Stvari koje mrzimo

Meni je ovaj forum (i forumi uopšte) stoput jači od bilo koje društvene mreže, nekako je sve opuštenije, rasprave su smislenije itd. Na društvenim mrežama je problem što ljudi pre svega hrane ego, i onda sve ide u tom pravcu, svako je dobio šansu da bude zvezda u svom selu, svaka glupača ili budak kače slike po fejsu i jure lajkove, umisle da su neko i nešto, dobijaju društvenu potvrdu itd. Forum je zajebancija i meni baš zato i odgovara, iskreno mnogo više mi fale ona ranija vremena foruma, MSN-a, jedino što mi od ovih noviteta odgovara je jutjub, to je stvarno izum veka, možeš svaku pesmu koju želiš da nadješ, ili spot, ili bilo šta. Ali fejsbuk, instagram, ask.fm, to od kad je nastalo ljudi nisu isti, degenerisali su se potpuno. Isto i onaj linkedin, gde svi kače svoja dostignuća na polju karijere, to je tek užas, klasično pumpanje ega za budale.

Mada ovo je novo vreme, svako je pametan, svako ima mišljenje, svako ima pravo na mišljenje, sveopšta demokratija, sloboda govora, svako je važan i vredan poštovanja. I nacionalisti i liberali su podjednako degenerisani, nekad su nacionalisti bili poput Apisa, Nikole Kavaje ili Arkana. Danas su i oni degenerisani i zapravo isti kao liberali kojima se navodno suprostavljaju. To ova pesma sjajno prikazuje:

Ovo je prvi put u životu da mi neki spot nije bio dosadan i da sam želela da ga pogledam do kraja bez preskakanja. Ko bi rekao da će to da se desi sa ovako low bugdet spotom..

il dižeš dva il dižeš tri.. i get it. good

-Ljude što peglaju svoju prošlost,lako menjaju ploču i natrljavaju mi na nos da bih trebao slediti njihov primer.
-Svakoga ko potegne izgovor da sam zlopamtilo.Da su bolji-bolje bi ih pamtio.Pamtim i po potrebi zapišem ko je kakav prema meni,ima tu dosta dobrih ljudi koji su mi pomogli.
-Ekstraverte jer su dosadne tračare.

EDIT:Kao da opisujem premijera,3 u 1.:lol:
EDIT 2:Mrzim i njega.

Poslednja izmena:
Mnogo mržnje od mene te ću ovaj post malo drugačije formulisati:
Ne volim što moram paziti šta ovde pišem inače ću veče provesti u raspravi sa jednom forumašicom i međusobnom izvinjavanju.:tease:
Šifra:Nisam na poslu zbog kiše.

Šifra:Nisam na poslu zbog kiše.

Probudih se na vreme za predavanje, što je već čudo, vidim kiša - rekoh ne idem ja na ono njesra.

ontopic: mrzim predavanja, ljude koji dolaze, profesore koji postavljaju idiotska pitanja i onda očekuju da na takva pitanja dobiju odgovor, jer, važi ono - ipak POSTOJE glupa pitanja, a na takva pitanja zasigurno se ne može dati pametan odgovor.

Probudih se na vreme za predavanje, što je već čudo, vidim kiša - rekoh ne idem ja na ono njesra.

ontopic: mrzim predavanja, ljude koji dolaze, profesore koji postavljaju idiotska pitanja i onda očekuju da na takva pitanja dobiju odgovor, jer, važi ono - ipak POSTOJE glupa pitanja, a na takva pitanja zasigurno se ne može dati pametan odgovor.

Kod nas na pravnom fala Bogu nije moralo da se ide na predavanja, trebalo je samo da se provlači ona čip kartica ili kako se to zove, ja skoro nikad nisam otišao na predavanje, možda dva tri puta na prvoj godini i kad sam video kakve su to budalaštine i gubljenje vremena batalio. A karticu sam uvaljivao kako kome, pa mi oni provlače, mada se dešavalo da i ja provlačim drugima. Ni na vežbe nisam išao iako je to jedino obavezno, pa se onda dovijam na kraju semestra da dobijem taj potpis. Na vežbe sam išao samo u prvoj godini i to me smorilo, ja ni u školu nisam išao kad sam bio četvrta godina srednje, ubija me to sedenje i slušanje, jedva sam se provukao nekako od neopravdanih.

