СТОП АБОРТУСУ !

За или против абортуса.

• Подржавам абортус.

• Неподржавам абортус.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar zabrana abortusa ne bi bila, u nekoj meri, krsenje ljudskih prava zene?
Ipak, fetus je deo tela zene, i ko drugi sem nje ima pravo da odlucuje o njenom telu?
Pomalo je suludo da tako neki zakonodavac odlucuje o mojoj materici i o tome sta cu ja ili sta necu da radim sa njom.

Naravno da ne bi, država propisuje obavezne vakcinacije dece, lekarske preglede i slično, o tim pravima žena treba misliti pre nego što se rašire noge...
Fetus je deo koji prestaje da bude posle 9 meseci, nije organ žene kao npr. bubreg ili sl. Da li taj vetus može da odlučuje da li će da se rodi ili ne???
Čija su to prava, gde je tu etika???:rtfm:
Suludo je ne primenjivati kontracepciju, pa sledeći put objasni mamlazu kako da stavi kondom , a ne da ga držiš za reč kako će prekinuti na vreme:per:

Uh, ne razumem ovakve argumente.
I ja sam lično, intimno i javno, žetoko protiv abortusa! Opet, kao što rekoh, ne osudjujem onu koja se odluči za taj korak. Ne osudjujem ni onu koja se više puta odluči na taj korak, ima ko će da sudi i osudjuje, ja nisam kompetentna. Pitam se samo kako joj nije žao, i kako je nije strah za svoje sebično du-pe :think: Na jednom drugom pdf-u, čitam neke ženske priče neki dan, o piluli za dan posle i slično, i pročitam komentar da je devojka, očigledno bez potrebe realne da unese u svoj organizam tako jaku hormonsku bombu, pogotovo što joj nije prvi put, komentarisala da je morala, jer je abortus skup. Pa, sunce mu žeženo, da li ti je žao, da li se zapitaš nešto drugo, osim toga, da li? ( ja bih se lično pitala i pitala i verovatno bi me do kraja života mučilo - da li bi bila bata ili seka, na koga bi ličilo, koja bi mu bila prva reč.... i mnoge druge stvari... ali to sam samo ja )
Da, to je jedna strana medalje, a sa druge su drugi extremi čije mišljenje ovde čitamo.
Elem, Srbija gubi toliko i toliko duša, opada natalitet, Srbija će biti zemlja staraca... blablabla... i zato treba zabraniti abortus :eek::eek::eek: Mislim da je ovo gori extrem čak i on onih što n puta abortiraju, majke mi. Volim i ja Srbiju, naravno da je volim, ali ne radjam bre decu Srbiji, zar ne? Moju voljenu Srbiju je zabolelo du-pe kada sam plakala ujutru jer nisam imala, osim suvog hleba, šta detetu da dam za doručak!!! Živa istina, bilo jednom i spomenulo se i ne ponovilo se, nikada i nikome!!! Mislim, i bez ovog primera, potpuno je apsurdno - radjaj i zabrani abortus, Srbiji opada broj stanovnika :dash: Apsurd nad apsurdima, i mislim da čak nije ni potrebno objašnjavati ovo nešto posebno.
Samo nemojte da me ubedjujete u institucije u Srbiji, u usvajanje, u brigu prema deci... ja bar dosta o tome znam... ooo, i previše o tome znam... Srbija, koliko god je voleli, nije i ne sme da bude argument u radjanju ili ne radjanju. Srbija ne doji, ne ustaje noću, ne peva uspavanke, ne kupuje mleko, hranu, odeću i obuću, ne školuje... i htedoh reći - ne vaspitava, ali to i nije sasvim tačno... najtačnije je da vaspitava - sa svakim zakonom sve nakaradnije i nazadnije... uuuups, htedoh reći proevropski... praštajte, Srbije vam...
Lepo si ovo rekla!
Znate li kako u Nemackoj drzava resava situaciju kada maloletnica ostane u drugom stanju?Angazuju se sve slube,ne zadrzavaju se samo na bla bla,vec devojka ako nema kod koga ziveti,drzava joj da limit za kiriju,provere kakvi su uslovi za stanovanje,daju joj novac da moze ziveti,ali daju joj uslov da mora zavrsiti neku skolu,i to obicno bude neki zanat,ali jednofg dana ta devojka ima posao sa svojim zanatom,a spasen je taj zivot!Za svo vreme dok je maloletna,a i posle CSR prati razvoj deteta,ako nije kako treba dete joj automatski oduzimaju i drzava se brine o njemu.
A kod nas,ta devojke je automatski nemoralna,iako njene drugarice isto upraznjavaju sex ali koriste kontraceciju,pa se ne vidi sta rade,a dete raste kao kopile,i taj epitet nosi na sebi,ni krivo ni duzno ceo zivot!Ali da,recicete,ipak je zivo,jeste,ali preveliku etiketu nosi na svom celu!

