Cao svima
ja sada zavrsavam 4. razred srednje ekonomske skole i volela bih da upisem fakultet za turizam, u Becu. Pa me zanima na kojem fakultetu je upis, posto na internetu nisam mogla da nadjem. Hvala unapred 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cao svimaja sada zavrsavam 4. razred srednje ekonomske skole i volela bih da upisem fakultet za turizam, u Becu. Pa me zanima na kojem fakultetu je upis, posto na internetu nisam mogla da nadjem. Hvala unapred
![]()
Pozdrav,
Završavam četvrtu godinu osnovnih studija i želeo bih upisati Master na Tehničkom Univerzitetu u Beču na smeru Telekomunikacije. Imam nekih nedoumica oko papira koji su mi potrebni za upis. Zamolio bih da mi neko pomogne šta ovo konkretno znači i na šta se odnosi :/
na engleskom
![]()
Ceo dokument:
http://www.tuwien.ac.at/dle/studien..._cache=1&cid=27649&did=34758&sechash=df6dd5aa
nemački
![]()
Ceo dokument:
http://www.tuwien.ac.at/dle/studien..._cache=1&cid=27649&did=34759&sechash=01588735
Ja u junu zavrsavam Alfa univerzitet (bivsi BK), fakultet za trgovinu i bankarstvo. Zelim da nastavim master u Becu na nekom finansijskom smeru, ili eventualno u Lincu. Cuo sam da po njihovim pravilima treba da zavrsim sva 4 semestra master studija...iako je kod nas 4+1...i po pravilu treba mi jos 2 semstra do master zvanja. Ono sto me zanima je kolika su sanse upisati master na engleskom jeziku?...Da li su to neke male grupice, ili primaju dosta studenata? Da li je mozda bolje da se bacim na ucenje nemackog jezika???
Mene zanima da li si saznao nesto o masteru ekonomije na engl.i na kom univerzitetu?Volela bih da razmenimo informacije...moj mail je veljkovicmilica@yahoo.com
E ovako, trenutno sam na saobracajnom fakultetu u beogradu, i zainteresovan sam da predjem na univerzitet u Insbrucku, na Civilni inzenjering, posto je to najslicnije mom fakultetu ili bar predmetima.. Da li neko ima najnovije informacije koliko kosta godina za studente iz Srbije, i da li postoji ona opcija da provedem tamo godinu dana da ucim jezik pa onda da nastavim sa studijama, posto sa nemackim stoji veoma slabo, znam da citam i da sklopim prostu recenicu
ma to sa sajta sam preveo, nego me interesuje da li je za godinu dana tamo moguce nauciti jezik da se prati i ucestvuje u nastavi
Hvala Bogu da nadjoh nekog i za ove informacije.
Dragi kolega reci mi molim te korako po korak kako si se upisao na Becki univerzitet? Znam dosta toga o zivotu u Becu stan, hrana, uopste koliko kosta zivot ali ne znam kako do popira za studiranje. Zivim u Bijeljini (BiH) i zavrsavam fakultet za menadzment i interesuje me sta tacno treba da uradim da bih se upisao na austrijske studije....ako nadjes malo vremena daj mi koju informaciju da ne lupam glavom bez obzira.
HVALA UNAPRED!!!
Pozdrav! Vec sam jednom slao poruku na ovu temu, ali se negde zagubila i nije objavljena. Imam 2 pitanja. Da li se moze upisati recimo Megatrend u Bgd, jer je od skoro 1. godina besplatna i onda nakon upisa aplicirati na prelazak na Uni Wien u Becu. Negde sam procitao da moze prebacivanje i sa privatnog faxa. Drugo pitanje je da li mogu upisati neki master u Becu posto imam zavrsenu Bgd. poslovnu skolu i bachelor diplomu strukovnog ekonomiste. Prilicno sam upoznat sa samom procedurom upisa fakulteteta u Becu, znam da nemacki moze i tamo da se uci, da treba oko 9500 eura u banci i ostalo. Ako neko moze da mi pomogne, pre svega oko informacije u vezi upisa privatnog faxa ovde i prebacivanja nakon toga u Bec, bio bih mu puno zahvalan. Inace imam tetku tamo, imao bih garancije za hranu i stan i pomoc oko ostalih administrativnih problema.
Mozda negdje postoji odgovor na ovo moje pitanje, ali tesko da pronadjem u ovolikim porukama. Zapravo, zavrsavam sad 4. razred Gimnazije i odlucio sam da upisem matematiku na JKU u Linz-u. Od papira sto mi treba sam se informisao, ali sam negdje cuo da mi treba nekakva potvrda od Ministarstva. E sad to mi zadaje dilemu dal je to zaista tako i dal je neko mozda upoznat sa tim da mi moze pojasniti?
I sto se tice ovok ispita za jezik, zanima me od cega se on sastoji (test gramatike i usmeni), kako to izgleda i dal je puno tesko? Hvala vam
Treba za starije od 24 oko 9500 eura, a za one do 24 treba oko 5000 eura u banci. Kada kazes da probam da upisem master na zavrsenu Bgd. poslovnu skolu, jel bih to morao ovde da upisujem master pa da se prebacim u Bec ili direktno tamo da upisem master? Hvala.