Strah

• Začetnik teme Začetnik teme fjaka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bolesti, to je nešto na šta ne mogu da utičem uopšte. Mogu samo da zamislim očaj u koji bih pala da mi kažu, kao u filmovima, oboleli ste od raka. Ili nepokretni ste. Nije to toliko strah od smrti, nego valjda od patnje i nemoći, a i bila bih razočarana zato što mnoge stvari koje su mi značajne u životu još nisam ostvarila.:sad2:
Gmizavce, tj zmije, takođe ne volim da vidim, ni da zamislim.

žabe

malopre je jedna se stvorila u dvorištu poskičila pored mene a ja jedva pretekoh od pretrpljenog šoka
znam da mi ni miš ni žaba ne mogu ništa ali to je iracionalno i jače od mene

priđem svakom psu ali od žabe, miša i guštera tutanj

Iracionalni strah od buba i glista - neka mešavina straha i gađenja.
Iracionalni strah od zubarskih intervencija - prvo što mi primakne ustima mora biti igla sa Anastazijom.
Imam mučninu i vrtoglavicu na onim providnim stepenicama koje su sad tako popularne u tržnim centrima, ali mi visina nije problem, a avion jedino prevozno sredstvo gde spavam kao top. Kontam da je to sa stepenicama strah od gubljenja tla pod nogama.

Smrt voljenih me užasava.
Strah me je da ne udarim nekog kolima, čak i kuče.

I
Imam mučninu i vrtoglavicu na onim providnim stepenicama koje su sad tako popularne u tržnim centrima, ali mi visina nije problem, a avion jedino prevozno sredstvo gde spavam kao top. Kontam da je to sa stepenicama strah od gubljenja tla pod nogama.

Strah me je da ne udarim nekog kolima, čak i kuče.

isto ovako...one stepenice u Mamutu,npr,moja su nocna mora,,,,sve mislim da ce puci kad zagazim ili da ce mi noga propasti...

a zbog ovog drugog se bojim i da polazem voznju,ne bih disala dok vozim,

Strah me da, nedaj Boze, ne vidim. Takvim ljudima obavezno pomognem na ulici. I ne citam nocu.Prijateljica kaze kako se ne bojim da provedem toliko vremena na internetu! Zbilja, vec je l sat po ponoci.
Laku noc, forumasice moje!

Plasim se mraka
tisine
insekata
zvuka sirena policije i hitne pomoci
da budem sama u stanu
kasnjenja
nepredvidljivosti zivota
a najvise se plasim za moje najdraze, mada je to prirodan strah koji oseca svaka osoba koja voli

isto ovako...one stepenice u Mamutu,npr,moja su nocna mora,,,,sve mislim da ce puci kad zagazim ili da ce mi noga propasti...

a zbog ovog drugog se bojim i da polazem voznju,ne bih disala dok vozim,

U Mamutu sam se jednom popela na prvi sprat, nisam ni provalila stepenice, valjda kad se penješ ne gledaš u noge i pod. Posle nisam mogla da siđem, bilo mi je muka i vrtelo mi se u glavi najstrašnije, pomogao mi onaj momak na ulazu iz obezbeđenja.
Otad u Mamutu samo u prizemlje :confused:

U Mamutu sam se jednom popela na prvi sprat, nisam ni provalila stepenice, valjda kad se penješ ne gledaš u noge i pod. Posle nisam mogla da siđem, bilo mi je muka i vrtelo mi se u glavi najstrašnije, pomogao mi onaj momak na ulazu iz obezbeđenja.
Otad u Mamutu samo u prizemlje :confused:

E da...strasne su stepenice...kad silazim, gledam nekako u stranu, jednom se zamalo nisam polomila

E da...strasne su stepenice...kad silazim, gledam nekako u stranu, jednom se zamalo nisam polomila

:lol: Ja sam se par puta kotrljala niz stepenice, srećom nisam ništa polomila, jer sam volela da skačem niz nekoliko stapenika odjednom, umesto da silazim k'o normalan svet... a meni bilo sporo jedna po jedna... Sad se držim za gelender kad silazim....:mrgreen:

