Stilizacija grba i zastave Srbije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Онај крст на врху, као да су га Шиптари демолирали, а већ виђено у вандалском походу Шиптара на Православне цркве широм КиМ.
Додуше и Хуни су тог менталитета.

Ne stoji taj krst tako bezveze. Jednom prilikom je kruna ispala, pala na krst, i krst se pokrivio. Pošto Mađari vekovima tu krunu smatraju svetom relikvijom, smatrali su da je to neki znak od Boga ili svetog Stefana, pa se nisu usudili da ga vrate u prvobitan položaj, i tako je krst ostao iskrivljen do današnjih dana.

Ja znam odakle je dvoglavi orao, ali to je neka druga priča.

Nego, prijatelju, meni se mnogo sviđa novi grb, i baš se vidi da si iz njega izbacio one prepoznatljive germanske crte.
Da krenem od vrha:
- Kruna - napokon da je na grbu kruna Nemanjića. Ako tim detaljem želimo da naglasimo da nismo repa bez korena, onda je i trebalo dosegnuti korene, a ti si to ovim potezom učinio. Ja znam da strancima ništa ne znači ova ili ona kruna...ni mnogi Srbi ne znaju u čemu je razlika...ali, ipak, za one koji to budu hteli znati, tu je kruna srpske monarhije od pre čitavog jednog milenijuma.
- Vrat - napokon imamo dvoglavog, a ne dvovratog orla. Sada se jasno vidi da je nad torzom orla jedan široki vrat iz koga izlaze dve glave.
- Krila - krila su masivna, puna i jaka, sa uredno složenim perjem u više slojeva, što odiše snagom i sigurnošću.
- Štit sa ocilima - napokon je štit toliki da se vide cele konture tela orla, a nije presečen orao ispod vrata, niti mu noge izbijaju iz štita, kao do sada. Na štitu su prava ocila, a ne neki nedefinisani oblici.
- Noge - noge su jake, pokrivene perjem do kandži, a ne goluždrave i krhke kao u prethodnoj verziji.
- Rep - rep je kompaktan, a ne štrče mu pera napolje, kao ranije, kao da izazivaju na čerupanje.

Sve u svemu, zadovoljan sam, osim sa jednim detaljem, sa kljunom. Kljun izgleda namrskan, kao u ljutini, kao kada vuk reži i nabere njušku, ali to ne pristaje kljunu. Vidim da si pojačao kljun, i to je dobro. Ipak je to orao, a ne jastreb. Samo ga je trebalo malčice izdužiti, odnosno ukloniti mu tu srditu mrsku.

Ne znam koliko ti znači mišljenje nekoga od nas... mislim na nas koji se ne sprdamo sa ovim, ali možda si ipak trebao da mi udovoljiš znatiželji, kada sam te onomad molio, i da mi na PP pustiš rešenje, čisto da čuješ utiske drugih.

Тебе поштујем и од раније са форума и радо читам твоје коментаре. волим овај форум, па то ти је. Тако ћу теби и одговорити искрено за кљун.

Мој предлог за кљун је оборен у почетним стадијумима. И ја сам хтео да буде дужи. Ја сам поштовао комисију и њено знање и ово је био компромис. успео сам да га довољно издужим (био је још краћи у почетку), тако да се види дијагонална замишљена линија која прати ивицу круне и на штиту кљунова. у хералдици има један поступак, зове се хипертофирање, када се намерно неки делови тела увећају него што би то било природно. Нпр. шапе лава, канџе орла (овде нису, на жалост, нема места)

свака част за главе орла, ти си први који је то приметио и рекао ми. Двовратни орао је одлика народа у Азији, а то вала нисмо.

А за оцила - шта рећи. Ова оцила до сада у употреби су толико немачка да је то било заиста сумњиво. Још их је Дирер тако цртао. Наша оцила су се угледала на византијска, са јасним дршкама и танком радном површином и тако је сад поново. дакле, ладно пљују православно решење а бране немачко!

А тек што сам се нагледао погрешних оцила до сад, врло често су их приказивали са неком рупом на средини кроз коју се види црвена основа поља! Каква увреда - шупља оцила. Да их видим сад да направе рупу на овима...

