Streberaj (Dodjite ponovo prvog septembra xD )

Ja znam mnoge ljude koji su polagali psihologiju,
ali ne znam nikog ko je tamo upao :lol: Ebiga, ako hoćeš tamo, moraš da budeš savršen đak sa svim bodovima iz srednje, i najsigurnije - sa diplomom takmičenja iz psihologije što bi te oslobodilo tog dela prijemnog; mada čak ni tad ti nije zagarantovano mesto tamo.
Sa druge strane, onaj tvoj drugi izbor, i to bih doveo u sumnju. Pretpostavljam da hoćeš da ideš na 01 grupu, ili 05
Ali, povrh toga, ja bih preporučio 06 kao najbolju od svih grupa što se srbistike tiče jer postoji onaj aristotelovski balans između gramatike i književnosti dok je to kod prve i pete grupe unižen za samu književnost. Naravno, ne znam ja šta želiš i šta ti odgovara, ali kažem šta bi meni više odgovaralo.... doduše meni bi najviše 08 odgovarala gde sam i sad ali to je već druga priča :lol:

Čekaj, što je neizvodljivo :lol: ? I nije da se sve poklapa, ja znam lika koji je polagao prijemni na ETF-u, FON-u i na Mašinskom xD Doduše, to je dijabola, ali je fizički prisustvovao na svim prijemnim ispitima.

Pff, nešto iskreno sumnjam da je moguće.
Dobio sam nekoliko informacija da je moguće u prvom roku konkurisati samo na jedan faks, jer bi u suprotnom bilo mnoštvo onih koji bi konkurisali na 10 fakulteta kako bi upali na budžet, tako da bi došlo do neželjene konfuzije na određenim fakultetima gde bi dobar deo primljenih studenata povlačio prijavu.

Zapravo, ne znam, ne volim da pišem o onome za šta nisam stoposto siguran.

Sonja, raspitaj se na fakultetu, čisto da budeš sigurna. Mada, imaš još dosta vremena, al eto.
I da, sviđa mi se tvoj izbor, za šta god se na kraju odlučila, tj. gde god završila, biće dobro.
Srećno!

Pff, nešto iskreno sumnjam da je moguće.
Dobio sam nekoliko informacija da je moguće u prvom roku konkurisati samo na jedan faks, jer bi u suprotnom bilo mnoštvo onih koji bi konkurisali na 10 fakulteta kako bi upali na budžet, tako da bi došlo do neželjene konfuzije na određenim fakultetima gde bi dobar deo primljenih studenata povlačio prijavu.

Ma kakvi brate, ti možeš da polažeš na trijes' fakulteta ako se termin ne poklapa, njima je samo bitno da se ti posle za JEDAN opredeliš pri upisu :lol: Mnogi odustaju upravo zbog toga, i zato se mnogi ljudi i nadaju posle da će upasti na budžet jer se oslobodi dosta mesta :)
Ali čak ni to nije pravilo:Evo jedan lik je upao na budžet za moju grupu, uporedo upisao i neko njesra tipa Matematički ili štagod već postoji slično, i on skontao da nije za filološki ali idiot ipak neće da se ispiše i samim tim omogući jednoj devojci da upadne na budžet -.-
Znaš, hoće da zvanično bude student filološkog, iako nije student filološkog :mrgreen:

Nema tu mnogo pravila kad je kinta u igri, zato je polaganje skupo ko vrag.

Evo, pucam, Fjodore. :)
Interesuje me da li su se prethodnih godina poklapali termini prijemnog na filozofskom i filološkom u Beogradu. Mislim da ću da se samouništim ako fizički nije moguće da polažem oba.

Na Filozofskom su 2 dana,tako da sam ja jurio da stignem na prijemni na drugom fakultetu ,tako da su velike sanse da se poklopi .
Ogranizacija na ff je losa,500 ljudi se prijavi za jedan smer,dok za drugi nema dovoljno ljudi...

Odrobijah danas prvi kolokvijum, 6 more to go do kraja 2013.

Petre lupi još jedan post da dođeš do 9k :lol:

Inače, ja moj prvi i jedini kolokvijum imam sutra uveče iz španskog. Blago rečeno - ne znam ništa! Imam do poslepodneva sutrašnjega da naučim ono malo što se može naučiti i skrpim tek toliko bodova da me posle ne sjebe potpuno na ispitu.
Znači taj španski mi je veći problem od 90% svih ostalih predmeta

Petre lupi još jedan post da dođeš do 9k :lol:

Inače, ja moj prvi i jedini kolokvijum imam sutra uveče iz španskog. Blago rečeno - ne znam ništa! Imam do poslepodneva sutrašnjega da naučim ono malo što se može naučiti i skrpim tek toliko bodova da me posle ne sjebe potpuno na ispitu.
Znači taj španski mi je veći problem od 90% svih ostalih predmeta

Što baš španski?