Inače sećam se jednog slepog lika koji je išao sa štapom po pravnom, to me podseti ovaj Daredevil što sad gledam, liku su svi živi uvaljivali čip kartice da im provlači. Meni je to bilo neverovatno, kako ****** od slepca očekuješ da ti provuče karticu kad taj ne vidi banderu bez štapa, a lik je uvek imao čitav tabak tih kartica i svima živima provlačio, koliko uspešno to je drugo pitanje. Inače sećam se jedne budale što je pričala kao kako je to sa karticama dobro za tog slepca, jer kao ti ljudi što mu daju kartice pokazuju da ga smatraju sebi ravnim, imaju poverenja u njega i njegove sposobnosti. A lik se baš onako trudio oko svega, dolazio na vežbe, predavanja i to.

E Sukhoi.. nije ni čudo što nisi mogao da ga završiš.

Štreberi koje smo redovno viđali u prvim klupama i leti i zimi i po kiši i po smaku sveta, možda nisu mogli da održe zanimljivu konverzaciju koja nije o faksu, taman da im život zavisi od toga, ali oni su pravni zavšavali u roku. Ja sam recimo dolazila samo na ona predavanja i vežbe za koje sam procenila da su korisni. Pa ovaj mladi Bodiroga iz GPP-a je bio odličan predavač, davao nam da vidimo i tužbe i žalbe i presude, a pre njega su generacije pravnika zavšavale ovaj faks, a da nisu znali kako izgledaju ti najosnovniji spisi, što je ono pomalo f*cked-up.

Što se tiče slepca koji je vas lenjivce i protuve čekirao... to je tako tužno. Vide ga kao *sebi ravnog*.. Jeste, da je ravan njima oterao bi ih sve u k*rac i još izudarao tim štapom sve po glavi.

Poslednja izmena:
ali oni su pravni zavšavali u roku.

A to je kao neki poseban achievement, je li? Hah, pa ko danas sve završava pravni... ili još bolje - ko sve danas završava fakultet. A i toliki je porast diplomaša da to više i gubi smisao, a opet ne bih rekao da je preduslov za bolji život, pogotovo kad se uzme u obzir da vrlo mali broj studija može da znači u inostranstvu, a ovde same po sebi nisu ništa. Treba da imaš i/ili veze i druge sposobnosti i znanja.

Zato prezirem sve one koji sa drhtanjem idu na svako predavanje, koji se stresiraju oko ispita i svega u vezi sa tim, koji gube kosu dok jedva postižu sve što im se traži. Radije ću da živim kao propalica u razjebanom sobičku, ali radeći nešto što volim, i stvarajući, nego da sisam ******* šefovima za siću i pritom da oni svi uzimaju zasluge za moj rad.

A to je kao neki poseban achievement, je li?

Za mene vala jeste. I to veliki životni achivement, jedan od najvećih. Jedina stvar koju si sam stekao, za koju si trudio, bio discilionovan, nervirao se, još ako si bio pod finansijskim pritiskom, ako su se tvoji zadužili da bi tebe odškolovali, time je achievement još veći.

Samo se setim slike sa prve godine, svečanost za brucoše. Prepuna petica, i kurta i murta je upisala faks..
Profesor je samo pokazao prstom na jedva dva reda u sali... vi ćete zavšriti, ostali ste ste izjebali i odustaćete ukoliko već na prvoj godini. I tako je je i bilo.
Ne završva svako.

E Sukhoi.. nije ni čudo što nisi mogao da ga završiš.

Štreberi koje smo redovno viđali u prvim klupama i leti i zimi i po kiši i po smaku sveta, možda nisu mogli da održe zanimljivu konverzaciju koja nije o faksu, taman da im život zavisi od toga, ali oni su pravni zavšavali u roku. Ja sam recimo dolazila samo na ona predavanja i vežbe za koje sam procenila da su korisni. Pa ovaj mladi Bodiroga iz GPP-a je bio odličan predavač, davao nam da vidimo i tužbe i žalbe i presude, a pre njega su generacije pravnika zavšavale ovaj faks, a da nisu znali kako izgledaju ti najosnovniji spisi, što je ono pomalo f*cked-up.

