- Poruka
- 42.301
Puno primera studenata koji rade sad po fakultetima, zapravo manjina ne radi i blokira ove koji žele da rade, a podela uopšte nije na ćake i blokadere, jer i jednih i drugih ima maks 10%
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zato što za blokadu vlade, skupštine i predsedništva potrebno je biti spreman za ozbiljan fajt a ovi demonstranti su ogromnom većinom svileni.Bukvalno mole neki studenti da odgovaraju u kancelarijama, samo da završe. Jedna je dobila master u Španiji za narednu godinu i smao hoće da položi i dobije diplomu, sve 9 i 10 ima. Koji q neko treba nju da blokira? nema logike. blokiramo vladu i vlast
To je jednostavno posledica mrznje blokadera prema obrazovanima, jer znaju da oni nikad nece doci ni do kakve diplome.Bukvalno mole neki studenti da odgovaraju u kancelarijama, samo da završe. Jedna je dobila master u Španiji za narednu godinu i smao hoće da položi i dobije diplomu, sve 9 i 10 ima. Koji q neko treba nju da blokira? nema logike. blokiramo vladu i vlast
Studiranje nije učenje?Lažna info. Ne ulaze studenti koji žele da uče, nego koji žele da studiraju, a ima ih raznih političkih opcija
Zato što za blokadu vlade, skupštine i predsedništva potrebno je biti spreman za ozbiljan fajt a ovi demonstranti su ogromnom većinom svileni.
Glavni motiv im je orgijanje, u tim uslovima spavanja na fakultetu cak i @bezimeni1 bi nesto smuvaoZato što za blokadu vlade, skupštine i predsedništva potrebno je biti spreman za ozbiljan fajt a ovi demonstranti su ogromnom većinom svileni.
Pa će onda da se iživljavaju prema svojim kolegama?
To nema smisla. To je jedna mala grupa koja vodi insta nalog i širi dezinformacije..
Milosevica je srusilo bombardovanje i izgubljeni ratovi + sankcijeNisu demonstranti srusili Milosevica 1999, ali jesu sledece godine.
Studenti jesu inicirali celu pricu, ali ocito je da u drustvu naprosto trenutno nema kriticne mase za neke dalje radikalnije korake koji bi jos vise pritisli rezim da da neke konkretne ustupke. Takodje, nijedan drugi sloj drustva vise ne strajkuje (odustali su i prosvetni radnici i advokati). Mislim da im je za uspeh njihove borbe bolje da se povuku, ne rasipaju snagu, resurse, vreme i volju uludo, vec da spremniji docekaju sledecu povoljnu priliku. Nisu demonstranti srusili Milosevica 1999, ali jesu sledece godine.
Ai nema potrebe da se povuku. Svi smo u ovome ! I profesori i većina studenata.
Neće prestati bitka za izbore zato što neko polaže ispit. Oblik borbe ne može da bude: blokiramo fakultete dok Vučić ne ode sa vlasti.. to je nerazumno. To jedna manja grupa ima takav stav. Većina shvata d treba da radi i da tek predstoji vreme kada ćemo se više angažovati.. ništa nije stalo.
Pa ništa, ujeo vuk magarca.meni je zanimljivo da svi polaze od pretpostavke da ce doci do promene..
ne kazem da nece, ali trenutna situacija gde opada pritisak ne ide u tom smeru..vise zvuci kao uveravanje samog sebe. bice...
dajte malo odgovora i sta ce se desiti ako ostane stanje kakvo je sad.
Ai nema potrebe da se povuku. Svi smo u ovome ! I profesori i većina studenata.
Neće prestati bitka za izbore zato što neko polaže ispit. Oblik borbe ne može da bude: blokiramo fakultete dok Vučić ne ode sa vlasti.. to je nerazumno. To jedna manja grupa ima takav stav. Većina shvata d treba da radi i da tek predstoji vreme kada ćemo se više angažovati.. ništa nije stalo.
Tu ima baš vremešnih studenata po 50-60...
Na to sam i mislio. Ne da se povuku u smislu da dignu ruke od svega, vec da ne nastete sami sebi.
Sta ce biti ako ti mladi ljudi sada izgube godinu studija? Hoce li imati pravo da ostanu u domovima i jedu u menzama za male pare? Zar mislis da ce roditelji iz provincije tek tako nastaviti da odvajaju od usta i finansiraju svoju decu u velikim gradovima ako ovi uopste ne napreduju u studijama? Bio sam i ja brucos kada se lomilo u septembru i oktobru 2000, jurio sam uslov, i iako sam bio spreman i da izgubim godinu ako treba, ipak mi nije bilo svejedno.
Kako sam omatorio, tek onda sam skapirao koliko je ta jedna godina mladalackog zivota zapravo vredna i da je ne treba uludo gubiti ako ne moras.
Pa naravno ! A mi to govorimo od početka ! I rektor Đokić je to ponavljao na svakom sastanku sa studentima. Da ovo sve jeste veliko, ali da se sve može kad se hoće uporedo. Uopšte pritisak na ovu vlast nije da blokiraš faks, već to što se dešava po ulicama. Jer oni kada je faks blokiran samo ne uplate sredstva i njima još bolje. Problem za vlast je uloga u društvu i problem na ulicama...
Dakle, pregovori idu ka tome da će možda postojati bezuslovni upis naredne godine na budžet. Videćemo. Nikad se ovo nije desilo, ne znamo kako će biti sa mestima u domovima jer dolazi nova generacija. Ako uopšte bude upisa itd.. Upis može biti samo ako je bilo ispita, sve je svezano
Kad se sve ovo zavrsi, kako ce regaovati profesori kojima studenti nisu davali da udju na fakultete ili zbog kojih su imali smanjenje plate kad im ti studenti dodju na ispit?
Da li mislite da ce biti revansizma?