СТОП АБОРТУСУ !

За или против абортуса.

• Подржавам абортус.

• Неподржавам абортус.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogresno si me razumela,ne bih pobio sve ljude koji misle drugacije od mene vec one koje su za abortus.
Na ovo po hrišćanskim merilima nemaš prava.
Gljedajući ljudski, imao bi možda nekakva prava da si ti sam učinio sve što je u tvojoj moći da do abortusa ne dođe. Ako si dotičnoj ženi ponudio rešenje, a ona ga odbila i odlučila se n abortus, onda stičeš pravo da loše govoriš o njoj, ali ne i da pozivaš na njeno ubistvo.

Vidish,dva razlicita stava su jedno,a kada sam ja ili ti totalno u pravu,sa ne jednim vec milion dokaza iz milion uglova a druga strana osim bezobraznog kurobecanja nista drugo ne nudi koje je resenje?
Pa nasilno reshenje je jedino resenje,a ako znamo da se radi o ubistvu za njih ubistvo i ne bi bila tako teska kazna.
Ko za sebe može da tvrdi da je totalno u pravu?
Znaš, jedno je kada kažeš: "Ako budem u toj i toj situaciji reagovaću tako i tako." i "Bio sam u toj situaciji i reagovao sam ovako.".
Sit gladnom ne veruje.

-A i prakticna je,jer ce abortus uvek biti podrzavan zato sto u svakom datm trenutku odgovara preko 50 procenata ljudi,jer ce isti skoro sve zene uvek braniti,zasto bi uopstalom one izgubile kapital zvani abortus?

Abortus je najveci kapital za zene to se mora imati u vidu,i najvredniji proizvod na zivotnoj pijaci koji imaju.
Abortus najveći kapital za žene??? Joj, bre!

Pogresno si me razumela,ne bih pobio sve ljude koji misle drugacije od mene vec one koje su za abortus.

Vidish,dva razlicita stava su jedno,a kada sam ja ili ti totalno u pravu,sa ne jednim vec milion dokaza iz milion uglova a druga strana osim bezobraznog kurobecanja nista drugo ne nudi koje je resenje?
Pa nasilno reshenje je jedino resenje,a ako znamo da se radi o ubistvu za njih ubistvo i ne bi bila tako teska kazna.

-A i prakticna je,jer ce abortus uvek biti podrzavan zato sto u svakom datm trenutku odgovara preko 50 procenata ljudi,jer ce isti skoro sve zene uvek braniti,zasto bi uopstalom one izgubile kapital zvani abortus?

Abortus je najveci kapital za zene to se mora imati u vidu,i najvredniji proizvod na zivotnoj pijaci koji imaju.

Znaš šta me kod takvog stava najviše nervira? Generalizovanje! Ova zadnja rečenica u citatu ti je baš... glupava i besmislena, a generalizuje sve žene... I ostale rečenice su jednostrane i posmatraju problematiku samo iz jednog ugla. I da, ako je neophodno objasniti pobliže, i mislila sam da bi pobio sve one koji se sa tobom ne slažu po pitanju abortusa.
U svakom slučaju, poštujem tvoje mišljenje. Mislim baš onako kako sam i tebi rekla - ja mogu da dubim na trepavicama, želeći da ti samo shvatiš ono što ti pričam, samo da razmisliš o čemu ti pričam i da pokušaš da shvatiš, pa da mi onda kažeš - ne slažem se!, ali ti to nećeš nikada uraditi. :confused:
Ja nisam za abortus, ja sam za edukaciju, za drugačije vaspitanje dece, za moralnije društvo, za izgradnju zdravog sistema vrednosti... za ono što će dovesti do toga da se abortus ni ne spominje kao opcija, a da ne bude zabranjen, već dozvoljen! Ja sam za to da izgradimo humanije, tj. humano društvo, gde će se život poštovati, ali i gde će biti uslova da taj život teče svojim tokom, nesmetano i onako kako mu je Bog dao!
A to je mukotrpan i dugotrajan proces, a ne postiže se zabranama ;)

Na ovo po hrišćanskim merilima nemaš prava.
Gljedajući ljudski, imao bi možda nekakva prava da si ti sam učinio sve što je u tvojoj moći da do abortusa ne dođe. Ako si dotičnoj ženi ponudio rešenje, a ona ga odbila i odlučila se n abortus, onda stičeš pravo da loše govoriš o njoj, ali ne i da pozivaš na njeno ubistvo.

Ko za sebe može da tvrdi da je totalno u pravu?
Znaš, jedno je kada kažeš: "Ako budem u toj i toj situaciji reagovaću tako i tako." i "Bio sam u toj situaciji i reagovao sam ovako.".
Sit gladnom ne veruje.

Abortus najveći kapital za žene??? Joj, bre!

Nisam hriscanin,ali nema veze.

Upravo,ako znamo da je dete najvece blago na svetu,onda onaj ko ima moc da odlucuje o njegovom zivotu,znas vec.

