Streberaj (Dodjite ponovo prvog septembra xD )

Ljudi, može pomoć (malo sam tek iznad tinejdžera) :D
Evo, upisao sam elektrotehniku prošle godine ali me izludela totalno, FTN nervira. Hoću da upišem književnost, prava ljubav, ne znam što sam se zajebavao sa matom :confused.
Ali trebao bi da bude budžet. Pošto sam sad bio na budžetu, ispisao sam se pre koji dan. Interesuje me da li ako polažem prijemni i naravno rangiram se na prijemnom za budžet, mogu da budem istom? Nisam završio prvu godinu uopšte.

Evo, upisao sam elektrotehniku prošle godine ali me izludela totalno, FTN nervira. Hoću da upišem književnost, prava ljubav, ne znam što sam se zajebavao sa matom :confused.
Ali trebao bi da bude budžet. Pošto sam sad bio na budžetu, ispisao sam se pre koji dan. Interesuje me da li ako polažem prijemni i naravno rangiram se na prijemnom za budžet, mogu da budem istom? Nisam završio prvu godinu uopšte.

Mozes, nema problema.

Možeš na budžet, al sam ja čuo priču, a ti proveri, da država finansira 4 godine redovnog studiranja, tj. da sad možda možeš da završiš 3 godine na budžetu drugog faksa, al proveri to, možda je dezinformacija.

Može, ja sam u NS na filozofskom, imala sam u prve dve godine kolegu koji je prvu bio na FTN, pa se ispisao, pa upisao kod nas, pa je sad malo zaglavio na drugoj al bože moj. Uglavnom i kod nas je u prvoj bio na budžetu, i čak je i u domu bio tokom obe prve godine. :)

Pa da, mada će mi sve ostalo verovatno istrošiti "resurse" pa je pitanje da li ću uopšte goniti opnok pre septembra :) Either way, položiti i sve bez njega bio bi uspeh za sad (skromno :mrgreen: ) Možda me zaebu poetike 2, tu sam najmanje išao i najmanje spremao; Kanon mi je sumnjiv, al valjda ću izvući barem prolaznu. I 3 Pipi ispita u dva dana, to je isto poduhvat :D

Meni je za septembar prošle godine ostao upravo opnok jer nije bilo teorije da ga spremim za treći i četvrti rok. A ljudi koji su ga položili u maju/junu su onda ostavljali druge stvari za septembar. Zapravo, u mojoj generaciji niko nije očistio do kraja četvrtog roka, ostalo nas par sa po jednim ispitom, al niko sve.

Sad u drugoj godini mnogo lošija situacija, ako položim sve što planiram u ova dva roka, opet ostavljam 4 komada, među kojima su opet opnok i iok 4. A ako ne položim sve što hoću sad, nek mi je bog u pomoći :lol:

Recimo da nema maja kakvog ga ti zamišljaš :mrgreen: Ispitni rok, i bez čitave ove zavrzlame koja nastade zbog poplava, počinje tek krajem maja; a eto, po tom rasporedu bih opet imao samo jedan ispit tad, sve ostalo je u junu, najdalji ide negde do polovine. Ali je fizički nemoguće završiti sve i tad, pa čak i da se danonoćno uči. Nešto će te usrati, zasigurno :D A pritom, i da neko uspe da to uradi, verujem da se i ne bi proslavio prosekom, već samo prolaznošću.

Recimo da nema maja kakvog ga ti zamišljaš :mrgreen: Ispitni rok, i bez čitave ove zavrzlame koja nastade zbog poplava, počinje tek krajem maja; a eto, po tom rasporedu bih opet imao samo jedan ispit tad, sve ostalo je u junu, najdalji ide negde do polovine. Ali je fizički nemoguće završiti sve i tad, pa čak i da se danonoćno uči. Nešto će te usrati, zasigurno :D A pritom, i da neko uspe da to uradi, verujem da se i ne bi proslavio prosekom, već samo prolaznošću.

zato sam ja kreten sve prijavio za jun. ako bog da, da se da sve, pa da se posvetim nekim zanimljivijim stvarima.

Da li se može poništiti ispit iz prve godine u drugoj ili trećoj godini? Po mojoj proceni bi trebalo da može, ali nisam siguran.

Da li postoji norma za master studije, magistrat i doktorat, tj. neki minimalan prosek ispod kojeg se ne može ići dalje? Meni se čini da sam video negde da je prosek 8,00 na redovnim studijama minimalan za magistrat čini mi se, mada u to uopšte nisam siguran.

Da li se može poništiti ispit iz prve godine u drugoj ili trećoj godini? Po mojoj proceni bi trebalo da može, ali nisam siguran.

Da li postoji norma za master studije, magistrat i doktorat, tj. neki minimalan prosek ispod kojeg se ne može ići dalje? Meni se čini da sam video negde da je prosek 8,00 na redovnim studijama minimalan za magistrat čini mi se, mada u to uopšte nisam siguran.

Svaki fakultet ima drugačija pravila, ali uglavnom postoji rok od nedelju, dve posle ispita. Po završetku tog roka gubi se pravo na obaranje ispita. Da li je moguće najbolje je da proveriš u svojoj studentskoj službi.
Mislim da magistarske studije više ne postoje? Sad je master. Koliko ja znam, ne postoji minimalan prosek za master, ali možda i to zavisi od fakulteta.

Svaki fakultet ima drugačija pravila, ali uglavnom postoji rok od nedelju, dve posle ispita. Po završetku tog roka gubi se pravo na obaranje ispita. Da li je moguće najbolje je da proveriš u svojoj studentskoj službi.
Mislim da magistarske studije više ne postoje? Sad je master. Koliko ja znam, ne postoji minimalan prosek za master, ali možda i to zavisi od fakulteta.

Pitam onako neobavezno, iz znatiželje, ali eto, ako se setim proveriću i u studentskoj.
Moguće da je ukinuto, ali pretpostavljam da je ostalo zvanje magistar, ne znam ni to. :lol:
Hvala

Back