СТОП АБОРТУСУ !

За или против абортуса.

• Подржавам абортус.

• Неподржавам абортус.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
u pravu si...ali te ti roditelji ipak nisu ubili vec su ti podarili zivot pa te predali nekom drugom...
Jaka uteha za čoveka koji bi ti da ga pitaš rekao: "Bolje da je abortirala.".

Hajde da pitam za dva slučaja.
1. Ostala si trudna pošto te je neki ludak silovao. Šta ćeš da radiš? Rodićeš i podizaćeš sa ljubalju to dete, koje nije ništa krivo?
2. Zamisli muža koji je ženu uhvatio u preljubi. Ona je ostala u drugom stanju sa švalerom. Muž je spreman da oprosti i nastavi zajednički život, ali ne bi bio spreman da podiže sa ljubavlju kao svoje dete koje je plod preljube (čina koji za dobro porodice treba zaboraviti).

Šta bi ti rekla kada bi se desilo ovo pod 1 ili 2?

Pomenute pilule su daleko od bezazlenih aspirina!Zenino zdravlje njihovom upotrebom moze biti ugrozeno,ali ovde nije briga o vec odrasloj zeni,vec o zametku.
Kondomi sluze i za zastitu od polnih bolesti,a kad neke od njih dobijes,ne mozes ih se resiti abortusom!Ali muskarci su tu veoma neodgovorni i sebicni,te ne razmisljaju i o takvim posledicama vec samo o trenutnom zadovoljenju!

ne razumem vas generalno
ako zena hoce da bude bezbedna tokom sexa, a on bas nece da stavi kondom, zasto ona ipak ima odnos sa njim
nagon jaci od mozga?

1. Ostala si trudna pošto te je neki ludak silovao. Šta ćeš da radiš? Rodićeš i podizaćeš sa ljubalju to dete, koje nije ništa krivo?
2. Zamisli muža koji je ženu uhvatio u preljubi. Ona je ostala u drugom stanju sa švalerom. Muž je spreman da oprosti i nastavi zajednički život, ali ne bi bio spreman da podiže sa ljubavlju kao svoje dete koje je plod preljube (čina koji za dobro porodice treba zaboraviti).

ako bi mi se desilo ovo pod brojem 1 sve bi zavisilo od mog psihickog sklopa i jacine...mozda bih zadrzala i gajila to dete, a mozda bih ga dala na usvajanje...u svakom slucaju ne bih abortirala..

u slucaju broj dva bih u zadrzala i podizala to dete bez obzira sta muz mislio ili uradio...pa nije dete krivo sto sam ja varala muza...

I to zavisi...
Ima takva faza, u pubertetu negde, pa prodje. Ako imaš ok roditelje, ako imaš lepu i skladnu porodicu, ne mora biti tako. Ali je činjenica, i to neoboriva da se uvek pitaš - zašto? Kakva je (majka)? Kako je zatrudnela? Da li sam nastala silovanjem? Da li su me našli kraj nekog kontiša, ostavljenu da umrem? Da li me je sama donela u CSR i ostavila tamo? Da li joj je laknulo kada me se rešila? Da li joj je bilo teško? Šta se dalje sa njom desilo? Imam li braće i sestara? Ko mi je otac? Gde je on?....
...
...
pitanja je bezbroj. Ja sam na neke našla odgovor. Imam troje braće i sestara, i nemaju pojma o mom postojanju. Prija? I ne baš... :confused:
I tako dalje... A imam divne roditelje, majku i oca za poželeti, divnog brata, bratance... a upoznala sam i biološku majku i znam o njoj sve što je htela da mi kaže...
Nisu svi takve sreće... ma kakvi, ni blizu. Verujte mi, ipak znam te stvari ;)

Ти се сигурно боље разумијеш у проблеме које носи усвајање, али ипак...

Дјелује ми да дјетету не треба рећи до полне зрелости да је усвојено... тек онда то рећи да дијете схвати, особа да она као она, личност, није та која је нежељена, већ да биолошка мајка није жељела ОДГОВОРНОСТ у ТОМ тренутку, да је била НЕОДГОВОРНА и остала је трудна кад то није хтјела, једноставно, то нема никакве везе са особом која се непланирано родила.

