Streberaj (Dodjite ponovo prvog septembra xD )

11209643_382004895338116_9058250079364844983_n.jpg

Kako to misliš kineski I engleski?
To je kod nas jedan smijer, jer su predavači kineskog Kinezi i sva su predavanja na engleskom.
Kad to završim zvanje mi je diplomirani profesor kineskog i engleskog jezika.
kod nas postoje tako dvojni faksovi, imamo i ruski i srpski kao jedan smijer.

Cc, štreberski, u duhu naziva teme :P
Elem, čestitam :D

Ma sva sam ti štreberasta :rotf:

Hvala :D

U ova dva roka, 4 desetke i 2 devetke.
Još estetika ostala za petak, i od tada kuliram do septembra. A onda još tri ispita :mrgreen: ebga, kad naš smer ima 17 godišnje. Imam ortaka na etfu koji je samo jedan ostavio za septembar, drugaricu na višoj medicinskoj koja je sve dala, a mi na književnosti do poslednjih rokova na nogama.

U ova dva roka, 4 desetke i 2 devetke.
Još estetika ostala za petak, i od tada kuliram do septembra. A onda još tri ispita :mrgreen: ebga, kad naš smer ima 17 godišnje. Imam ortaka na etfu koji je samo jedan ostavio za septembar, drugaricu na višoj medicinskoj koja je sve dala, a mi na književnosti do poslednjih rokova na nogama.

Danas pročitah ovo i podsjeti me na tebe :mrgreen:

Američki književnik Edgar Allan Poe imao je samo 17 godina kada se upisao na Sveučilište u Virdžiniji.
Već 1. dana prokockao je svoju godišnju stipendiju i ubrzo je ozloglašenim kockarima iz kraja dugovao 2.500 dolara.
Bio je alkoholičar, a ta opaka zavisnost kasnije ga je i oterala u smrt.
Tokom 1. semestra na skoro svim je predavanjima bio pijan i nije se treznio ni za vreme ispitnog roka.
Na ispitima se pojavljivao pijan, a sve ih je položio s najvišim ocenama i postao student generacije

To je kod nas jedan smijer, jer su predavači kineskog Kinezi i sva su predavanja na engleskom.
Kad to završim zvanje mi je diplomirani profesor kineskog i engleskog jezika.
kod nas postoje tako dvojni faksovi, imamo i ruski i srpski kao jedan smijer.
Ček je l to znači da ti NE učiš fonetiku, fonologiju, morfologiju, sintaksu, pragmatiku engleskog jezika i ostalo, da ne zalazim u književnost i istoriju s kojom su meni mozak izbijali dve godine i bože me sakloni onih metodika retardiranih i najgoreg sranja od svega, primenjene lingvistike koja zapravo uopšte nije lingvistika? I imaš zvanje profesora engleskog jezika? Šta je sledeće, završiš kurs jezika i odma si profesor? A da to se već dešava. :mrgreen:

Hm kapiram da verovatno radiš lingvistiku al nije isto fonetika kineskog i engleskog npr, da ne pričam dalje. Hm ima neka kvaka verovatno, aj molim te objasni mi to malo bolje. I gde je to tačno?

To Slipi, samo ostro! Ne moze drugacije sa njim. :D
Pa kad je bagra. :mrgreen:

Tell me more tell me more :D

Ne, to je bukvalno kao da dva fakulteta studiram. Imacu sve vezano za engleski zajedno sa ovima koji idu samo na engleski. Mislim. :mrgreen:

Istocno Sarajevo.
Hm ja ne vidim kako bi to uopšte moglo da funkcioniše s obzirom na to da ti za kineski moraš da učiš sve što i ja za engleski, plus još gomilu stvari tipa čitanje i pisanje i pričanje i to, pa onda tek da zapravo kreneš sa teorijom, a da uz to još i moraš da radiš još toliko za engleski, plus sličnost materije, plus dupla književnost i kultura... Sad sam gledala na fajtu od filozofskog u Sarajevu, ne mogu da nađem kineski? Jel možeš ti da nađeš neki plan i program ili bar raspored ispita? Mislim ispitujem te ovako jer me zanima, ja sam nekad imala ambicije vezane za japanski doduše al ono. xD Uglavnom videla sam da je tamo engleski odvojen na 4 smera, kod nas je tako bilo pre i onda su spojili prevodilački i lingvistički i metodički, što je sranje al jbg tako je kako je.

U svakom slučaju nije da je nemoguće učiti teoriju dva jezika paralelno al pitanje je koliko je to efikasno, e sad kad bi ti recimo učila metodiku za jedan a prevođenje za drugi to bi se iznivelisalo, jer to su prilično univerzalne veštine, tj univerzalne u odnosu na jezike u pitanju. xD I onda bi duplirala samo lingvistiku i književnost, s tim što je dupla književnost okej u tom kontekstu (osim jelte količinski), a lingvistika zapravo može da se podigne na dovoljno opšti nivo da ne pravi problem, tj da se bavi opštim definicijama a da daje primere iz dva jezika (al kapiram da ćeš do ozbiljne lingvistike da dođeš tek u trećoj godini, do tad su one fore SAVREMENI JEZIK AKADEMSKO PISANJE i slična govanca). Jaoj ajde mi stvarno nađi plan i program ako možeš. :D

Back