СТОП АБОРТУСУ !

За или против абортуса.

• Подржавам абортус.

• Неподржавам абортус.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Širi noge". Ne priliči, ali neki zaslužuju baš takav rečnik. Ne Vi naravno.

Верујем да има оних који ''заслужују'' али немате Ви са таквима шта да разговарате и дискутујете, то је посебан слој.
Али има и оних који не заслужују а Ваше речи их баш могу заболети, из разних разлога
(углавном се и потресу они којима није упућено (мени је свеједно што се конкретног тиче) а они који треба да се потресу њих брига)
Зато би такве ''квалификације требало избегавати.
Наравно, како год Ви хоћете, слобода говора је загарантована, како год мислите да треба, као што рекох у посту пре свако носи своје бреме...

kontrola radjanja je jedna, a ubistvo druga stvar..
za indiju i kinu se slazem...

naravno...sad dali je ubijanje ili nije, o tome sew vode eticko-politicke diskusije vec godinama i svatko ima drugacije misljenje..
samo, dok ne educiras i naucis masu, potrebna je zabrana sve sa sankcijama...
nase zemlje su male (hr i sr) i tu bi trebalo motivirati da se rada kroz razne poticajne mjere i privilegije
za mene to nije eticko-moralna kategorija nego cisto politicka, ako zelimo da svakodnevno povecavamo bijedu i jad, upropascavamo sve prirodne resurse nekontroliranim natalitetom, onda nam netreba nostradamus jer cemo upropastiti sami sebe a i ovu divnu planetu na kojom zivimo...ili da cekamo da nam Bog (priroda) posalje opet nesto poput kuge, ili spanske gripe da desetkuje covjecanstvo
zamisli za samo 12 godina se broj ljudi povecao za 1 milijardu
ja da imam kci prvo bi je naucila kontracepciji

Које странце и то знам, као што сам случајно упућен, да је краћа процедура ако странци усвајају него ако домаћи држављани усвајају...
Али ја не видим поенту у логици родити по сваку цену,
и та деца имају ваљда право да сазнају ко су шта су одакле су, па онда креће низ питања, зашто сам усвојен, па проблем родитеља који су дали дете на усвајање, није то лако...
То су тешке ствари подједнако као и сам абортус.
Зато Вам и кажем нисам ни за ни против, нека свако чини шта мисли да треба и нека носи своје бреме,
али ми је драго да живим у земљи која даје више могућности.
Као и за еутаназију и њу би легализовао из истих разлога...

niko ovde ne govori o radjanju po svaku cenu, ali ako se desi ne treba odma' ici pod noz, to je najlakse...

pravo na zivot je u ovom slucaju najvaznije, a ne kasnija pitanja o identitetu...

abortus treba dozvoliti samo u slucaju kada je zivot majke ugrozen ili kada se utvrdi da nesto nije u redu sa fetusom...

koja dvolicnost i licemjerje...brrrrr
znaci abortus je po tebi, koliko sam shvatila ubistvo, a kad se radi o fetusu s kojim nesto nije u redu (moglo bi dijete da bude hendikipiran) onda dozvoljavas ubistvo, dapace pozeljno je....ako je abortus zivot, odnosno ubijanje istog, tko di daje za pravo da ubijas zivot koji "nije u redu"..zivot je zivot..

niko ovde ne govori o radjanju po svaku cenu, ali ako se desi ne treba odma' ici pod noz, to je najlakse...

pravo na zivot je u ovom slucaju najvaznije, a ne kasnija pitanja o identitetu...

Никада се нећемо сложити шта је то живот, па нећу да улазим у дискусију о томе.
Не треба свакако ''право под нож'', али понављам, драго ми је да постоје могућности, и право избора.

znaci abortus je po tebi, koliko sam shvatila ubistvo, a kad se radi o fetusu s kojim nesto nije u redu (moglo bi dijete da bude hendikipiran) onda dozvoljavas ubistvo, dapace pozeljno je....ako je abortus zivot, odnosno ubijanje istog, tko di daje za pravo da ubijas zivot koji "nije u redu"..zivot je zivot..

nisam mislila na hendikepirano vec na bolesno dete...u slucajevima kada je zivot za to dete mucenje...

Ja se licno zalazem za eutanaziju, a eutanazija za fetus za koji se utvrdi da bi mu svaki dan na planeti bio uzasno fizicko i pisihicko mucenje je abortus. Naravno, tu se ne misli na blage hendikepe tipa, da dete ima snizenu inteligenciju, ili neki fizicki nedostatak, nego na bolesti koje se mogu utvrditi amniocentezom, dakle teske i retke hromozomske aberacije kod kojih dete zivi od nekoliko dana do maksimum par godina, uz velike bolove, izuzetno teske fizicke deformacije, nepostojanje inteligenicije itd. Bolesti prema kojima Daunov Sindrom deluje kao kijavica.

sto se daunovog sindroma tice nisam ni ja nacisto...ta deca nisu obavezno bolesna, to je genetski poremecaj..
poznajem mnoge parove koji su se odlucili da rode dete sa daunovim sindromom...

Па то. Виђао сам особе са Дауном запослене у Италији у екслузивним бутицима. Има их чак и код нас.

...

А пресађивање плода? Ваш став о томе. :ceka:

Медицина је доста напредовала. :D

Ја сам за очување живота на било који начин, тако да подржавам ову могућност(ако је могућност).

Nije ubistvo, ako nešto nije rođeno...

Ako je nerođeno, to je onda potencijalno...
Znači tebe bi trebalo ubiti, jer svaki put kad drkaš, ti ubiješ 300 miliona "potencijalnih" života.

Dete od 16-17 godina psihološki nije spremno za rađanje, a rađanje, pa dajanje na usvajanje je još gore i predstavlja stres za majku, a vrlo verovatno i za dete - kroz čitav život !

e bas ti je poredjenje, spermatozoid nije dete
abortus jeste ubijanje bica koje je vec nastalo.
i realno je vrlo vrlo uzasna i monstrouzna stvar.
poenta je da treba raditi na edukaciji tih klinaca a i matoraca ocigledno obzirom da i u braku, i sa svojih 40 godina idu na abortuse..

Па то. Виђао сам особе са Дауном запослене у Италији у екслузивним бутицима. Има их чак и код нас.

...

А пресађивање плода? Ваш став о томе. :ceka:

Медицина је доста напредовала. :D

Ја сам за очување живота на било који начин, тако да подржавам ову могућност(ако је могућност).

Чега?
Ексклузивних бутика?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back