Jel ima netko da je prevazisao neki svoj veliki strah?:mrgreen:
Mislim to sto se plasimo za obitelj,bolesti,samoce da su to recimo normalni strahovi..i svi ih na neki nacin prozivljavamo, i uvjek su prisutni i mislim da ih se tesko mozemo rijesiti ali ovi strahovi od buba, zmija, aviona, kamiona, stepenica...sto s njima?:eek::rtfm:
Kako stvari stoje ja cu uskoro na put avionom 12-15h (samog leta):eek:, ja sam u panici sad, a sto ce biti ne moran ni spominjati...Sad panicno trazim razloge kako to odgoditi, kako ne ici jer je put iz na koji bi moj muz isa iz gusta, meni bi izasa na nos....i to je problem:eek:
Mene koci taj strah....nisam vidila pola onoga sto sam mogla viditi zbog aviona....sjedam samo kad vidim da moram, da idu bez mene pa nemam vise nacina se odupirati, a ne ostaje mi se doma...
uh bas sam ga zapetljala, vec se tresim jer mislim na taj put pa brljam...nego konkretno pitanje koliko vasi strahovi utjecu na vas zivot? Ovaj moj od aviona i te kako...:eek:

Утичу, али ме не блокирају.
Умирем од страха сваки пут кад крећемо на летовање или на неки даљи пут...:(
Дешавало се више пута да интервенишем код возача да мало спорије вози :mrgreen:....кад ме увати фрка од серпентина или његове сумануте вожње...
А ако се настави и даље: онда или буљим у пут (као да ће моје праћење вожње учинити да и возач буде пажљивији :lol: ), или звекнем неку таблету против повраћања (и у авиону такође), па ме то успава...:confused:

А и возила сам се хали-галијем са децом пре пар година...:zcepanje:....(после сам дрмнула један бенс и прележала цео дан :confused:), а прошле године сам се возила рингишпилом....(и исто одреаговала:()...:lol:
Значи - ја се суочавам! ;)

А и возила сам се хали-галијем са децом пре пар година...:zcepanje:....(после сам дрмнула један бенс и прележала цео дан :confused:), а прошле године сам се возила рингишпилом....(и исто одреаговала:()...:lol:
Значи - ја се суочавам! ;)

Suocavam se i ja i strasno me zivcira bas to sto letim cesto, a svaki put kao prvi, zar ne bi trebalo obrnuto?:eek:
Sjecam se jedne slikarke kad sam letila iz Tivta ...koja mi je rekla :"Svaki tjedan letim vec 20 godina, svaki put mi je kao prvi".... kad god se sjetim tih rijeci sledim se:sad2:
Ne pijem nikad nista za smirenje, a alkohol kad bi popila ima li bi prinudno sletenje jer bi pjevala iz petnih zila....
Nepreostaje mi nista nego molit Boga da muz bude imao puno posla i da kaze..." Ne mozemo ovaj put":heart::worth: A nije da ne bih volila viditi neke djelove svita....ali jednostavno nikad necu reci "Idemo" i nikad necu potencirat putovanje avionom....kad moram onda idem:sad2:

Moji najveći i iracionalni strahovi su : strah od zmija i od visine.

Nisam pokušavala, niti ću, da se suočavam ili "lečim" prvi.
Drugi sam izlečila skokom sa 3000 metara, i opet ću, ako okolnosti dozvole.

Stepenice u Mamutu su katastrofa, redovno se dobro držim za gilender. I inače se držim za ogradu i gledam da stanem celim stopalom na stepenicu, kao baba, a nemam strah od visine. Mada ne volim ni da se penjem na merdevine. Putovanje avionom baš volim, i uvek jedva čekam:heart: Čudan neki slučaj. A suočavanje sa strahovima, pa jedino kad sam išla u akva park u Turskoj. Prvo sam mislila da ostanem na plaži dok ostatak društva ide, ali sam ipak krenula. Nisam smela na one mnogo visoke i strme tobogane, ali sam zato tunel obožavala i išla nekoliko puta. Mada prvi put, kad te upakuje onaj čika sa čamčićem, pa ona mračna pećina ispred, pa mrak celim putem:sad2:

Ja sam imala baš užasnu fobiju od buba i nisam imala nameru da se suočavam sa istim
dok se jednog dana nismo našli oči u oči - ONA, ja i moj tromesečni sin.
Od tada se ne plašim, ukapirala sam koliko sam nadmoćnija :cool:

Back