Inače, imao tri kolokvijuma do sada, rimsko 9, nacionalna istorija 10 i teorija drzave ce biti mozda 8. S obzirom da prva dva meseca nisam dohvatio knjigu, odlično je ispalo. Od januara kreće pravo učenje, prosek ispod devet smatram neuspehom. Mada, ebe mi se i za to, nek bude šta bude.

Što baš španski?

Inače, imao tri kolokvijuma do sada, rimsko 9, nacionalna istorija 10 i teorija drzave ce biti mozda 8. S obzirom da prva dva meseca nisam dohvatio knjigu, odlično je ispalo. Od januara kreće pravo učenje, prosek ispod devet smatram neuspehom. Mada, ebe mi se i za to, nek bude šta bude.

Kako što, pa eto, ne znam ništa :lol:

Inače, za ovo dole - podsećaš me na jednog lika koji hoće da ima sve devetke i desetke a nije pročitao ni ona obavezna dela u primarnoj literaturi, kamoli nešto drugo :mrgreen: Kao, mora da upadne na budžet za sledeću kad već sad nije. Eh, kao da ne jure svi budžet, jedini problem je što pola njih trči u mestu jer žele nešto što na osnovu svog rada ne mogu dobiti.
Ja još ne znam kako se kog vraga računaju oni bodovi i prosek za budžet, skoro mi je jedna debela drtina iz grupe(crkla dabogda što mi sumnju usadi!) spomenula neku hipotetičku priču gde jedna osoba ima npr 57 bodova a sve desetke dok druga ima svih 60 a šestice, sedmice, i kao ko bi od njih dvoje upao na budžet.

Kako što, pa eto, ne znam ništa :lol:

Inače, za ovo dole - podsećaš me na jednog lika koji hoće da ima sve devetke i desetke a nije pročitao ni ona obavezna dela u primarnoj literaturi, kamoli nešto drugo :mrgreen: Kao, mora da upadne na budžet za sledeću kad već sad nije. Eh, kao da ne jure svi budžet, jedini problem je što pola njih trči u mestu jer žele nešto što na osnovu svog rada ne mogu dobiti.
Ja još ne znam kako se kog vraga računaju oni bodovi i prosek za budžet, skoro mi je jedna debela drtina iz grupe(crkla dabogda što mi sumnju usadi!) spomenula neku hipotetičku priču gde jedna osoba ima npr 57 bodova a sve desetke dok druga ima svih 60 a šestice, sedmice, i kao ko bi od njih dvoje upao na budžet.

Ma ne, čudno mi što si izabrao španski. :lol:

Zašto misliš da mi je stalo do toga? Nikoga nisam molio da mi pokloni ocenu, ne ganjam budžet uopšte, inače, kod nas upadaju na budžet svi oni koji očiste godinu, tako da prosek nije ni bitan u svemu tome. Jedino ako bih hteo stipendiju, ali o tome nema smisla ni govoriti, jer bi mi trebao prosek iznad 9,50. :lol: I da, ono što je uvek aktuelno, to je mesto asistenta, za koje je neophodan prosek iznad 8,50 tokom sve četiri godine. Ali, nešto me ne privlači taj poziv. Ne bih voleo predavati, nikako. Kad vidim koliko nas zaista prati predavanja i vežbe, koliko nam je stalo do toga, automatski odustanem od te priče. Mada, možda ne bi ni bilo loše uzimati nekih 500-600 evra dok radim master, tj. doktorat. Ali, daleka budućnost. :lol:

Ma ne, čudno mi što si izabrao španski.

Džukac sateran u ugao bira štagod mu nude :lol: Nisam mogao italijanski jer mi se poklapao termin sa jednim izbornim kojeg sam hteo da uzmem. Potrebno je predznanje za nemački i francuski, a engleski nisam hteo jer ga već poznajem a i mrzelo me je da radim uvodni test - mada svakako bih se zaebao jer se termin poklapa sa okupljanjem književnog društva tako da mi je na kraju ostao samo ebeni španski, i to duplo predavanje petkom uveče :mrgreen: Eb'ga... barem mi ruski ide, tu ću neku devetku,desetku da izvučem :cool:

Pa prionuću.
Sutra.
:lol:

U principu i nije puno.
Toliko obično i učim.
Ali svaki bogovetni put prionem 2-3 dana pred kolokvijum.
Al dobro, otprilike je to to. Bude dovoljno i toliko.

Imaš iskustva sa spidom?
То се ради само кад је задњи воз јер немаш куд. Октобар месец, ловиш услов. Рокнеш се и учиш јер не можеш себи да кажеш, ма кога ебе могу тад и тад да полажем. Неће те дспи везати за столицу он ће ти само повећати концентрацију, али само онда кад си у безизлазној ситуацији. Ако се сад пукнеш заврљачићеш књигу у три п.м. отићићеш у клуб наставити да се рокаш алкохолом.

На будности, а и на концентрацији можеш доста да добијеш комбинацијом кафетин + кафа. Ја то рокнем кад треба да спремам испит, а немам времена. Не можеш да заспиш до 8 ујутру. Није да ћеш нешто вајно да научиш тако, али барем ћеш читати.

Poslednja izmena:

Back