СТОП АБОРТУСУ !

За или против абортуса.

• Подржавам абортус.

• Неподржавам абортус.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rezultati ankete su monstruozni.

Treba abortirati tj. likvidirati sve koje su za abortus sve dok taj procenat ne bude =protiv 100 posto.

:eek::eek::eek:
Ja pre mislim da treba o'laditi usijane glave, prihvatiti realnost i shvatiti da ne misle svi onako kako jedan pojedinac misli i želi da svi misle.
To je realnost, pa mož' na zdravo mesto da pukneš - onaj što viče da je abortus kul neće radi toga promeniti mišljenje. ;)
Iskreno, mene više brinu takvi kao što si ti, takvi koji bi "abortirali" rodjene, odrasle, svesne i one sa pravom izbora - da bi dobili 100%-nu većinu za svoju ideju. Suviše mi miriše na Čaušeskua, Staljina, Pol Pota... i mnoge druge što pobiše milione u mirnodopskim uslovima... :sad2:

Nije pravedno. Tu su zene "povlastene". Muskarac bi morao dokazati da je otac.

I ja tako mislim.

Ako se smatra vrhunskom gadošću kad muškarac ne želi da prizna dete ili se brani time da ga NIJE ŽELEO, šta onda u slučaju kada ga JE ŽELEO,ali nije imao pravo na njega iako je učestvovao u njegovom nastanku jednako kao i u prvom slučaju?

Mislim da su tu stvari previše pojednostavljene. Žena ne može sama da odlučuje o sudbini nerođenog deteta, jer ga sama nije ni začela.

Hmmmm, da... u teoriji gledano tako je. Medjutim...
Ok i kada bi muškarac dokazao očinstvo u nekoj tamo 10-toj nedelji trudnoće, da pretpostavimo, kako bi on to mogao da spreči ženu da abortira? Da je drži u ropskom odnosu dok ne rodi, pa da je oslobodi? Ili kako?
Bilo fer ili ne bilo fer, a nije fer to je činjenica, muškarac nema načina da legalno prisili ženu da rodi, ako ova neće! Mislim, lupiću, ali u suštini je tako, pa nije to rent-a-materica, pa potpisali smo ugovor, i sad ima da rodiš.... :confused:
Jedini način da muškarci ne dolaze u takve situacije, a jedini način i da žene ne dolaze u takve situacije je - da neželjene trudnoće uopšte ne bude. I da se, generalno i globalno gledano, broj neželjenih trudnoća drastično smanji!

Hmmmm, da... u teoriji gledano tako je. Medjutim...
Ok i kada bi muškarac dokazao očinstvo u nekoj tamo 10-toj nedelji trudnoće, da pretpostavimo, kako bi on to mogao da spreči ženu da abortira? Da je drži u ropskom odnosu dok ne rodi, pa da je oslobodi? Ili kako?
Bilo fer ili ne bilo fer, a nije fer to je činjenica, muškarac nema načina da legalno prisili ženu da rodi, ako ova neće! Mislim, lupiću, ali u suštini je tako, pa nije to rent-a-materica, pa potpisali smo ugovor, i sad ima da rodiš.... :confused:
Jedini način da muškarci ne dolaze u takve situacije, a jedini način i da žene ne dolaze u takve situacije je - da neželjene trudnoće uopšte ne bude. I da se, generalno i globalno gledano, broj neželjenih trudnoća drastično smanji!

U pravu si da treba smanjiti broj neželjenih trudnoća,ali da li je svako dete planirano? Mislim da nećemo biti iskreni ako kažemo da smo uvek baš sve isplanirali..nekada se jednostavno stvari dese ( pogotovu kad si u braku) i tada bi valjda trebalo da odlučuju oba roditelja.

Za one koji nisu u braku kontracepcija bi morala da bude u svakoj ženskoj tašnici ili muškom džepu. Sve ostalo vodi u probleme..

Па извини молимте. Је.бо, није извадио на време, направио ср.ање, пардон дете, а онда само каже "е иди ти абортирај, ја не могу да будем ћале". :roll:

Одговаран је колко и она.

