Studenti nisu levo!

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Naravno da nisu lijevo, to ja ovdje kod nas svima govorim.
To kod vas je čista borba za vlast, ništa drugo. Politika će ostati ista kakvu sad vodi i Vučić. Tu se neće ništa promijeniti. Baš što se tiče vanjske politike Srbije i zemalja u okruženju. Ta politika može biti ista ili još radikalnija od ove koju Vučić vodi. Mene je zanimaju vaša unutarnja pitanja, nego ona pitanja gdje se mi i vi suštinski razlikujemo (znači rat 90-ih, EU, rat u Ukrajini, itd.). Po tim pitanjima bi ne možete voditi drukčiju politiku od one koju sad vidite, mislim blažu, da se više približite nama i EU. To je jednostavno protiv vaše srži. Ne znam što bi se tu moralo promijeniti da vi promijenite mišljenje, ali to se neće tako skoro dogoditi. Vi možete jedino otići još više desno i još se više udaljiti od EU i europskih vrijednosti. Pa eto ti studenti se grle sa četnicima, onima koji su ratovali 90-tih, zazivaju nebesku Srbiju...
To je isključivo samo borba za vlast i tko će pokušati ostvariti ono što nije Milošević uspio 90-tih.

Stvarno pišeš gluposti.
Vi ne možete podneti izgleda normalni stpski patriotizam
?
Svi mogu biti patriote, ali Srbi ne? 😄

Naravno da nisu lijevo, to ja ovdje kod nas svima govorim.
To kod vas je čista borba za vlast, ništa drugo. Politika će ostati ista kakvu sad vodi i Vučić. Tu se neće ništa promijeniti. Baš što se tiče vanjske politike Srbije i zemalja u okruženju. Ta politika može biti ista ili još radikalnija od ove koju Vučić vodi. Mene je zanimaju vaša unutarnja pitanja, nego ona pitanja gdje se mi i vi suštinski razlikujemo (znači rat 90-ih, EU, rat u Ukrajini, itd.). Po tim pitanjima bi ne možete voditi drukčiju politiku od one koju sad vidite, mislim blažu, da se više približite nama i EU. To je jednostavno protiv vaše srži. Ne znam što bi se tu moralo promijeniti da vi promijenite mišljenje, ali to se neće tako skoro dogoditi. Vi možete jedino otići još više desno i još se više udaljiti od EU i europskih vrijednosti. Pa eto ti studenti se grle sa četnicima, onima koji su ratovali 90-tih, zazivaju nebesku Srbiju...
To je isključivo samo borba za vlast i tko će pokušati ostvariti ono što nije Milošević uspio 90-tih.

Zaista si daleko od istine i.... Poprilično kako ja vidim, to se kod nas kaže: indoktrinisan.

Mi sad uvozimo luk iz kine. Poljoprivrednici nemaju šanse. Ako te ne zanimaju naša u utrašnja pitanja onda nemoj da se mešaš. Ovo je pre dvega bunt protiv korupcije i rastakanja države, nema nikakve veze sa susedima i velikim nacionalnim pričama.

Stvarno pišeš gluposti.
Vi ne možete podneti izgleda normalni stpski patriotizam
?
Svi mogu biti patriote, ali Srbi ne? 😄
Pišem gluposti? Zbilja? Pa hajde pitaj te studente tko je kriv za raspad Jugoslavije? Za rat? Pitaj što misle o Oluji? O bombardiranju 1999? Pitaj ih što misle sad o ratu u Ukrajini, tko je kriv? Trebam li te podsjetiti da je Srbija jedina zemlja u kojoj je bio miting podrške Rusiji kad je napala Ukrajinu?
Jel ima ikakav program, za što se ti studenti ili tko već zalažu, i koga bi oni doveli na vlast nakon Vučića? Kakav je program te stranke koja bi došla na vlast u Srbiji nakon Vučića?

Zaista si daleko od istine i.... Poprilično kako ja vidim, to se kod nas kaže: indoktrinisan.

