СТОП АБОРТУСУ !

За или против абортуса.

• Подржавам абортус.

• Неподржавам абортус.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
imati mnogo djece je sve donedavno i na ovim nasim prostorima bilo normalno...a danas je taako, ako ih kojim slucajem imas vise od 2 vec si pomalo "asocijalan"...pricala mi moja pokojna baka, prije u njeno vrijeme bilo je i pozeljno imati puno vise djece.po mogucnosti sinova,.uvijek se racunalo s tim da ce ih 2-3 umrijeti, jedan za vojsku, jedan za popa (on objezbjeduje da nitko nece gladovati) jedan za ameriku, jedan za imanje, jedno zensko za brigu o roditeljima

imati mnogo djece je sve donedavno i na ovim nasim prostorima bilo normalno...a danas je taako, ako ih kojim slucajem imas vise od 2 vec si pomalo "asocijalan"...pricala mi moja pokojna baka, prije u njeno vrijeme bilo je i pozeljno imati puno vise djece.po mogucnosti sinova,.uvijek se racunalo s tim da ce ih 2-3 umrijeti, jedan za vojsku, jedan za popa (on objezbjeduje da nitko nece gladovati) jedan za ameriku, jedan za imanje, jedno zensko za brigu o roditeljima

necemo da preterujemo, ali je s obzirom na nas natalitet svaka cifra od 2 pa navise uspeh..

citala sam o lekaru ginekologu koji se se bio specijalizovao za abortuse i citav svoj zivot to radio, da bi u starosti senuo pamecu...pocela su mu se pricinjavati sva ta deca koju je ubio...

djavolja je to rabota, niko nema pravo ubiti zaceto zivo bice...ako ga neces, stavi ga u kartonsku kutiju i polozi isred necijih vrata...

A sta ako ustanovis da je bolesno od Daunovog sindroma, a tek si cetvrti mesec?Dobro, rodis bolesno dete i stavis ga pred necija vrata.Sta mislis, da li ce ga neko uzeti u Srbiji?U Srbiji je mana ako si levoruk.Danas ne toliko, ali kada sam ja isla u skolu, tri godine sam provela u posebnoj klupi gde sam ucila da pisem desnom.Lako je reci, abortus NE, ali dete je najlakse roditi, treba ga odgojiti.Decu ove zemlje ne stiti sam sistem.Ali, to nije opravdanje za neradjanje dece.

U Srbiji je sada vise parova koji imaju po troje dece, nego pre deset godina.

A sta ako ustanovis da je bolesno od Daunovog sindroma, a tek si cetvrti mesec?Dobro, rodis bolesno dete i stavis ga pred necija vrata.Sta mislis, da li ce ga neko uzeti u Srbiji?U Srbiji je mana ako si levoruk.Danas ne toliko, ali kada sam ja isla u skolu, tri godine sam provela u posebnoj klupi gde sam ucila da pisem desnom.Lako je reci, abortus NE, ali dete je najlakse roditi, treba ga odgojiti.Decu ove zemlje ne stiti sam sistem.Ali, to nije opravdanje za neradjanje dece.

koliko ja znam amniocenteza se vrsi u prvom tromesecju, a sluzi da bi se tacno utvrdilo da li dete pati od nekog poremecaja...

Poslednja izmena:
Ubistvo je naziv za oduzimanje zivota drugom bicu,posto ti imas mentalne probleme da shvatis da je sve na svetu sto se razvija zivo bice,tu cemo lekciju preskociti i zakljuciti da jeste ubistvo posto je oduzimanje zivota zivom bicu.

Spermatozoid nije nikakvo potencijalno" vec zivo bice,ali ubistva spermatozoizda ne podlezu sakcijama iz istog razloga kao ni ubistvo mrava,bakterije i sl.

Kakav trip, spermatozoid je zivo bice?!Do kog razreda si isao u skolu?Evo, zasto ne treba imati decu.

301979_220585111340018_100001655923313_529874_383403576_n.jpg
СРЦЕ КОЈЕ НЕЋЕ КУЦАТИ.
ОЧИ КОЈЕ НЕЋЕ ГЛЕДАТИ.
РУКЕ КОЈЕ ТЕ НЕЋЕ МОЋИ ДОТАЋИ.
НОГЕ КОЈЕ НЕЋЕ ТРЧАТИ.
УСТА КОЈА НЕЋЕ ПРИЧАТИ.

Зауставимо абортус ако смо људи.

ako je abortus ubistvo drrkanje je genocid :(

stanimo u kraj zaludnom rasipanju semena i srozavanju nataliteta i licnosti

o napni se srBski rode...dizi jaja,dizi jaja...

koliko ja znam ammnicenteza se vrsi u prvom tromesecju, a sluzi da bi se tacno utvrdilo da li dete pati od nekog poremecaja...

Postoji pregled koji se zove "varionske cupice", rizican je i obavlja se u prva tri meseca trudnoce.Najpouzdaniji.Ali, govorimo generalno o abortusu.Meni stvarno nije prihvatljivo da ljudi ne mogu da izbegnu abortus.To je, blago receno, najnizi oblik resavanja problema zeljene ili nezeljene trudnoce.