Kapital,da-one to tako gledaju.

Ja cak ne kazem da sam zena da nikada ne bih uradio tako nesto,ja ne moram da budem Isus da bi nekom nesto sprocitavao,ljudi moraju da se bore protiv zla u sebi i to je poenta.

Znaš šta me kod takvog stava najviše nervira? Generalizovanje! Ova zadnja rečenica u citatu ti je baš... glupava i besmislena, a generalizuje sve žene... I ostale rečenice su jednostrane i posmatraju problematiku samo iz jednog ugla. I da, ako je neophodno objasniti pobliže, i mislila sam da bi pobio sve one koji se sa tobom ne slažu po pitanju abortusa.
U svakom slučaju, poštujem tvoje mišljenje. Mislim baš onako kako sam i tebi rekla - ja mogu da dubim na trepavicama, želeći da ti samo shvatiš ono što ti pričam, samo da razmisliš o čemu ti pričam i da pokušaš da shvatiš, pa da mi onda kažeš - ne slažem se!, ali ti to nećeš nikada uraditi. :confused:
Ja nisam za abortus, ja sam za edukaciju, za drugačije vaspitanje dece, za moralnije društvo, za izgradnju zdravog sistema vrednosti... za ono što će dovesti do toga da se abortus ni ne spominje kao opcija, a da ne bude zabranjen, već dozvoljen! Ja sam za to da izgradimo humanije, tj. humano društvo, gde će se život poštovati, ali i gde će biti uslova da taj život teče svojim tokom, nesmetano i onako kako mu je Bog dao!

Al ga ti uvijas i zavijas...i u celofan, i u aluminijum,i u najlon, i u ukrasni papir...
Namazana si boze sacuvaj i sakloni.
Mora da si sekretarica u nekoj pol stranci.

Dzaba toliko uvijanje; g***o je g***o.

U pravu si. I samo da se ponovi: za zabranu abortusa mogu biti samo oni koji ne shvataju stvari kakve su, ili oni koji svesno podrzavaju kriminalizaciju drustva, iz interesa, svoga ucesca u tom kriminalu.

Nije bre generalizovanje.

Gledaj ne shvatas,da je abortus cisto ubistvo ne treba uopste dokazivati pricom o abortusu,dovoljan je dokaz samo jedna naucna cinjenica koja nema direktno veze sa abortusom-"ziva materija ne moze da nastane iz nezive" i tu bi prica o abortusu trebala da bude zapecacena.

Vidis,ja nisam imao neko odredjeno misljenje dok mi to nije bilo predoceno,razmislio sam duuuuboko o doticnom problemu i posle 0,5 sekundi zakljucio da je to cist akt ubistva.

Naravno,posle su se saznanja nadogradjivala.

E sada,kapiram da drugima nije predoceno kao meni,ali evo ja vam sada predocavam i gle cuda....pricate istu pricu,totalno bez sagledavanja da li je druga strana u pravu ili ne.

Onda,kada znamo da je to ubistvo a sa druge strane imamo bezobraznu stranu koja naklapa li naklapa sta da radimo?Pa ne bi bio problem nikakav da tokom ovog naseg razgovora ne umre hiljade beba zbog toga.

Ja shvatam sve sta ti pricvas ali ti ocigledno ne shvatas mene,ili ne zelis da shvatis.

Al ga ti uvijas i zavijas...i u celofan, i u aluminijum,i u najlon, i u ukrasni papir...
Namazana si boze sacuvaj i sakloni.
Mora da si sekretarica u nekoj pol stranci.

Dzaba toliko uvijanje; g***o je g***o.
Joj, joj, joj....
Pročitaš šta je sve doživela i proživela, mućneš glavom, i onda napišeš kako ona (koju apsolutno ne razumeš) nešto zavija u ukrasni papir....????
Joj, bre!

Svako ko pravda abortus - GRESI!
Nema opravdanja za to; pa taman napisala sabrana dela...

Ok, hajde još jednom - svako radi kako mu savest nalaže, svako radi kako misli da treba, svako radi kako može, ume i zna.
Ja abortus ne podržavam, ali ne osudjujem one koji žene koje ga urade! I opet govorim, po ko zna koji put - ima ko će da sudi!
Ne znam kako je abortirati, nisam to nikada preživela, ali znam kako je biti usvojen u ovoj našoj zatucanoj sredini. Čak i sada, u braku, kada radim oko deteta nešto za šta moja svekrva smatra da grešim, ona mi kaže - a nisi ti sirota kriva, tebe nije imao ko da nauči, ni majku nisi imala :roll: A ja usvojena sa 3 godine života, znači majku sam imala...
Ja ne pričam o onome što nisam iskusila, niti pričam napamet. A tebi za onaj komentar o deda mrazu i holivudu - svaka čast, više si o sebi rekao nego što bilo ko ovde, na ovom pljuvačkom pdf-u može da te ocrni!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back