Mi sad uvozimo luk iz kine. Poljoprivrednici nemaju šanse. Ako te ne zanimaju naša u utrašnja pitanja onda nemoj da se mešaš. Ovo je pre dvega bunt protiv korupcije i rastakanja države, nema nikakve veze sa susedima i velikim nacionalnim pričama.
Pa rekao sam ti. To je samo borba za vlast, ništa drugo. Mene ne zanimaju vaša unutarnja pitanja. Ali kad ste počeli zazivati nebesku Srbiju, Obiluje, cara Dušana, grliti se sa četnicima i onima koji su ratovali 90-tih onda vidim da je to sve isto, da tu razlike nema.
A vaša unutarnja pitanja me uopće ne zanimaju. U granicama svoje države radite što hoćete. Ali samo u njenim granicama.

Pišem gluposti? Zbilja? Pa hajde pitaj te studente tko je kriv za raspad Jugoslavije? Za rat? Pitaj što misle o Oluji? O bombardiranju 1999? Pitaj ih što misle sad o ratu u Ukrajini, tko je kriv? Trebam li te podsjetiti da je Srbija jedina zemlja u kojoj je bio miting podrške Rusiji kad je napala Ukrajinu?
Jel ima ikakav program, za što se ti studenti ili tko već zalažu, i koga bi oni doveli na vlast nakon Vučića? Kakav je program te stranke koja bi došla na vlast u Srbiji nakon Vučića?
Pa svakako predsedničke izbore u Srbiji može dobiti samo neki salonski nacionalista tipa Koštun/Lompar ili vašarski Toma/Vučić. Ono sa Tadićem je bilo nešto neprirodno i više iz straha od radikala. Taj Tadić je bio najbliži Hrvatima i Bošnjacima al to ga je na kraju i srušilo.

Pa svakako predsedničke izbore u Srbiji može dobiti samo neki salonski nacionalista tipa Koštun/Lompar ili vašarski Toma/Vučić. Ono sa Tadićem je bilo nešto neprirodno i više iz straha od radikala. Taj Tadić je bio najbliži Hrvatima i Bošnjacima al to ga je na kraju i srušilo.
Pa to i ja kažem, to pričam. Jednostavno takvi ste, to je dio vas. Tko god došao biti će isti kao Vučić ili gori. Sigurno neće doći na vlast netko tko će reći, Milošević je kriv za raspad Jugoslavije i ratove, Oluja je legitimna akcija Hrvatske da povrati svoje teritorije, bombardiranje 99 je posljedica politike koju smo tad vodili. Takav u Srbiji ne može proći. EU se kod običnog naroda u Srbiji smatra neprijateljem, a EU je isto što i NATO.
Dakle u Srbiji se neće ništa promijeniti tko god došao na vlast, biti će isto ili gore.

Нарано. Уосталом, и на другој страни има таквих, које ту и тамо виђам. Друго, неумесно је да било ко, ко је у повлашћеном положају исмева оне који нису. Треће, сви смо део једног народа. Баш сви, сем југословена српског порекла, а хрватске провинијенције. Неки их зову и либерали, неки други опет, про западни помодари. Онда они гледају са висине ове друге, баш у складу са псеудо урбаним себичлуком и солитерским кукавилуком. Уосталом, гледај.... инелигенција и ширина, као и осећај идентета Павла Грбовића, Микија Алескића ( некадашњег потрчка Бате Гашића), Брнабићке, Биљане Лукић, оног нераста из Крушевца, Срђана Миливојевића, Ђиласа, Маринике, Вучића, Сава Манојловића, Лазовића.... уосталом, практично свих људи из про западне опозиције, и свих људи из власти, се не разликује много. Соба до кујне.

Твоје клањање пред гуравима и неписменима, сиромашнима и ружнима у ствари није обавезујуће ни за кога другог.

Ти људи - 20, 25% на дну друштва - су само терет, ленгер око врата осталима и држави.

Auuuu ala si se ti ovde nalupao za sve pare ! ? !

