način određuje za koje tumačenje treba da se opredeli? Ili to zavisi od osnove, a ceo kontex priče prilagođavamo toj osnovi, znači tumačimo na način koji garantuje da odstupanja od savršenstva, ljubavi i ostalih fraza neće biti?
Ili koristimo sopstvene resurse pri tumačenju?

I šta znači živeti po njoj? Ubijati svoju decu, satirati narode, izazivati katastrofe globalnih razmera?
Da li si ti upoznata da je Biblija pisana za proste ljude, za pastire...da bi je svako mogao razumeti, samo ti i tebi slicni pravite od muve medveda. Postoje odredjena prorocanstva za koja se treba malo vise ukljuciti mozak da bi se razumela.
Evo pogledaj, NAVEDI MI GDE TO BOG U SVOM ZAKONU, GOVORI O UBIJANJU SVOJE DECE,O SATIRANJU NARODA I TD. ?

Y:
Kako možeš da znaš? Kako se uopšte stiče znanje?
I kakve veze ima vera sa znanjem i naukom?
Niko ovde ne povezuje veru i nauku, vec se povezuje ono sto pise u Svetom Pismu sa onim sto vidimo danas u praksi. Takodje i sto se starosti Zemlje tice, na brojne nacine mozemo dokazati da je Zemlja stara svega 6000god., za razliku od evolucionista kojima se nauka zasniva na predpostavkama.
Zasto se deci ne da da sama izaberu kome ce da veruju, evolucionizmu ili kreacionizmu, aaa, sta mislis!? ...pa zato sto bi samo debilno dete moglo da poveruje u tu pricu da su nastali od majmuna... Zastitni znak evolucionista je milijarde god. Da li moze covek da nastane od crva? Nemoze! A za milijardu god.? E onda moze.
Mislim smesno.

Y:
Meni si rekao da sam satanista.
A boga inače vidiš? I nisi izmanipulisan? :zcepanje:
Pa naravno da Ga vidim, nisam ti ja jedan od vas koji slepo veruje, imam ja brojne dokaze u zivotu koje ti takvim zivotom nikada iskusiti neces.

Y:
Brateeee... koliko dugo si razmišljao o ovoj problematici, kada si toliko uveren u ovo što preičaš? Pretpostavljam da nisi ni svestan u koju si krajnost otišao. I odakle uopšte izvlačiš ovakve zaključke?

A što se tiče bolda... najgore, ali i najlakše je rešenje zasnovano na iluziji.
Ne moze jedan knjizevnik da resi neki problem u matematici, ali zato moze matematicar.
Tako ne mozes ni ti da resis ''problem'' u oblasti gde se ne razumes. I mozes samo da se ismejavas, sto svakako koristis.

Y:
Šta je nemoral?
I kako se to učestvuje u njemu?
Pa da, upravo to pitanje je za vas nepoznanica, sta je nemoral? Jer ste to davno zaboravili.

Y:
A moj ti je od srca savet da potražiš savet od ljudi kojima se za to plaća.
Vredi pokušati.
Ja sam ucen da se prave stvari ne placaju.

"Sudbina je tako htela, da odem iz rodnog sela....Sudbina je tako htela, da odem iz rodnog sela...Nek me ne zaborave, devojke sa Morave....nek me ne zaborave.....devojke sa Morave"

Yes, we have no destiny.

Only those swallowed up by Ignorance and fear,
who take false steps, shall plunge us into
the muddy water we call " destiny "

Da, nemamo sudbinu.

Samo oni koji su progutani neznanjem i strahom,
koji koracaju laznim koracima, ce nas utopiti
u mutne vode koje zovemo " sudbina "

:worth:

Poslednja izmena:
Y:
A ko može da tvrdi da razume delo puno simbolike, metafora, bukvalnosti? I na koji način određuje za koje tumačenje treba da se opredeli? Ili to zavisi od osnove, a ceo kontex priče prilagođavamo toj osnovi, znači tumačimo na način koji garantuje da odstupanja od savršenstva, ljubavi i ostalih fraza neće biti?
Ili koristimo sopstvene resurse pri tumačenju?

I šta znači živeti po njoj? Ubijati svoju decu, satirati narode, izazivati katastrofe globalnih razmera?

Biblijski citati mogu se tumaciti na razlicite nacine,vec kakva je prilika!To se moze uraditi sa svakom knjigom,ako se izvadi neka recenica iz konteksta!
Takodje je nemoguce da dva coveka imaju potpuno isto shvatanje!
Zato mi ovde mozemo beskonacno diskutovati,i svi smo u pravu sa svoje tacke gledista!
E,sad,pronasla sam clanak koji kaze da je cuvena profesorka Ellen van Wolde sa Radboud univerziteta u Holandiji,nakon dugog istrazivanja otkrila da prva recenica u Bibliji"U pocetku Bog stvori nebo i Zemlju" sve ovo vreme pogresno prevodjena sa hebrejskog!Naime,ona tvrdi da hebrejski glagol"bara"ne znaci "stvoriti",vec"razdvojiti".Tako da prva recenica Biblije bi trebalo da glasi"Na pocetku Bog razdvoji nebo od Zemlje"
E,sad,ako se to ispostavi kao tacno,a ne verujem da bi zena svoju reputaciju tako olako stavila na kocku,ko onda moze tvrditi da je ostali deo teksta preveden ispravno!?
Samo nemojte odgovarati da je prodala dusu dzavolu,pa huli na svetu knjigu!

Poslednja izmena:

Back