Streberaj (Dodjite ponovo prvog septembra xD )

Iskreno da vam kazem, iznenadilo me je koliko ljudi upisuje fakultet "eto onako". Veciiina mojih kolega dosla da se provodi, da pije, boli ih briga za faks,onda tu su i oni koji se i ne provode ali i ne trude uopste. A ocekivala sam da ce biti obrnuto, da ce to biti vecina mladih koji se trude, jer je faks nas izbor, niko nas ne tjera ni da ga upisujemo (necemo zalaziti u rijetke izuzetke) i plus obicno upisujemo nesto sto nam ide, nesto sto nam se svidja ili sto volimo.
Ali ocigledno, pogrijesila sam.

^ Ne moram ništa da dodam na ovo.
giphy.gif

Iskreno da vam kazem, iznenadilo me je koliko ljudi upisuje fakultet "eto onako". Veciiina mojih kolega dosla da se provodi, da pije, boli ih briga za faks,onda tu su i oni koji se i ne provode ali i ne trude uopste. A ocekivala sam da ce biti obrnuto, da ce to biti vecina mladih koji se trude, jer je faks nas izbor, niko nas ne tjera ni da ga upisujemo (necemo zalaziti u rijetke izuzetke) i plus obicno upisujemo nesto sto nam ide, nesto sto nam se svidja ili sto volimo.

Welcome to club.

Mnogi ce otpasti posle prvog semestra, nista se ti ne sekiraj. :)

Mnogi ce otpasti posle prvog semestra, nista se ti ne sekiraj. :)

A vidim.
Dvoje je ispalo već nakon dvije sedmice faksa..

Zamislite sljedeće: stojimo mi ispred kabineta, treba da imamo neki testić iz kineskog. Sa nama jedna cura, možda joj je 24 godine, upisala sa nama kineski i engleski. Pitam ja nju kao je li učila za test. Kaže ona "Ma joooj nisam ne znam ne idu mi ovi znakovi iz kineskog uopšte". Ja joj kažem " Hajde ako ti ne ide uvijek se lako možeš prebaciti na engleski smijer".(jer mi studiramo i kineski i engleski) Kaže ona " Ma joj studirala sam ja engleski nisam mogla Savremeni Engleski 1 da položim, pa sam odustala" (to je predmet iz prvog semestra)
Da skratim: upisala engleski, nije joj išlo, pa upisala kineski i engleski. genije.

Pitanje oko stranog jezika u srednjoj skoli: Ukoliko u srednjoj strucnoj skoli odaberem strani jezik koji nisam ucio u osnovnoj,da li ucim taj jezik od pocetka ili mi je neophodno neko prethodno znanje tog jezika? Cuo sam da je u gimnazijama tako,ali me konkretno zanima za srednje strucne skole.Ucio sam engleski,ali su mi ponudjeni i drugi koji bi mozda bili interesantniji,posto vec imam solidnu osnovu engleskog jezika... Hvala unapred ! :D

Poslednja izmena:

Back