Па онда је досадашња верзија имала неки танушан никакав крст и то још без црне линије на штиту. Све остало има црне линије, само је крст небитан и нема. Неко не воли крст, па то ти је.

I to sto kazes, sve je bolje od ove nakaradne crvene petokrake i srp i cekica.

YU%20-%201946.gif

yu~1963j.gif

Nakaradna su vaša razmišljanja. Grb i zastava su imali odgovarajuću simboliku u nekom vremenskom periodu kad su naši roditelji bili listom Jugosloveni, imali partijske knjižice i meni je žao što se vi sada toga stidite. Ja se svojih roditelja ne stidim.

Тебе поштујем и од раније са форума и радо читам твоје коментаре. волим овај форум, па то ти је. Тако ћу теби и одговорити искрено за кљун.

Мој предлог за кљун је оборен у почетним стадијумима. И ја сам хтео да буде дужи. Ја сам поштовао комисију и њено знање и ово је био компромис. успео сам да га довољно издужим (био је још краћи у почетку), тако да се види дијагонална замишљена линија која прати ивицу круне и на штиту кљунова. у хералдици има један поступак, зове се хипертофирање, када се намерно неки делови тела увећају него што би то било природно. Нпр. шапе лава, канџе орла (овде нису, на жалост, нема места)

свака част за главе орла, ти си први који је то приметио и рекао ми. Двовратни орао је одлика народа у Азији, а то вала нисмо.

А за оцила - шта рећи. Ова оцила до сада у употреби су толико немачка да је то било заиста сумњиво. Још их је Дирер тако цртао. Наша оцила су се угледала на византијска, са јасним дршкама и танком радном површином и тако је сад поново. дакле, ладно пљују православно решење а бране немачко!

А тек што сам се нагледао погрешних оцила до сад, врло често су их приказивали са неком рупом на средини кроз коју се види црвена основа поља! Каква увреда - шупља оцила. Да их видим сад да направе рупу на овима...

Па онда је досадашња верзија имала неки танушан никакав крст и то још без црне линије на штиту. Све остало има црне линије, само је крст небитан и нема. Неко не воли крст, па то ти је.

Sve se slažem sa tobom.
Medjutim sam orao kao orao je najbolje odradjen na grbu Vojske Jugoslavije, posebno mi se svidja na graničarskom grbu

A grb nam je katastrofa! Napravili pekla pa mu metnuli krunu.

OVO bi bio najbolji i najlepši grb Srbije!

19918_tmb_141183197_11bndi0.jpg

То никада није био грб Србије. ти си паметан човек, твоје коментаре исто увек радо читам овде. Државни српски орао мора да има спуштена крила, пера на доле. такво је правило у псоледњих 120, скоро 130 година. Прекршено је само једном 1917. ако се не варам.

Орао је сигурно леп кога си ставио, одличан за војну јединицу. вјни орлови су друга ствар и они су више амлбеми, тако да ту може и крила горе. као у остало, и на ознаци за војску Србије, амблем који личи на српски крст, то се не мења нити би могло без дозволе војске

То никада није био грб Србије. ти си паметан човек, твоје коментаре исто увек радо читам овде. Српски орао мора да има спуштена крила, пера на доле. такво је правило у псоледњих 120, скоро 130 година. Прекршено је само једном 1917. ако се не варам.

Орао је сигурно леп кога си ставио, одличан за војну јединицу.

Naravno da niej bio grb, ali bi trebao da bude.
Srpski orao naime, nema spuštena krila, već "krila u poletu" Grb je dvodimenzionalni prikaz, tako da sadašnji srpski grb u stvari ima povijena krila unazad, koja širi za poletanje. To je heraldički prikaz mlade države koja se radja.

Sada mislim da više nismo mlaa država koja se radja i da orao treba da ima sasvim raširena krila.

Pa ti Done bar treba da znas da je Madjarska UVEK TEZILA IMPERIJALIZMU i da je otuda ta kruna...