Naravno da ne bi, država propisuje obavezne vakcinacije dece, lekarske preglede i slično, o tim pravima žena treba misliti pre nego što se rašire noge...
Fetus je deo koji prestaje da bude posle 9 meseci, nije organ žene kao npr. bubreg ili sl. Da li taj vetus može da odlučuje da li će da se rodi ili ne???
Suludo je ne primenjivati kontracepciju, pa sledeći put objasni mamlazu kako da stavi kondom , a ne da ga držiš za reč kako će prekinuti na vreme:per:

A da o tome razmisle i muskarci pre nego ga ustekaju?Ili si ti turcin u dusi?

Jedna od tema na koje je apsolutno glupo razgovarati i raspravljati.Niko ne moze ni o cemu da sudi,dok ne dodje u neku situaciju.Za abortus postoje debeli razlozi ZA i debeli razlozi PROTIV.

Posebno je smesno da muskarci serinja'u o ovom i prave se pametni :hahaha:

Zašto, muškarac nije učestvovao u stvaranju deteta? Dete je svojina majke? Da li si se zapitala u takvoj jednoj situaciji, da li otac želi dete? Misliš, majka rađa, pa ima pravo da ubije bez znanja oca? :eek:
Slažem se da žena tu daleko ivše trpi, pre svega fizički, ali da li se neko zapitao šta je sa ocem , gde su njegova prava? imamo pregršt raznih revolucija, seksualnih, rasnih, polnih... svi su jednaki, homoseksualci mogu da usvajaju desu... samo očevi nemaju pravo na svoje dete?

Zar zabrana abortusa ne bi bila, u nekoj meri, krsenje ljudskih prava zene?
Ipak, fetus je deo tela zene, i ko drugi sem nje ima pravo da odlucuje o njenom telu?
Pomalo je suludo da tako neki zakonodavac odlucuje o mojoj materici i o tome sta cu ja ili sta necu da radim sa njom.

A nema i očeve gene, nije "deo njegovog tela"? I žena može da ubije nečije dete, zato što raste u njenoj utrobi?
Ne odlučuje zakonodavac o tvojoj materici, već ti. Koja je bila tvoja odluka kad nisi koristila zaštitu, već se prepustila užitku?

Malo,malo pa se na TV pojavi reportaza o porodicam sa po 8-12dece.Velika vecina tih porodica zivi u bedi,deca nemaju ni po dva obroka dnevno,obicno ni jedan od roditelja ne radi,jer su uglavnom nekvalifikovani i zive od socijale!Bilo je par takvih tema na pdf DiP,i uglavnom misljenje forumasa je bilo negativno za takve porodice,Bilo je komentara tipa,sta radjaju decu kad nemaju da jedu ili sto joj ne podvezu jajnike.
Najgore od svega je to sto ta deca nece zavrsiti nista sem OS,a samim tim to su socijalni slucajevi.

Ne mora da znači, to što se na TV nađu ekstramni slučajevi znači samo da neko želi da ima gledanost emisije. A glavno pitanje bi bilo, šta je bogatsvo i siromaštvo. Šta će mi pare ako nemam decu, ako nemam sa kim da ih podelim i da im ostavim? Treba težiti umerenosti u svemu.

A da o tome razmisle i muskarci pre nego ga ustekaju?Ili si ti turcin u dusi?

Odgovornost je jednaka i za muškarca i ženu, oboje treba da paze, kao što oboje moraju d aodluče ukoliko dođe do začeća. Čak ni upotreba kondoma ne mora da bude jedini način (najpoželjniji svakako). Prva je edukacija, zatim sledi edukacijai na kraju edukacija.
Kad smo kod kondoma, uvek sam za to da ga devojka obavezno ima kod sebe, ukoliko je seksualno aktivna. Ukoliko muškarac zaboravi ili "zaboravi" da ga nabavi, ona mora da reaguje.
Ne treba s uma smetnuti ni PC pilule, koje se uzimaju do 72 časa nakon odnosa.

