Stižu me sećanja

''Ja sam sakupljač neobičnih stvari. Neka drugi sakupljaju
značke i marke. Ja sakupljam dane, časove i trenutke.....''
Miroslav Antić

14046156_1063796340362946_1620184127947429937_n.jpg

tamo gdje si kad bi samo na trenutak zatvorila oci nasla bi se na nekoj tropskoj plazi gdje mozes izravno slusati talase koji nemilosrdno povlace pjesak u more da bi ga sljedeci val iznova vratio..Cujes zvuk galeba koji leti tik iznad tebe..I dok sslusas sve te zvuke tvoje oci gledaju u nebo a tvoja koza postaje blistavija ireagira na toplotu sunca.. postajes sasvim otvorena i spremna za komuniciranje..A ja cujem i sve vidim i osjecam da i dalje zelis da te zvuk moga glasa zagrli ko nezne ruke koje masiraju njezno iznutra i izvana...
a Ipak...lezaljka s tvoje desne strane jos je uvjek..prazna..za danas za sutra za uvjekk..
dsc02988.jpg

Naučio sam da biti voljen ne znači ništa, a da je voleti sve, da je sposobnost da osećamo ono što daje vrednost i lepotu našem postojanju. Gde god bi se na zemlji pojavilo ono što se može nazvati srećom, bilo je satkano od emocija.
Novac nije ništa, moć nije ništa. Mnogi imaju i jedno i drugo, a ipak su nesretni.
Lepota nije ništa. Video sam lepe muškarce i lepe žene koji su bili nesretni uprkos svojoj lepoti.
Ni zdravlje nije sve; svako je zdrav ko se tako oseća; bilo je bolesnika punih volje za životom koji su je njegovali do samog kraja i bilo je zdravih koji su venuli mučeni strahom od patnje.
Ali sreća je uvek bila tamo gde je neko znao voleti i živeo za svoja osećanja; ako ih je negovao, ako ih nije gazio i potiskivao, ona su mu donosila zadovoljstvo. Lepota ne pruža radost onome ko je poseduje, već onome ko ume da je voli i da joj se divi . . .
Herman Hesse

14199410_1167434183326147_4941287370340325459_n.jpg

Ljubavi,u mome srcu postojis
Mesto gde nikada ne idem,tamo spavas
Ljubavi,koliko treba mi vremena
Koliko da te zaboravim,kad mi falis

Prosli su aprili ko vozovi kad prodju
Izgledalo je da je gotovo
Postoje mnoga mesta na kojim nismo bili
Al neko te je drugi odveo

Ljubavi mi smo mnogo toga hteli,zajedno
Samo ovo nismo smeli,nikada
Nije smelo da se desi
Da ja tebe a ti mene izgubi?

Ljubavi da imas nekog ja znao bi
Jos uvek mogu da osetim,jer si moja
Ljubavi u mome srcu postojis
Mesto gde nikad ne zalazm,tamo spavas

Prosli su aprili ko vozovi kad prodju
Izgledalo je kao da je gotovo
Postoje mnoga mesta na kojim nismo bili
Al neko te je drugi odveo

I svaka pora moje koze, cini mi se... za tebe dise. Svaki najmanji pokret koji napravim, svaka najkraca rec koju izgovorim , cini mi se... zbog tebe postoji. Tebe vidim i kad su oci zatvorene, tobom je ispunjen svaki moj osecaj i cini mi se... zivot si ti. Tvoj glas cujem i kad je mrkla tisina, osetim te i kad nista ne osecam i cini mi se... vazduh si. S` tobom sam i kad te nema, pricam ti i kad su usne neme i cini mi se... zvezda si. Nalazim te i kada je sve izgubljeno, cujem te i kad cutis i cini mi se... noc si. Trebas mi uvek, zelim te i kad sve zelje su uzalud i cini mi se... nemir si. Volim te i kada me sve ostalo slomi, trazim te i gde nikada nisi bioi cini mi se... vecan si. Zarobljena sam tobom, u mojim mislima... u iluzijama da negde postojis... i postojis u mom srcu zauvek!
:sad2::sad2::sad2:

Back