Ако му је девојка затруднела има да се понаша одговорно као прави мушкарац, ане као пи.чка ! :rtfm:

Друга је ствар кад она то уради, а да мушкарац не зна, онда је сва кривица на њој.

Те мајмуне које оставе трудну девојку би вешао за ону ствар.

Zena je uvek kriva a muskarac moze biti a i ne mora,zavisti od stava koji je zauzeo,ne vidim da si ti nesto drugacije izjavio.

:eek::eek::eek:
Ja pre mislim da treba o'laditi usijane glave, prihvatiti realnost i shvatiti da ne misle svi onako kako jedan pojedinac misli i želi da svi misle.
To je realnost, pa mož' na zdravo mesto da pukneš - onaj što viče da je abortus kul neće radi toga promeniti mišljenje. ;)
Iskreno, mene više brinu takvi kao što si ti, takvi koji bi "abortirali" rodjene, odrasle, svesne i one sa pravom izbora - da bi dobili 100%-nu većinu za svoju ideju. Suviše mi miriše na Čaušeskua, Staljina, Pol Pota... i mnoge druge što pobiše milione u mirnodopskim uslovima... :sad2:

Gledaj ovako,ja bih rado ubio sada 10ak ljudi,cak i svako ima nekog takvog na "piku" pa ako me policija provali ona sigurne nece ulaziti sa mnom u raspravu tipa"ajde da ohladimo usijane glave" kao ni sud,od mene ce se traziti izjava a ja dao je ne dao,opirao se ili ne bicu utamnicen pa potom i osudjen.

Stoga ne vidim povod za nekim forsiranjem ravnopravne rasprave.

Еј Ана мислим крајње неукусно поређење.

Прво свиња, прасе, јагње нису људи и не могу то ни да постану, а плод је људски живот.

Друго ми животиње убијамо да би смо се хранили, не радимо то из неког садизма . :roll:

Убијање здравог плода је чист хир.
A žena se odlući na abortus iz čistog sadizma???

Meni je potpuno nejasno sa pitanja ljudskih prava u današnjim pravnim sistemima, kakva su prava oca začetog deteta koji želi da se ono rodi, a majka ne želi i izvrši abortus?

Pitam to zato što sam u više navrata imala priliku da čujem u razgovorima sa prisnijim prijateljima koji bi pred nama izneli svoje dileme i gde je muž u većini slučajeva bio za to da se dete rodi, a žena ne. I ona bi na kraju uradila kako želi.

Ako znamo da za živorođeno dete muškarac mora da podeli odgovornost sa ženom po pitanju izdržavanja, školovanja, vaspitanja...i ako se razvde te obaveze ostaju, onda se postavlja pitanje ima li on ikakva prava da odluči i da li će se dete roditi?

Ne može neko da ima samo obaveze, a da bude bez prava odlučivanja.
Ja u mojih 40 godina života još ne videh da je muško želelo dete, ali se ženski monstrum odlučio na abortus. Ko zna, može biti da sam još mlad i neiskusan.

Zena je uvek kriva a muskarac moze biti a i ne mora,zavisti od stava koji je zauzeo,ne vidim da si ti nesto drugacije izjavio.

Gledaj ovako,ja bih rado ubio sada 10ak ljudi,cak i svako ima nekog takvog na "piku" pa ako me policija provali ona sigurne nece ulaziti sa mnom u raspravu tipa"ajde da ohladimo usijane glave" kao ni sud,od mene ce se traziti izjava a ja dao je ne dao,opirao se ili ne bicu utamnicen pa potom i osudjen.

Stoga ne vidim povod za nekim forsiranjem ravnopravne rasprave.

Nisam pričala o ravnopravnoj raspravi, već o fanatizmu u stavovima i izražavanju stavova, koji dovode do extra neželjenih reakcija. Ti bi pobio sve odrasle ljude koji misle drugačije od tebe :think: Ok, pa mislim, ne branim ti ja da budeš psihopata, postupak u policiji si sam opisao, pa molim lepo.
ALI...
Svi ti odrasli ljudi su nekada bili zametci, fetusi, embrioni, novorodjenčad, bebe, mala deca, velika deca, pubertetlije... a sada su to što jesu. I sve te ljude, nekadašnju decu je neko vaspitavao na odredjen način. I oblikovao njihov stav da je abortus kul, da je samo metoda kontracepcije, ili, ako je muško u pitanju, da ga, na kraju krajeva, zabole Q!
Stekni neku moć, zabrani abortus... i napravićeš n puta veću stopu kriminaliteta. Možeš, hipotetički, zabraniti abortus, ali ne možeš naterati roditelja, staratelja, dom... da dete vaspita kako bi ti hteo. Pa će to, sa tvoje strane spašeno dete, da postane žestoka pristalica abortusa sutra...
Pandorina kutija, vrzino kolo :sad2:

