Streberaj (Dodjite ponovo prvog septembra xD )

Mislim, da tema nije za ovaj pdf, ali škola je neaktivna, a i vi imate iskustva s ovim.
Naime, šta mislite, imam u petak diktat iz Engleskog, pošto ima milion tekstova,
koja je najbolja metoda pripreme za diktat...? Do sada sam prepisivao tekst po nekoliko puta
u svesku za vežbanje i tako vežbao, ali sada definitivno nemam vremena za to.

Kakva su vaša iskustva, svaki savet je dobrodošao...

Mislim, da tema nije za ovaj pdf, ali škola je neaktivna, a i vi imate iskustva s ovim.
Naime, šta mislite, imam u petak diktat iz Engleskog, pošto ima milion tekstova,
koja je najbolja metoda pripreme za diktat...? Do sada sam prepisivao tekst po nekoliko puta

Pa brte, valjda se to uči u hodu..:confused:

Najbolja priprema je poznavanje jezika, reči i gramatike. Ništa van toga.

Slažem se, ovo je najbolja "priprema" - ali to važi za one koji prilično dobro poznaju jezik, reči i gramatiku,
tj. za one koji imaju "smisao" za jezik i kojima prirodno ide dobro... Ali ako to nije slučaj, onda naravno treba poraditi
na boljem upoznavanju - prepisivanje i iščitavanje tekstova, malo bolje utvrdjivanje onih reči i rečenica koje se
slabije znaju...

Nemoj da odes

prepiši sve reči koje ti prave problem, zatim daj nekom listu tih reči i on da ti ih random daje a ti ih ispisuješ, zatim proveriš i ako si pogrešio zapamtićeš.
Lako je jer imaš tekstove.

^ ukoliko ne mozes da zapamtis redosled slova u nekoj reci povezuj je s razlicitim asoijacijama
iscitavaj, vracaj se na reci koliko god puta treba, prepisuj recenicu po recenicu, pa obradjuj pasuse i na kraju celokupan tekst
nadji nekog iz familije da ti diktira a ti pisi, pa sto ne valja ispocetka

sad sam se setila svog fejla, bakterija clostridium pasteurianum
bunio me red slova, ali je moj uvrnuti um kao asocijaciju uzeo urin i anus xD

Ebem ti dan, ebem ti školu. Prvo zakasnim ujutru jer sam se uspavao(again), odem u školu, neamo čas.
Zvoni za sledeći, dođe profesor i pusti nas kući :eek.
Džaba sam se cimao, više proveo u putu neg' u školi, mater im

A za sutra sto srranja da odgovaram, ja sam čitav ebeni dan samo kukao i mrzovoljno gledao hrpu knjiga na stolu. Naravno, pipnuo nisam. Rekoh, da malo odspavam pa da uzmem, a znam da uvek čim legnem po podne posle budem ko posran.
I takav bejah
pipnuo nisam
sutra ću svima da se poserem na glavu, ebe mi se

Što znači, smeši mi se kec iz mate na polugođu

Da vidim vas u etš,
problem počinje od same škole, pa atmosfere, pa retardiranosti, potpuno nebuloznog gradiva, pa sve do svakodnevnog ebavanja da dođem do škole iz mrtve Skele.

Ne nego si ti svilen.
Ako budeš upisao ono što pričaš da ćeš upisati, spremi sa celodnevno blejanje na fakultetu ili dolaženje 2,3 puta dnevno, i uz sve to čitanje u svakom slobodnom momentu, i istu frustraciju što u suštini ne razumeš skoro ništa kao kad učiš one tvoje mehanike :lol:
tako da uživaj dok još možeš tu gde jesi, ionako je nerealno da padneš na popravni u četvrtoj, a budžet ti skoro skroz zavisi od prijemnog.

Barem sam siguran da ću tu da se zainatim, eto čisto da ebeno dokažem da je elektrotehnika smrt, ako ne za druge, barem za mene.
Tako sam se zainatio u osnovnoj za prijemni, i dobro sam ga odradio, odrao sam dupe učenjem. Šteta što svojih 90 bodova nisam pametno iskoristio, ali opet, greške svako čini.
Svaka sitnica utiče, kad se nagomila, to je jedna gomila koja preti da eksplodira, majku mu, a ako izdržim ovu godinu da ne iskasapim nekog od gomile debila iz odeljenja, to će biti čista premija... za njih, ofc.

Najgori ološ, šljam, zatupljeni mozgovi, potpuno ograničeni, nesposobni... ahh

Ja zapravo slušam skroz drugačiju priču od svih, da je svetska književnost na 06 (kompar.) očajno obrađena, da je sam smer bezveze dosta, uče mnogo nebitnih stvari (kao npr. staroslovenski) itd.
A iz prve ruke jednu informaciju da ti pružim, koleginica sa 06 koja ide na ruski sa mnom me je jurila da joj objasnim nešto oko Homera jer po njenoj priči tamo se sve preleće i površno obrađuje.
Al da budem siguran oko toga koji je smer bolji, ne mogu ti reći, zavisi i od tvojih afiniteta :S
prednost 06 je svakako u tome što posle toga možeš da budeš profesor, to je ogroman plus.

Ne verujem da bi me neka muka naterala da budem profesor :lol:

Držaću se 08, onda, pa šta bude :)

A gde ces onda da radis matori ?
Meni se isto svidja smer srpska knjizevnost na filoloskom...Ko znam mozda se nakanem na to na kraju :lol:
Definitivno sam odustao od svih kuraca za koje nisam sposoban. Necu da se gulim uzalud...Tako da ostaje ono na sta sam racunao oduvek - filozofski,FPN i eto filoloski ...

Back