Tebi je "UKIDANJE ZAKONA O VEROISPOVESTIi" odnosno ODBRANA CRKVE u CG malo ? ? 👎
Sa tobom prika nešto nije u redu 👎

Evo šta se sve promenilo u Crnoj Gori sa padom Mila i ja mislim da je to puno
Наравно да је мало, када је то једини закон који је укинут.

Шта је све обећано 2020. године и са чим су све ишли у кампању, да на крају не би имали ниједног министра у влади "да се не замере неком".

Превели народ жедан преко воде, да би правили коалицију са мањинама и наставили даље.
Nego pošto je očigledno da si ti SNS bot da ti postavim ovde pitanje , a da svi pročitaju šta ćeš da odgovoriš,
jeli prika gde je u Srpskom parlamentu Rezolucija u Jasenovcu, u Crnoj Gori su je izglasali, a Vučić u Srbiji nije ?
Нема резолуције. Није усвојен предлог.

http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/cir/pdf/akta_procedura/2021/2234-21.pdf

Где је капела на Ловћену?

Твоје клањање пред гуравима и неписменима, сиромашнима и ружнима у ствари није обавезујуће ни за кога другог.

Ти људи - 20, 25% на дну друштва - су само терет, ленгер око врата осталима и држави.
Naravno.
Sve siromasne, nesposobne, smrdljive i ruzne! Negde skloniti ..zauvek
Pa posle sledecih 25% smotanih i ruznih
Pa posle nova pocetna situacija i sledecih 25% ruznih i krezubih
I tako
Dok ne ostane samo highlander (moze biti samo jedan)

I tako ja, rodjeni esteta, dok setam gradom u letnjoj haljinici u letnje predvecerje vidim raspalog klosara na klupi, koji smrdi na 15 metara i pozelim da on ..nestane negde, da mi ne narusava moje uzivanje u setnji i mirisu lipe i sl

I onda tresnem sebi samar da bolje shvatim da ista zivotna sila koja mene pokrece tece i kroz tog ruznog narkomana ili raspalu od side prostitutku. Tesko je...

Ti si bukvalista. Nije reč o postojanju mitova u nekom narodu. Reč je o tome, kad neki narod počne da živi taj mit i to preraste u bolesnu opsesiju, kao kod nas. A ti prepametni, prvo razmisli, šta sam hteo da kažem, pa onda komentariši.
Osnov mita je u njegovom verovanju tj. sadašnjosti (koristeći sva vremena) iliti kako je rekao prepametni američki antropolog Dejvid Bidni mitovi su najdelotvorniji u društvima u kojima se veruje da ne postoje.
Mit u kraj istorije , mit o izuzetnosti nastao iz mita o ugovoru sa Bogom, mit u vlastitu misionarsku predodređenost, mit o linearnom razvoju društva, samo su neki od živih mitova na Zapadu.

Poslednja izmena:

Мислиш на оне који скачи да не буду ћаци, јер су им тако рекли. Па они су гурави, сиромашни духом и неписмени. Бар тридеет посто њих. Ако се погледа опозиција, и послуша шт опозиција говори, ******и ће на жалост да влада још 30 година.

Мислиш на оне који скачи да не буду ћаци, јер су им тако рекли. Па они су гурави, сиромашни духом и неписмени. Бар тридеет посто њих. Ако се погледа опозиција, и послуша шт опозиција говори, ******и ће на жалост да влада још 30 година.

Небитне су и неинтересантне те српске дневнополитичке теме.

Ти промовишеш ружне као лепе, глупе као волшебно паметне, а то је демонски.

Upravo ova poslednja rečenica.

A u platformi treba da stoji: Radikalna reforma službi bezbednosti.

Nije problem da Srbija ostane pronacionalno opredeljena. Ali to pronacionalno opredeljenje ne mora da znači prorusko. Treba slediti primere Poljske, Slovačke i Rumunije. Zapitati se šta je naš nacionalni interes. Da li da krenemo putem ovih zemalja ili da ostanemo zaljubljeni u Rusiju, siromašni i musavi. Da li je nacionalni interes ono što su nam DB, Sloba i Šešelj, preko SANU, definisali pre skoro četiri decenije ili nešto drugo. Potrebna je redefinicija nacionalnog interesa.

