Stižu me sećanja

Uzalud dolaziš u snove moje..uzalud ulaziš u moje dane,da.. nekadašnja ljubavi moja..
Zelena su opet polja,kao i pre..samo su bez mirisa,bez treptaja..zaleđena su u onom
vremenu,koje se neće vratiti..Procvali su cvetovi đurđevka u mojoj bašti..ali su bez
mirisa..kao da su umrli onog dana..a ti nisi primetio ništa..moju suzu na obrazu i drugu
koja puni moje oko zeleno..Čekaj..sad sam se setila, Da..to je samo simbolika zelene boje
jer....zar niko ne vidi?Moje suze zu zelene...
779-6410.jpg

Čekat ću te sto godina i više
na ovom peronu uz pijane noći
dok me ubiju i skitnice se liše
čekat ću te i morat ćeš doći

Čekat ću te i s mjesecom ću sjati
u pospanoj masi kolodvorskih lica
i svi bližnji konačno će znati
za radost i tugu ljubavi propalica

Čekat ću te sto godina i više
i bit ću luđak koji budan sanja
nema te sile suzu da obriše
pa ni šutnje duge naših rastajanja

Čekat ću te i od vječnosti duže
a i to će jednom proći
dok me otope snjegovi i kiše
čekat ću te i morat ćeš doći

Molim te danas me pusti...danas ne mogu da mislim tvoje misli..danas moram da dam

smisao svojim mislima..Ako ih pustim ,tako neobuzdane da luduju,da skaču sa teme

na temu..neće biti dobro.Čekaj,polako,hajde da se smirimo prvo..Misli moje ustreptale

pričekajte..danas ćemo da Smislujemo! Svakoj misli dodaćemo malo smiritisa,malo

razumitisa..Uredićemo ih po fiokama,a zatim jednoj po jednoj,ćemo dati SMISAO..

Tako! Sad je već bolje..Ovde prošlost,tamo budućnost...a tu u najbližoj fioci..Sadašnjost!

14123410.jpg

[[["Lako je sa svetom na kraj izaći.... Gde od sebe da odeš... U koji kutak možeš od svojih tragova da pobegneš... Možeš li od senke svoje negde... Možeš li sebe od sebe sačuvati... Kojim se mirom guše nemiri, kojim se snovima budan živi... Koje daljine željom da predješ.. Kako mostove u sebi da spojiš.."]]]:heart2:

Back