Postoji pregled koji se zove "varionske cupice", rizican je i obavlja se u prva tri meseca trudnoce.Najpouzdaniji.Ali, govorimo generalno o abortusu.Meni stvarno nije prihvatljivo da ljudi ne mogu da izbegnu abortus.To je, blago receno, najnizi oblik resavanja problema zeljene ili nezeljene trudnoce.

pa sad, izvinjavam se na izrazu, ali kako znaju da se jebu neka tako nauce i da preuzimaju odgovornost...ako oni ne zele to dete, ima ko zeli...

al to nije riscanski.opet ima li veceg greha doneti nekog na ovaj svet da se pati.

onda je patricid oprostiva stvar...valja se osvetiti onom koji nas je osudio dolaskom

pak...nije li abortus cedomorstvo...pa budi pametan...i vernik

u krajnoj liniji...na testu prastanja padali su i najveci pravoslavci

SPC kaze da je abortus najveci greh i ja se u tome slazem...ubiti tako jedno bespomocno malo bicence je monstruoznost...

Znate li sta sadrze vakcine koje redovno dajete svojoj bebi?
VAKCINA Imovax (Connaught Laboratories) SADRŽI: Apsorbovane viruse besnila, neomicin sulfat, fenol, crveni indikator humanog albumina, diploidne ćelije iz tkiva abortiranog ljudskog fetusa.VAKCINA: Biavax - Rubella (Merck & Co.) SADRŽI:Žive viruse rubeole neomicin, vočni alkohol hidrolizirani želatin, ljudske dvohromozomske ćelije od tkiva abortiranog fetusa...

Kratak osvrt na jednu drugu stranu abortusa, o kojoj se jako malo priča ili ne priča uopšte.
Industrija abortusa se održava i postoji, između ostalog, zbog industrije vakcina i zbog industrije kozmetike. Industrija abortusa ima poduži status na svetskoj sceni. Mnogo polemika je vođeno, vodi se i vodiće se oko abortusa. Dokle se god ljudi budu zamajavali moralnim, etičkim, religioznim i socijalnim aspektima abortusa, do tada će medicinsko farmaceutski kartel bezbrižno sprovoditi praksu koju već više od 40 godina masovno sprovodi. O čemu se tu radi? Industrija abortusa doprinosi industriji vakcina na sledeći način – koriste se tkiva (linije ćelija) od abortiranih fetusa i to:

WI - 38 - plućno tkivo
MRC5 – plućno tkivo
RA 273 – tkivo bubrega
PER C6 – retinalno tkivo
HEK 293 – tkivo buberga

MRC5 je linija ćelija dobijena (septembra 1966) od plućnog tkiva abortiranog fetusa starog 14 nedelja. Abortus je inače izveden iz psihijatrijskih razloga na fizički zdravoj 27godišnjoj devojci. Merck nikada nije ni krio da se svim malim bebama putem varičela vakcina ubacuju ostaci tuđe DNK : "the vaccine contains residual components of the MRC-5 cell line including DNA and protein." Koji broj roditelja zna da im deca putem vakcina dobijaju DNK hirurški abortiranih fetusa?
WI-38 linija ćelija je dobijena u julu 1962, od plućnog tkiva fetusa abortiranog u trećem mesecu starosti.

Abortus je uzasna procedura, ali mozda je to bolje nego da zena nosi dete nekog muskarca koji ju je recimo silovao na ulici.
Abortus je teska tema za razgovor i grozno je uskratiti neciji zivot, ali kazem mozda (i to veliko mozda) je i to bolje nego da to dete zivi bez ikakvih uslova, bez ljubavi i roditeljske paznje i da ga roditelji gledaju kao odpadak koji nikada nisu hteli.
S druge strane, to ne znaci da sad svaki debil koji ne zna kako se koristi kondom treba da ide okolo i da pravi decu a onda da prisili drugu stranu da abortira jer abortus nije i nikada nece biti vid kontracepcije, zato pamet u glavu i seksualno obrazovanje na prvom mestu, a abortus ne daj boze da morate da uradite iz nekog razloga.

Zanemarite naslov, ali gledajte kako neki ljudi profitiraju na abortusima i zapitajte se koje cudoviste tu, nespremni roditelji ili onaj ko stvara te nespremne roditelje i profitira na njima.

Amniocinteza se vrsi u 16.nedelji trudnoce,i dok stignu rezultati,ti si lagano u 5.mesecu!

nije amniocinteza jedini nacin na koji se mogu utvrditi teski poremecaji kod beba...postoji kariotip, tj. slika hromozoma koja se dobija analizom nekih tkiva, pa onda tkz, skrininig program gde se odredjuje vrednost biohemijskih markera iz krvi, pa onda analiza horionskih vrecica gde se takodje uzima uzorak tkiva posteljice a rezultati se dobijaju za tri do sedam dana...itd...

medicina je toliko uznapredovala da se samo primenom 3D i 4D ultrazvucne tehnologije mogu utvrditi mnoge malformacije kod fetusa...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back