Наравно, то се не може објаснити малом дјетету, већ треба пустити да особа одрасте да може да схвати те апстрактне појмове.

Можда и гријешим.

ako bi mi se desilo ovo pod brojem 1 sve bi zavisilo od mog psihickog sklopa i jacine...mozda bih zadrzala i gajila to dete, a mozda bih ga dala na usvajanje...u svakom slucaju ne bih abortirala..

u slucaju broj dva bih u zadrzala i podizala to dete bez obzira sta muz mislio ili uradio...pa nije dete krivo sto sam ja varala muza...
Da li si sigurna?
Ne dao ti Bog da prođeš kroz ta iskustva, ali.. znaš kako se kaže, sit gladnom ne veruje.
Znaš kako ćeš reagovati u nekom određenom trenutku tek kada do njega dođe. Onda shvatiš da za neke stvari imaš više snage nego što si do tada mislio, a za neke druge da nisi toliko jak.
Tako ljudi koji prođu kroz neka određena iskustva menjaju poglede na život, a samim tim i stavove.

Da li si sigurna?
Ne dao ti Bog da prođeš kroz ta iskustva, ali.. znaš kako se kaže, sit gladnom ne veruje.
Znaš kako ćeš reagovati u nekom određenom trenutku tek kada do njega dođe. Onda shvatiš da za neke stvari imaš više snage nego što si do tada mislio, a za neke druge da nisi toliko jak.
Tako ljudi koji prođu kroz neka određena iskustva menjaju poglede na život, a samim tim i stavove.

sto se mene tice ja sam potpuno sigurna, zivot me je vec stavljao u mnoga iskusenja i uvek sam radila po svojoj savesti...a ista mi nikad ne bi dozvolila da uradim tako nesto..

Рдеки

Ајде види овако. Данас када је девојка силована она оде у полицију и прво што добије је пилула против трудноће, тако да ти прича о силовању не пије воду.

Da li si sigurna?

Tako je. Kad smo uljuljkani u sigurnost dobrog braka, cini nam se da nikad ne bismo ovo ili ono. Uh kako je tesko biti iskren prema sebi samom. (ovo mislim opcenito)

Broj 1 nema veze sa temom,maltene je spam.

Sto se tice broja 2 slucaj ko stvoren za zabranu abortusa,cak i da je abortus legalan u tim slucajevima ga trebali zabraniti,da celog zivota ostane trag i njima i njihovoj deci.
I inace navedeni primer je jedini razlog sto u odredjenim slucajevima opravdavam kamenovanje koje se moze videti napr.u Iranu.

Vidiš, pre 20 godina sam postavio pitanje svojoj tadašnjoj devojci:
- Šta bi ti uradila da ostaneš u drugom stanju, a ja ne želim dete?
Ona je odgovorila:
- Ko te šiša... Ima da ga rodim, pa gajila ga sa tobom ili bez tebe.
Da je u tom trenutku spomenula abortus, ja bih se okrenuo i otišao od nje.

Danas mi odgovor na to pitanje ne bi bio toliko bitan. Da, bilo bi mi drago da bude isti, ali to nikako ne bi bilo presudno za dalji tok naše veze.
Možda kao muškarac ne bi trebalo da pričam o tome, ali... najlakše je roditi. A kada smo izabrali da budemo roditelji, onda smo izabrali i to da našu decu odgajamo maksimalno odgovorno pružajući im sa ljubavlju svaki delić našeg biča. E to nije lako, i to ne uspevaju svi da postignu, pa mi je sa današnje tačke gledišta mnogo bitnije da li je osoba spremna da bude maksimalno odgovoran roditelj, nego stav o abortusu (koji sam i sam promenio).

Broj 1 nema veze sa temom,maltene je spam.

Sto se tice broja 2 slucaj ko stvoren za zabranu abortusa,cak i da je abortus legalan u tim slucajevima ga trebali zabraniti,da celog zivota ostane trag i njima i njihovoj deci.
I inace navedeni primer je jedini razlog sto u odredjenim slucajevima opravdavam kamenovanje koje se moze videti napr.u Iranu.
Kamenovanje???

Jaoj!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back