Što se tiče slepca koji je vas lenjivce i protuve čekirao... to je tako tužno. Vide ga kao *sebi ravnog*.. Jeste, da je ravan njima oterao bi ih sve u k*rac i još izudarao tim štapom sve po glavi.

Nije nisam mogao da završim, nego ga nisam još završio. Apsolvent sam i ostalo mi je još malo do kraja. Što se ovih štrebera tiče, oni to jesu završili u roku, ali meni smeta to preterano loženje, sekiranje, tripovanje oko čitave priče. Sećam se jedne devojke što je bila baš baš vrhunski student, sve u roku i najviše ocene, mnogo šta davala u onim predrokovima, ali brate ona na sred amfiteatra krene da plače i očekuje da je svi mi tešimo i pružamo joj podršku, jer ne zna da li će da dobije deset ili devet iz nekog predmeta. Da ne pričam koliko je mene maltretirala, zvala telefonom, pravila paniku, dok je nisam odjebao. Ja iskreno se nikad nisam trudio oko ocene, uvek učim iz skripte i nadam se prolasku, znači briga me za prosek, zadovoljan sam kad položim i to je to. Pisao sam ovde o tome i davao savet budućim studentima, znači nemojte se ložiti oko proseka i tako tih stvari, nego gledajte da prodjete najlakše što možete.

Ja protiv tog slepca nemam ništa, meni je samo bilo smešno da mu ovi daju karticu da im provlači. Što se tiče ovog Bodiroge čuo sam negde za njega, ali ne pratim šta rade profesori i ne gotivim ih preterano, iskreno sem Sime Avramovića i onog Mitrovića sa Uvoda u pravo nisam sreo dobrog profesora tamo. Kad kažem dobrog mislim okej i korektnog lika, bez nekih većih tripova ili nečeg sličnog. Ne fascinira me ni najmanje profesorska titula. Ne volim ni to intimiziranje izmedju profesora i studenata, druženja, okupljanja, zajedniče akcije, Forum Romanum, Osmeh na dar, studijske grupe, kafanisanje, jurcanje po kabinetima i slično. Kapiram ja da je sve to dobro za studente, ali brate moj pogled na studiranje je - spremi to iz skripte, izadji, položi, ne osvrći se. Ovo pritom ne znači da ja neću da budem uspešan u svom poslu kasnije, pošto ja planiram da budem samo djavolji advokat ili ništa drugo, ta profesija mi odgovara da ne objašnjavam sad dublje zašto, verovatno su moji motivi slični motivima hiljada drugih ljudi, a to su naravno veliki novac, brzina, bliski kontakti sa svetom sa one strane zakona, teatar sudnice itd. Ali za to mi ne trebaju profesori, vannastavne aktivnosti, druženje sa asistentima i slične gluposti. Treba mi samo dobra veza da mogu da odradim taj pripravnički i kasnije krećem sam u svet zabave, velikog novca, krupnih poslova.

Znači kad pogledam ovako sa ove distance nazad na studije uvek se pitam čemu toliko nerviranje i cimanje tih nekih štrebera, kad ionako nakon što završiš faks se specijalizuješ za jednu granu prava kojom se baviš. Bilo da si profesor, sudija, advokat ili možda pravnik u nekoj firmi. Znači moj savet budućim pravnicima: skripte u ruke i juri prelaznu ocenu, ne očekuj ništa iznad i nadaj se najboljem ishodu. A posle kad završiš udri pa radi tu jednu stvar koja ti pruža zadovoljstvo, kod mene su to ubistva, silovanja i ostalo, znači krivično pravo.

''rade ono što vole''
nisu završili školu pa rade ono što vole..

stvarno čovek da se zamisli

šta li rade, da mi je znati.. još nemaju šefa

da ne žive slučajno, ali samo slučajno na tuđoj grbači?

Šta fali životu na tudjoj grbači, ja sam ceo život na tudjoj grbači i ništa mi ne fali. Da sam bogat ne bih ništa radio, ovako se mora kad-tad, ali dok fitilj ne dogori ima da kusam najslasniju čorbu, a to je ko što znamo tudja čorba.

