Studentski plenumi i studentski parlament

Postoje Đački parlament za sedmi i osmi razred osnovne škole, u srednjim školama takođe postoji Đački parlament.

Studenti imaju Studentski parlament.

Ali ne znam odgovor na ovo pitanje

Mene lično, sama reč plenum podseća na doba komunizma i socijalizma. Zašto su studenti izabrali tu reč..ne znam.

Evo šta piše na sajtu Nova rs

"
Kako su objasnili sami studenti, plenum je glavno telo na kojem se direktno, demokratskim putem donose sve važne odluke vezane za protest.

Na plenumu svaki prisutan student ima pravo da iskaže svoje mišljenje ili da da predlog, a odluku donose svi, glasanjem za ili protiv. Predlozi se usvajaju prostom većinom glasova. "

Ceo tekst- https://nova.rs/magazin/prica-se/sta-je-plenum-koncept-koji-stoji-iza-protesta-studenata/
Secam se kad sam studirao da je postojao neki organ kao studentski parlament.
Da li on i dalje postoji i zasto on ne preuzima odluke studentskih plenuma kao institucioni organ?
Rec plenum ne postoji u srpskom jeziku
naravno da ne postoji u srpskom zato sto je latinska (tolika edukacija a obrazovanje nista), a to na sta podseca je nebitno - bitno je znacenje koje je korektno da ne bude zabune, a to objasnise pre mene gore.
Definicija plenuma po Blokadnoj kubarici:

93EB3FA1-BE29-4CD3-A85C-C3446010DA72.jpeg

Kolega @kiriku1, odavde se vidi da plenum odlučuje većinom glasova a ne konsenzusom svih sa pravom glasa.

Kako je koleginica @Džudi S napomenula, čudno je da su studenti usvojili naziv “institucije” KPJ koja je inače odgovorna za najmračnije trenutke srpske istorije posle proterivanja Turaka, na primer tzv “Aprilski plenum” CK KPJ na kojem je Broz denuncirao Gorkića NKVD-u i time osigurao da kasnije srpski narod pod njim padnu u pravo ideološko ropstvo sa posledicama koje su još i gore od turske vladavine.

FE819E0A-5C52-4E5E-8E6A-26329287A622.jpeg

Definicija plenuma po Blokadnoj kubarici:

Pogledajte prilog 1698389

Kolega @kiriku1, odavde se vidi da plenum odlučuje većinom glasova a ne konsenzusom svih sa pravom glasa.

Kako je koleginica @Džudi S napomenula, čudno je da su studenti usvojili naziv “institucije” KPJ koja je inače odgovorna za najmračnije trenutke srpske istorije posle proterivanja Turaka, na primer tzv “Aprilski plenum” CK KPJ na kojem je Broz denuncirao Gorkića NKVD-u i time osigurao da kasnije srpski narod pod njim padnu u pravo ideološko ropstvo sa posledicama koje su još i gore od turske vladavine.

Pogledajte prilog 1698390
Svi zainteresirani glasaju. Da vidimo hoce li ikad biti objavljen snimak zasedanja nekog studentskog plenuma i ko je tu glasao?

Back