Eeeee da. Bilo bi lijepo.
Mjesecima pratim šta se dešava, čitam na sve strane, pa i ovdje šta ljudi pišu, mišljenja. Ja sam iz Bosne i koliko sjećate se imali smo mi prije par godina regularne izbore. Narod se ujedinio da dođe do promjena i ja vam riječima ne mogu dočarati koju nam je nadu ta žena JT pružila, koji entuzijazam je zavladao. Uhvatilo nas je kao neko ludilo da ako se dignemo svi, da nam zaista konačno i može biti bolje. Džabe im bilo što su krali, namještali, džabe im dijaspora, i cijelo vrijeme rezultati koji su izlazili su ukazivali na poraz vladajuće stranke na sve strane. “Baja” je bio ko pokisla kokoš cijelo vrijeme i samo najednom počinje hinjski da se smije i osmjeh od uva do uva. Da, smije se čovjek vlastitom narodu, kao vidjećete vi. Objavljuje “baja” pobjedu, nikom nije jasno ni kako i mislim da su mnogi njegovi ljudi se iznenadili kako im je to uspjelo-da dobiju izbore koje su pred očima svih izgubili. U narodu muk, šok, nevjerica i razočarenje.
Pa evo vam i sad, kad su mediji počeli da izvještavaju da je pobjegao u bratsku zemlju i da se neće vratiti, mi narod otvoreno mu mašemo u leđa. Niko se nije nasekirao što ga nema, čak štoviše pojavila se ponovo nada da se bogdo neće vratiti. Kad je odbijena potjernica….šta vam to govori? Da nije kako federacija želi, kako mi želimo, već kako drugi hoće i određuju. Da li su u pitanju britanci, masoni, amerikanci….ko to više zna, samo je jasno da nam neko izvana diriguje i da mi tu ništa ne možemo. Ni “baja” nema kontrolu, niti može da radi šta hoće-a to što mu trenutno ide na vodenicu-to je zato što drugima tako odgovara.
Taj visoki predstavnik, pa to je smijjurija koja je to farsa za narod. To svađanje, vrijeđanje, a ovamo...bolje da ćutim.
Onda objavljuje se u medijima da se smanjuje nezaposlenost u RS. Naravno da nam se smanjuje kad svi masovno odlaze. U narodu depresija, neko tupilo, fakulteti nam zjape prazni...
Sad gledamo dešavanja kod vas. Studenti, entuzijazam, nada i volja u narodu da dođe do promjena. Djeluje dosta sve zbunjujuće, jer niko ne popušta, da konkretno i nema nekog pomaka, dosta je tu raznih interesnih frakcija, ali i da nekom izvana odgovara da se ipak sve talasa i krčka-što je evidentno. Ali, sa kojim ciljem? Narod jeste započeo, ali bojim se da više nije do AV, opozicije (koja rl jedva i da postoji), do studenata 1,2,3.0, naroda, već miriše da neko izvana (iza kulisa) trlja ruke i vuče konce i da će biti onako kako oni žele. Daj Bože da nije tako i da se fula u predviđanjima. Daj bože da vam se dozvoli, da ne stave šapu. Da ovom našem napaćenom narodu slijede bolji dani, pa da se i mi (ako ništa drugo) vašoj sreći poradujemo.