Studentski plenumi i studentski parlament

Secam se kad sam studirao da je postojao neki organ kao studentski parlament.
Da li on i dalje postoji i zasto on ne preuzima odluke studentskih plenuma kao institucioni organ?

1737991326727.png

''antifasisti'' daleko pre ovih blokada...

s leva - branislav djordjevic i njegova intimuskinja mila pajic

s profesorom dinkom sekretarom skoja

e tu je iz bunara izvucena rec PLENUM

Da li on i dalje postoji i zasto on ne preuzima odluke studentskih plenuma kao institucioni organ?
Zato što su na mnogim fakultetima u studentskim parlamentima i savezima studenata poslušnici raznoraznih dekana i prodekana koji su povezani sa SNSom, pa nemaju legitimitet za bilo kakvo djelovanje među studentima.

Odakle najlametniji kad tek imaju arednju školu?
Neiskvareni, precizni, sveži, jasni, u naponu mladalačke misli... Pamet nekad leži u izbegavanju pokušaja i najedukovanijih budala da ih svuku na njihov nivo i poraze na iskustvo... Suvišno i izlišno.;) Uzgred, popravi ta slova u poruci malo, ne moraš tako evidentno kvariti prosek pismenosti i regularan presek stanja.;)

Studentski parlamenti i dalje postoje i većina je podržala plenume.

Npr. Studentski parlament Pravnog fakulteta je podigao budžet od 2,5 miliona dinara za blokadu Pravnog.

Студентски парламент постоји још увек. Није у обавези да преузима одлуке пленума, јер пленум не представља ништа званично.

тудентски парламент Универзитета у Београду је орган преко ког студенти остварују своја права и штите своје интересе на Универзитету. Изабрани студентски представници са 31 факултета Универзитета у Београду чине Студентски парламент, а у зависности од укупног броја уписаних студената на датом факултету зависи и број представника у парламенту. Све то је у циљу безбеђивања одговарајуће репрезентативности студената свих факултета Универзитета у Београду. Студентски парламент у тренутном сазиву има 44 члана. Мандат чланова Студентског паралмента Универзитета у Београду траје две године. Председник, заменик председника, генерални секретар, потпредседници сектора, студент омбудсман и студент проректор чине Председништво Студентског парламента. Већем студената продекана председава студент проректор Универзитета у Београду, у овом телу учествују студенти продекани са 31 факултета Универзитета у Београду. Борба за права и интересе студената, као примарна активност Студентског парламента, остварује се кроз органе и комисије Универзитета у које Студентски парламент делегира своје представнике.

Прелиминарни резултати избора за избор члана Студентског парламента Универзитета у Београду уписаних на студије при Универзитету

Oдлука о расписивању избора

Одлука о расписивању избора за представника студената уписаних на студије при Универзитету

Позив на избор и Одлука о ближем уређивању поступка спровођења избора за представника студената уписаних на студије при Универзитету

Прелиминарна листа кандидата за избор члана Студентског парламента уписаних на студије при Универзитету

Одлука о расписивању избора за представника студената уписаних по афирмативним мерама

Одлука о расписивању избора за представника студената уписаних по афирмативним мерама

Прелиминарна листа кандидата за избор члана Студентског парламента уписаних по афирмативним мерама

Коначна листа кандидата за избор члана Студентског парламента уписаних по афирмативним мерама

Прелиминарна листа кандидата за избор члана Студентског парламента уписаних на студије при Универзитету

Коначна листа кандидата за избор члана Студентског парламента уписаних на студије при Универзитету

https://www.bg.ac.rs/studentski-parlament/

Dok si uljuljkan u misli kako je biti ruralan i glup isto, nećeš na zelenu granu. Dotle će Crna Bara postajati svaki dan sve pametnija...

КИША

Сатима пада .. трећи дан ..Под земљом .. у мом црном дому ... је све теже.. Неможе да се дише .. Изашла сам на површину
Мала њушкица ме зграби и набаци на бодљикава леђа ...

Полако ..лево десно ..међу барама .. тетурао је јеж са глистама на леђима
Да су му могли чути и разумети мисли чули би ' свако за себе .. свако за себе'

Poslednja izmena:

Back