СТОП АБОРТУСУ !

За или против абортуса.

• Подржавам абортус.

• Неподржавам абортус.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jes,ali cura nece sa tobom dete,sexualno si je privukao,ali ona jos nije zavrsila skolu,ti si bez posla i bez stana....figurativno.Brzo prodje 9 meseci,a sta posle,hranices dete sa svojih 17 od svog stava?Ili se kacis roditeljima?A sta ako ih nemas ili i oni nemaju primanja?

Ima milijardu reshenja,od najgorih solucija-kacenja roditeljima,pomoc bilo koga,ako niko nema imas nekretninu pa prodaj,ili se zaposli,ako to ne mozes kradi,prodavaj drogu solucija je milion i uvek se jedna nadje.

Samo bid dodao na sve ovo da je i najgora od navedenih opcija bolja od oduzimanja zivota ajd da kazemo fetusu.

Da li će roditi ili ne odlučuje žena. Naravno, ako muškarac to želi i ako ga voli, rodiće mu dete, u suprotnom "frc". Tako je bilo i biće dok je nas.
Ja znam slučaj gde je jedan moj poznanik platio oko 10.000 dolara da mu ženska rodi dete jer njegova žena nije mogla da rodi. On je uzeo to dete i podiže ga sa suprugom.
Meni je to u tom trenutku bilo strašno, ali kad bolje razmislim, možda i nije toliko.

Da, svi se slazemo da je neodgovorno ne koristiti kontracepciju. Ali zar vi koji ste izricito protiv abortusa mislite da je jedino bitno u svemu ne abortirati? Sta je time rjeseno? Gdje su posljedice za tu djevojku/zenu? Fizicke i psihicke. A ako rodi i da na usvojenje, sta je time rjeseno? Djete kojem niko ne garantira zivot bez traume, za majku da ne govorim. Za oca takodjer. Budite realni. Zasto ne razmislite o tome da, AKO SE VEC DESI TAKVA SITUACIJA, da se sto prije abortira. Nekad ne postoje crno-bijela rjesenja. Tako je i abortus pitanje sa bezbroj ALI i AKO.

Da, svi se slazemo da je neodgovorno ne koristiti kontracepciju. Ali zar vi koji ste izricito protiv abortusa mislite da je jedino bitno u svemu ne abortirati? Sta je time rjeseno? Gdje su posljedice za tu djevojku/zenu? Fizicke i psihicke. A ako rodi i da na usvojenje, sta je time rjeseno? Djete kojem niko ne garantira zivot bez traume, za majku da ne govorim. Za oca takodjer. Budite realni. Zasto ne razmislite o tome da, AKO SE VEC DESI TAKVA SITUACIJA, da se sto prije abortira. Nekad ne postoje crno-bijela rjesenja. Tako je i abortus pitanje sa bezbroj ALI i AKO.

Којим год путем да се крене, имаће се проблема. Ипак, мислим да је дете најмање криво за поступке својих родитеља, па не би требало да оно највише испашта. Раније се говорило, благо нероткињама јер су сва деца њихова. Егоизам садашњег друштва је разлог због којег је абортус популарна метода решавања проблема нежељене трудноће.

Pa da je to tako jednostavno pitanje...Najlakse je ga roditi,ali neodgovaran roditej je i onaj koji zna da sa tim detetom nema kud ni s cim da ga gaji,a ipak ga radja!

A zašto nisu pazili ako znaju da nemaju uslova za gajenje deteta? Uvek se kreće od želje i odluke. Ako si odlučio da ne koristiš zaštitu, moraš da budeš svestan i posledica, tj. odgovornosti koje one vuku. Bilo da je u pitanju abortus ili rađenje deteta.
A ako su roditelji mladi, odgvornost je i na njihovim roditeljima koji ih nisu dovoljno edukovali. Meni je pomoć roditelja (babe i dede) nešto o čemu se ne raspravlja, nešto prirodno i zdravorazumno.

Којим год путем да се крене, имаће се проблема. Ипак, мислим да је дете најмање криво за поступке својих родитеља, па не би требало да оно највише испашта. Раније се говорило, благо нероткињама јер су сва деца њихова. Егоизам садашњег друштва је разлог због којег је абортус популарна метода решавања проблема нежељене трудноће.

Sad ce me neki razapeti sto cu ovo reci - nema sanse da tu neko ne ispasta. Ali onda je manja steta (ne znam bolji izraz) da ispasta fetus nego i dijete i roditelji jer ako je rodjeno SAMO da ne bi bilo abortusa, onda su posljedice na svima.

Sad ce me neki razapeti sto cu ovo reci - nema sanse da tu neko ne ispasta. Ali onda je manja steta (ne znam bolji izraz) da ispasta fetus nego i dijete i roditelji jer ako je rodjeno SAMO da ne bi bilo abortusa, onda su posljedice na svima.

Последице ће сви сносити, наравно, али и не мора све да буде тако лоше. У мом суседству има један такав пример, девојка живи са мајком, отац је у браку са другом женом. Мора постојати борба за бољи живот.

ma koji bili razlozi za i protiv nista ne moze promeniti cinjenicu da abortus mucko ubistvo...

prema tome: preduzeti sve mere zastite da se ne desi, a ako se ipak desi roditi nezeljeno dete pa ga dati na usvajanje...sve je bolje od ubistva...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back