Pa i naziv drzave: Magyarország

Magyarország znači mađarska zemlja. Znaš li ti da Mađari deo Mađarske, onaj južni, koji je bio uglavnom naseljen Srbima, iako u sastavu mađarske države, nazivaju Rácország (Racorsag) što znači srpska zemlja. Mađari nas još iz vremena raške države zovu Raci, što je njihova verzija imena Rasi. Tek u novije vreme nas zovu Serbi.
Rusiju zovu Orosorsag, Italiju Olasorsag, Hrvatsku Horvatorsag, englesku Angolorsag, nemačku Nemetorsag. Samo gde se nazivi zemalja i naroda podudaraju originali sa mađarskim nazivima, ne koristi se to orsag (Serbia, Romania, Francia...)

Тешко је преварити Форумаша са 2-3000 прочитаних коментара, јер је сваки коментар ,,намазан'' различитом бојом.
Питаш ме ко са и шта сам? Па пензионер сам и на Форуму сам да утуцавам време. Тако и пише испод мог корисничког имена: ;;Прочитам па куцкам''. Зато ме не зови ,,синко'' јер ти то не пристаје за твоје зелене године.
Да јеси у овом послу озбиљно, неби се толико хвалио. А и право да ти кажем и не занима ме.
А што се Тита тиче, нема потребе да га браним. Он је одбрањен. А домаћица остаје домаћица у свим приликама.

Извињавам се за синко, онда. А за Тита се не слажемо. Јасно ми је да било какав српски радиционалан грб се теби неће допасти. то је наравно, потпуно у реду јер је ствар укуса.

Уопште ми није јасна реченица да сам у послу озбиљно, не бих се хвалио. Треба бити човек и стати иза свог дела, именом и презименом и чашћу. Ја то радим овде

Magyarország znači mađarska zemlja. Znaš li ti da Mađari deo Mađarske, onaj južni, koji je bio uglavnom naseljen Srbima, iako u sastavu mađarske države, nazivaju Rácország (Racorsag) što znači srpska zemlja. Mađari nas još iz vremena raške države zovu Raci, što je njihova verzija imena Rasi. Tek u novije vreme nas zovu Serbi.
Rusiju zovu Orosorsag, Italiju Olasorsag, Hrvatsku Horvatorsag, englesku Angolorsag, nemačku Nemetorsag. Samo gde se nazivi zemalja i naroda podudaraju originali sa mađarskim nazivima, ne koristi se to orsag (Serbia, Romania, Francia...)
žUkratko ORSAG znači -
-IJA
-SKA

SRB-IJA
FRANCU-SKA

Браћо,сестре,даме, господо а и поштена интелигенцијо,па што се бринете,ови поштени неће остати до великог праска(оно кад се звезда распадне па нестане у великој црној рупи)па кад буду отерани,јер тако су и дошли отеравши оне пре њих,СВЕ ЋЕ СЕ ДОВЕСТИ НА СВОЈЕ МЕСТО.!!!!!!!!!!!!!!!!!!! П.С. Појединци у бање на лечење,неки на блискаи даља мора ,а сиротиња раја да ужива у овој лепоти од СРБИЈЕ

На основу твојих коментара, апсолутно ми јасно да ти са хералдиком немаш благе везе а поготово око аганжмана на изради новог грба,заставе,....
А што се Тита тиче, твој коментар ме потсећа на домаћицу која не скува укусан ручак па посегне за разним зачинима да колико-толико поправи укус јела. И теби Тито служи као зачин.

Druže, ja ga znam malo duže, i veruj mi, ima itekako veze sa heraldikom.

Naravno da niej bio grb, ali bi trebao da bude.
Srpski orao naime, nema spuštena krila, već "krila u poletu" Grb je dvodimenzionalni prikaz, tako da sadašnji srpski grb u stvari ima povijena krila unazad, koja širi za poletanje. To je heraldički prikaz mlade države koja se radja.

Sada mislim da više nismo mlaa država koja se radja i da orao treba da ima sasvim raširena krila.

на жалост, као што сам већ написао, блазон "у полету" парадоксално означава орла спуштених крила који се спрема да полети. силне студије су написане о томе. ту нема пуно избора.