Nije nisam mogao da završim, nego ga nisam još završio. Apsolvent sam i ostalo mi je još malo do kraja. Što se ovih štrebera tiče, oni to jesu završili u roku, ali meni smeta to preterano loženje, sekiranje, tripovanje oko čitave priče. Sećam se jedne devojke što je bila baš baš vrhunski student, sve u roku i najviše ocene, mnogo šta davala u onim predrokovima, ali brate ona na sred amfiteatra krene da plače i očekuje da je svi mi tešimo i pružamo joj podršku, jer ne zna da li će da dobije deset ili devet iz nekog predmeta. Da ne pričam koliko je mene maltretirala, zvala telefonom, pravila paniku, dok je nisam odjebao. Ja iskreno se nikad nisam trudio oko ocene, uvek učim iz skripte i nadam se prolasku, znači briga me za prosek, zadovoljan sam kad položim i to je to. Pisao sam ovde o tome i davao savet budućim studentima, znači nemojte se ložiti oko proseka i tako tih stvari, nego gledajte da prodjete najlakše što možete.

Ja protiv tog slepca nemam ništa, meni je samo bilo smešno da mu ovi daju karticu da im provlači. Što se tiče ovog Bodiroge čuo sam negde za njega, ali ne pratim šta rade profesori i ne gotivim ih preterano, iskreno sem Sime Avramovića i onog Mitrovića sa Uvoda u pravo nisam sreo dobrog profesora tamo. Kad kažem dobrog mislim okej i korektnog lika, bez nekih većih tripova ili nečeg sličnog. Ne fascinira me ni najmanje profesorska titula. Ne volim ni to intimiziranje izmedju profesora i studenata, druženja, okupljanja, zajedniče akcije, Forum Romanum, Osmeh na dar, studijske grupe, kafanisanje, jurcanje po kabinetima i slično. Kapiram ja da je sve to dobro za studente, ali brate moj pogled na studiranje je - spremi to iz skripte, izadji, položi, ne osvrći se. Ovo pritom ne znači da ja neću da budem uspešan u svom poslu kasnije, pošto ja planiram da budem samo djavolji advokat ili ništa drugo, ta profesija mi odgovara da ne objašnjavam sad dublje zašto, verovatno su moji motivi slični motivima hiljada drugih ljudi, a to su naravno veliki novac, brzina, bliski kontakti sa svetom sa one strane zakona, teatar sudnice itd. Ali za to mi ne trebaju profesori, vannastavne aktivnosti, druženje sa asistentima i slične gluposti. Treba mi samo dobra veza da mogu da odradim taj pripravnički i kasnije krećem sam u svet zabave, velikog novca, krupnih poslova.

Znači kad pogledam ovako sa ove distance nazad na studije uvek se pitam čemu toliko nerviranje i cimanje tih nekih štrebera, kad ionako nakon što završiš faks se specijalizuješ za jednu granu prava kojom se baviš. Bilo da si profesor, sudija, advokat ili možda pravnik u nekoj firmi. Znači moj savet budućim pravnicima: skripte u ruke i juri prelaznu ocenu, ne očekuj ništa iznad i nadaj se najboljem ishodu. A posle kad završiš udri pa radi tu jednu stvar koja ti pruža zadovoljstvo, kod mene su to ubistva, silovanja i ostalo, znači krivično pravo.

Dobro Sukoi, pošteno. Možda bi ti advokatura dobro legla, tu je stvarno brzina, stres, gluma, da, mnogo glume. Mislim da bi se tu lepo snašao..
Ali jedan dobronamerni savet, ako želiš da budeš dobar pravnik, dobar advokat, vrhunski đavolji, moraćeš mnogo da čitaš i učiš. ''Prelazna ocena'' na sudu je dobijen spor, i retko se polaže samo sa skriptom..

- - - - - - - - - -

Šta,ovi sa diplomama imaju monopol nad radom iz ljubavi?To je samo za njih rezervisano?

pa to ti kažem. šta više, diplomaši imaju više mogućnosti za rad iz ljubavi, mnogo više.
nervira me što nipodaštavate obrazovanje.