Svestan sam da ovi zaljubljenici u Rusiju neće preko noći da se pomire sa činjenicom da su celog života živeli u zabludi, ali jednog dana moraju da počnu da se osvešćuju. A prvi korak ka tome jeste da se službe bezbednosti oslobode ruskog uticaja a mediji ruskih bajki.
Kakvi su ovde Poljaci takva ce ovde biti Poljska.

Dakle, pisi propalo.

zeno, opasne biblijske prizore nam ucitavas, pa nismo mi krdo svinja zaposednuto?
https://www.upocetku.org/58-isus-isteruje-demone-u-krdo-svinja.html
I dopusti im Isus odmah. I reče im: Idite.
Tada iziđoše đavoli (duhovi nečisti) iz čoveka i uđoše u svinje. I gle, navali svo krdo s brega u more, ...

Jaoj, jel znas kako se zavrsasa Quo vadis Sjenkjevica?

Preko noci su podignute drvene arene u Rimu namenjene mucenju. U podrumima tih arena je zavrsila vecina hriscana cekajuci smrtnu presudu. Komsije su potkazivale komsije, cak su i robovi bili skloni da izdaju vlasnike koji su potajno ispovedali hriscanstvo i tako dalje...

U gradu je bio Sv. Petar i na nagovor najvernijih prijatelja pokusao je da izadje iz Rima kako bi sacuvao hriscanstvo na nekom drugom mestu, na jugu i primorju.
Najedanput, na samom izlazu iz grada zasvetlela je neka prilika na drumu.
Bio je to Isus koji se kretao ka Rimu. Na Petrovo pitanje kuda je posao (Quo vadis?) Isus mu je odgovorio da ide u Rim da ga razapnu drugi put.
Tada se Petar posramio sto je pokusao da spasi sebe, vratio se i zavrsio na krstu sa glavom naglavcke.

Pouka, od nas se ne trazi bas tolika zrtva! Nekada ljudi samo moraju da zrtvuju svoje vreme, nesto statusa, komfora ili mali deo slobode, ali moraju da budu hrabri kako bi oni iza njih mogli da zive srecnije.

Roman se zavrsava tako sto Neronove Zlatne kuce odavno nema, Vaspezijan je nju porusio dok je gradio Koloseum, ali u Rimu i dalje ponosno stoji bazilika Sv. Petra sa hiljadama i hiljadama hriscana ispred nje.

Dakle, zatoceni u drvenim arenama, oni koji su znali da je rika lavova njima namenjena, izasli su kao pobednici.

Vreme ce proci, Vucic ce se penzionisati, jednog dana ce otici do lekara kao i svaki starac i zivot ce mu najverovatnije kvalitetnim uciniti danasnji blokader, mozda bas neki klinac koji je klecao u stanici sa lisicama iza ledja, satora nece vise biti, saobracaj ce krenuti, ali ce Mestrovicevi konji i dalje gledati na Pionirski park i zato je vazno ostati na pravoj stazi, zanemariti mrvu komfora bacenu na pod danas.

Za samo desetak godina njemu se smesi sah u parku. I volela bih da u zdravlju isti doceka, najvise zbog toga da vidi svoj poraz i da ga bude svestan.

Po pitanju ekonomije - desno, po pitanju vrednosti - levo.

Sve obrnuto od nacional-socijalizma kojem se mnogi dive (milosevic, lukasenko...)

Takodje!

Uvek imam na umu da nisu svi ljudi rodjeni snazni i da je mnogima potrebna pomoc...da ne skupljamo novac za bolesne, da nam skole i bolnice budu uredne i da sluze svima.

Sa druge strane, jaki i snazni moraju da idu na trziste pa neka najbolji pobedi.
U mojoj glavi to je kapitalizam sa ljudskim likom.
Neopterecen covek ne treba pomoc, ali istu uskratiti slabom nikada ne bih potpisala.

Back