Ja i komentarisem,ne govorim o ceni sargarepe.
Ponovicu:odgovaram,a samim tim i snosim posledice za greske,propuste,glupost,brzopletos i ostalo u SVOM zivotu!Tako i drugi imaju to pravo i obavezu!Nije na meni da sudim i izricem kaznu nikome zivom,samo sebi!To da li nekoj zeni ne smeta da ide 5 puta godisnje na abortus,njena stvar,nije ni moja ni tvoja niti bilo cija,vec iskljucivo njena!
Sta ti dobijas zabranom abortusa tamo nekim zenama?Hoce li nam to doneti nova zaposlenja,stabilnost u drzavi i ostalo?Nece!Zato ne razumem zasto svi penite po tom pitanju?Imamo mi vecih problema koje treba resiti da nam buduce generacije ne odu iz zemlje,vec da ostanu ovde!Jer ako se druge stvari ne rese,svi obrazovani ce otici odavde,a ostace nam polupismeni,jer takvi vise nisu potrebni zapadu!
Trazite izglasavanje bitnijih zakona i primenu istih,koji ce obezbediti nasoj vec postojecoj deci da sutradan stvaraju sebi mnogobrojnije porodice!Izadjite i protestvujete protiv izgradnje nuklearnog skladista nadomak Beograda,da bi nam vec rodjena deca odrasla bez karcinoma.
I jos nesto,neko ko zivi van zemlje,nema ama bas nikakvog prava da nam soli pamet sta je za nas bolje!
Bas tako. :ok:

Nisam pričala o ravnopravnoj raspravi, već o fanatizmu u stavovima i izražavanju stavova, koji dovode do extra neželjenih reakcija. Ti bi pobio sve odrasle ljude koji misle drugačije od tebe :think: Ok, pa mislim, ne branim ti ja da budeš psihopata, postupak u policiji si sam opisao, pa molim lepo.
ALI...
Svi ti odrasli ljudi su nekada bili zametci, fetusi, embrioni, novorodjenčad, bebe, mala deca, velika deca, pubertetlije... a sada su to što jesu. I sve te ljude, nekadašnju decu je neko vaspitavao na odredjen način. I oblikovao njihov stav da je abortus kul, da je samo metoda kontracepcije, ili, ako je muško u pitanju, da ga, na kraju krajeva, zabole Q!
Stekni neku moć, zabrani abortus... i napravićeš n puta veću stopu kriminaliteta. Možeš, hipotetički, zabraniti abortus, ali ne možeš naterati roditelja, staratelja, dom... da dete vaspita kako bi ti hteo. Pa će to, sa tvoje strane spašeno dete, da postane žestoka pristalica abortusa sutra...
Pandorina kutija, vrzino kolo :sad2:

Pogresno si me razumela,ne bih pobio sve ljude koji misle drugacije od mene vec one koje su za abortus.

Vidish,dva razlicita stava su jedno,a kada sam ja ili ti totalno u pravu,sa ne jednim vec milion dokaza iz milion uglova a druga strana osim bezobraznog kurobecanja nista drugo ne nudi koje je resenje?
Pa nasilno reshenje je jedino resenje,a ako znamo da se radi o ubistvu za njih ubistvo i ne bi bila tako teska kazna.

-A i prakticna je,jer ce abortus uvek biti podrzavan zato sto u svakom datm trenutku odgovara preko 50 procenata ljudi,jer ce isti skoro sve zene uvek braniti,zasto bi uopstalom one izgubile kapital zvani abortus?

Abortus je najveci kapital za zene to se mora imati u vidu,i najvredniji proizvod na zivotnoj pijaci koji imaju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back