Odgovornost je jednaka i za muškarca i ženu, oboje treba da paze, kao što oboje moraju d aodluče ukoliko dođe do začeća. Čak ni upotreba kondoma ne mora da bude jedini način (najpoželjniji svakako). Prva je edukacija, zatim sledi edukacijai na kraju edukacija.
Kad smo kod kondoma, uvek sam za to da ga devojka obavezno ima kod sebe, ukoliko je seksualno aktivna. Ukoliko muškarac zaboravi ili "zaboravi" da ga nabavi, ona mora da reaguje.
Ne treba s uma smetnuti ni PC pilule, koje se uzimaju do 72 časa nakon odnosa.

Pomenute pilule su daleko od bezazlenih aspirina!Zenino zdravlje njihovom upotrebom moze biti ugrozeno,ali ovde nije briga o vec odrasloj zeni,vec o zametku.
Kondomi sluze i za zastitu od polnih bolesti,a kad neke od njih dobijes,ne mozes ih se resiti abortusom!Ali muskarci su tu veoma neodgovorni i sebicni,te ne razmisljaju i o takvim posledicama vec samo o trenutnom zadovoljenju!

Ne mora da znači, to što se na TV nađu ekstramni slučajevi znači samo da neko želi da ima gledanost emisije. A glavno pitanje bi bilo, šta je bogatsvo i siromaštvo. Šta će mi pare ako nemam decu, ako nemam sa kim da ih podelim i da im ostavim? Treba težiti umerenosti u svemu.

Leba ti,daj mi porodicu u kojoj danas ima vise od 8 deteta,a da su sva namirena u svakom pogledu.Smatram da je neodgovorno radjati toliku decu!

[/COLOR]

Pomenute pilule su daleko od bezazlenih aspirina!Zenino zdravlje njihovom upotrebom moze biti ugrozeno,ali ovde nije briga o vec odrasloj zeni,vec o zametku.
Kondomi sluze i za zastitu od polnih bolesti,a kad neke od njih dobijes,ne mozes ih se resiti abortusom!Ali muskarci su tu veoma neodgovorni i sebicni,te ne razmisljaju i o takvim posledicama vec samo o trenutnom zadovoljenju!

Naravno da nisu pilule bezazlene, hormoni su to. Ali jesu rešenje u slučaju da dođe do kontakta bez zaštite. I nisu za svakodnevnu upotrebu, naravno. Kako misliš da nije reč o zametku, tj. eventualnoj trudnoći? PCP jesu kontracepcija.
Zar su polne bolesti samo muške? U čemu je tu neodgovrnost muškarca, a ne i žene? Zar nisu oboje zajedno stupili u seksualni odnos (ovde isključujem silovanje ili bilo kakavu prinudu)? Baš zbog trudnoće, mislim da je odgvoornost na devojci/ženi mnogo veća, odgovrnost prema samoj sebi najviše. Nema tu sebičnosti muškarca ukoliko žena pristane na seks bez zaštite, već gluposti i neodgvornosti oboje.

[/COLOR]

Jesu, a vi da ste odgovorne, naučile bi da kažete NE, loptica vraćena!

301979_220585111340018_100001655923313_529874_383403576_n.jpg
СРЦЕ КОЈЕ НЕЋЕ КУЦАТИ.
ОЧИ КОЈЕ НЕЋЕ ГЛЕДАТИ.
РУКЕ КОЈЕ ТЕ НЕЋЕ МОЋИ ДОТАЋИ.
НОГЕ КОЈЕ НЕЋЕ ТРЧАТИ.
УСТА КОЈА НЕЋЕ ПРИЧАТИ.

Зауставимо абортус ако смо људи.

Interesantno je da stalno muskarci potezu ovu temu i pisu najvise na njoj, a ne umeju da nauce da paze.

Leba ti,daj mi porodicu u kojoj danas ima vise od 8 deteta,a da su sva namirena u svakom pogledu.Smatram da je neodgovorno radjati toliku decu!
da li rešenje vidiš u legalizaciji abortusa
majku mu pa i oni su valjda čuli za kondome, a i kondom nije ni skup, za razliku od odgajaja deteta
pogledajte ovaj video pa onda nastavite diskusiju...

ps: nije za one sa slabim nervima...

ma definitivno, abortus JESTE ubistvo, od prvog momenta začeća
od momenta začeća žena nosi novi ŽIVOT u sebi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back