Dobro Sukoi, pošteno. Možda bi ti advokatura dobro legla, tu je stvarno brzina, stres, gluma, da, mnogo glume. Mislim da bi se tu lepo snašao..
Ali jedan dobronamerni savet, ako želiš da budeš dobar pravnik, dobar advokat, vrhunski đavolji, moraćeš mnogo da čitaš i učiš. ''Prelazna ocena'' na sudu je dobijen spor, i retko se polaže samo sa skriptom..

Pa dobro ne bežim ja od borbe i napora uopšte, nego pričam striktno o studijama i dajem savet ljudima da se ne cimaju i ne nerviraju nego da gledaju da završe. Znam neke što su rimsko pravo hteli da ponište jer su dobili osmicu. :lol: Mada to je često krivica roditelja koji detetu natovare ogromna očekivanja na pleća, pa dete poludi. Inače ne znam da li bih se dobro snašao, ali u tome je čar, a i sve je to stvar vežbe. Advokatura je veoma zanimljivo zanimanje, dosta se novca zaradjuje a budimo realni sa novcem dolazi i moć.

Pa dobro ne bežim ja od borbe i napora uopšte, nego pričam striktno o studijama i dajem savet ljudima da se ne cimaju i ne nerviraju nego da gledaju da završe. Znam neke što su rimsko pravo hteli da ponište jer su dobili osmicu. :lol: Mada to je često krivica roditelja koji detetu natovare ogromna očekivanja na pleća, pa dete poludi. Inače ne znam da li bih se dobro snašao, ali u tome je čar, a i sve je to stvar vežbe. Advokatura je veoma zanimljivo zanimanje, dosta se novca zaradjuje a budimo realni sa novcem dolazi i moć.

Ti si mi stvarno simpatičan, kao neki dečak se ložiš na moć

da te pitam, da imaš moć sada, npr. iznenada dobiješ veliku svotu novca.. šta bi radio? (znam da ne bi radio ništa... ali šta bi radio?)

Cimaju se jer su ambiciozni i zele da budu najbolji u tome sto rade, u pitanju je takmicarski duh koji neguju jos tokom studija.

Ti si mi stvarno simpatičan, kao neki dečak se ložiš na moć

da te pitam, da imaš moć sada, npr. iznenada dobiješ veliku svotu novca.. šta bi radio? (znam da ne bi radio ništa... ali šta bi radio?)

Nije poenta u tome šta bih radio, nego u toj slobodi da mogu da radim baš šta hoću. To je privilegija bogatih ljudi, znači nije tu stvar u tome da li ti praviš orgije sa najlepšim ženama, kupaš se na najegzotičnijim lokacijama, ili recimo odlučiš da kupiš najbolji, najnabudženiji komp koji može svaku igricu da ti pokrene besprekorno, nego je poenta u tome da ti imaš tu mogućnost da odlučiš, da narediš, da kupiš, da uzmeš. To je projekcija moći. E sad ja lično kad bih imao tu mogućnost iskreno ne bih pravio neke žurke i šta ja znam, možda bih uživao sa nekim prelepim ženama da me želja mine i možda bih proputovao Ameriku i Evropu pošto me to dvoje jedino zanima što se putovanja tiče, ali ovako na ličnom nivou voleo bih da imam novac da kupim sebi neke stvari koje sad ne mogu, jer stvarno ima mnogo toga što priželjkujem, od knjiga, igara do akcionih figura i gedžeta, preko avantura gde ubrajam najlepše žene, letenje u wingsuitu, da probam neka jela koja nisam probao itd.

Ali ako ovako striktno govorimo o moći to nema veze sa novcem kao sredstvom kupovine, nego sa pozicijom, statusom, znači kad ti udješ negde da si moćan kao ličnost, projektuješ moć, to je isto dobro.

Btw. samo da kažem, verujem ti da si apsolvent. ali ni 2% (;

Pa ne znam šta bih ti rekao, ne mogu ja da ubedjujem nekoga u nešto... iskreno doći do statusa apsolventa na pravnom nije neki problem, znam gomilu ljudi koji su isto kao ja učili iz skripti i čak završili fakultete. Ne znam što bih oko tako nečeg lagao, kao da je to neko nadnaravno dostignuće ili imam neki motiv da lažem na forumu gde me niko ne zna.

Poslednja izmena:

Back