и не заборави да са подигнутим крлима би било много мање места на грбу за све остало, посебно уметнути штит. Не би се оцила добро видела.

Пошто волимо да мењамо све, можда и то буде једног дана. Али за то је потребан потпуно нови закон.

Drug iz vojske koji je Mađar mi je rekao da je to za njih Sveta kruna koju je nosio njihov poslednji kralj pre pada pod tursku vlast, a krts na kruni je bio isrkrivljen jer su ga Mađari koji su bežali od Turaka na zapad stavili u neki kovčeg koji je bio malo tesan...

To jeste za njih sveta kruna, jer ju je nosio, ne poslednji, nego prvi hrišćanski mađarski kralj, sent Ištvan, koga i naša pravoslavna crkva slavi kao sveca svetog Stefana.

на жалост, као што сам већ написао, блазон "у полету" парадоксално означава орла спуштених крила који се спрема да полети. силне студије су написане о томе. ту нема пуно избора.

и не заборави да са подигнутим крлима би било много мање места на грбу за све остало, посебно уметнути штит. Не би се оцила добро видела.

Пошто волимо да мењамо све, можда и то буде једног дана. Али за то је потребан потпуно нови закон.

Daj Bože da do toga dodje.
Medjutim mi Srbi imamo običaj da se ne slažemo, a još gori običaj je do aonda vlast umesto da presudi - napravi komisiju.
A kod napraviš komisiju onda bolje zaboravi šta si hteo...

Labatov Orao je fenomenalno odradjen, slažem se nama mesta za štit, ali sve se da urediti

Ja bih uradio tako da grb i ne mora da ima ocila, nego bih celu zastavu pretvorio u sličnu Vizantijskoj, da bude sasvim crvena sa krstom i ocilima.

Zaboravljaš da sam bio moderator, i dok sam vršio tu funkciju bio sam u stalnim kontaktima sa ostatkom administzracije, pa i sa vlasnikom, koji je u tim našim prepiskama nekoliko puta naglasio: "Mi smo srpski forum".

Mene takve izjave neodoljivo podsećaju na Miloševićevu čuvenu krilaticu "Srbija će biti slobodna ili je neće biti", šta god to značilo. Šta uopšte znači "srpski forum"? Koliko znam, kažnjavalo se kad bi neko od Srba napisao "Svi Hrvati su ustaše", npr. ili kad bi neko od forumaša Hrvata bio vredjan bez osnova. Prema tome, to su gluposti i nisam nasedala na njih. Ovde su dobrodošli svi, pod uslovom da nikoga ne vredjaju, a kad bi vlasnikova izjava bila istinitia, na ovom pdf bi kuckalo par desetina forumaša, što bi značajno umanjilo posetu, a to svakako nije u interesu vlasnika. Prema tome, nije istina da je ovo srpski forum, već forum iz Srbije, što pozdravljam.

Ako se vlasnik nekada u budućnosti opredeli za proterivanje "nesrba" sa ovog foruma, otići će i mnogi Srbi, sigurna sam.

Mene takve izjave neodoljivo podsećaju na Miloševićevu čuvenu krilaticu "Srbija će biti slobodna ili je neće biti", šta god to značilo. Šta uopšte znači "srpski forum"? Koliko znam, kažnjavalo se kad bi neko od Srba napisao "Svi Hrvati su ustaše", npr. ili kad bi neko od forumaša Hrvata bio vredjan bez osnova. Prema tome, to su gluposti i nisam nasedala na njih. Ovde su dobrodošli svi, pod uslovom da nikoga ne vredjaju, a kad bi vlasnikova izjava bila istinitia, na ovom pdf bi kuckalo par desetina forumaša, što bi značajno umanjilo posetu, a to svakako nije u interesu vlasnika. Prema tome, nije istina da je ovo srpski forum, već forum iz Srbije, što pozdravljam.

Ako se vlasnik nekada u budućnosti opredeli za proterivanje "nesrba" sa ovog foruma, otići će i mnogi Srbi, sigurna sam.

Не знам како ли ће теби бити кад се овде коначно десе промене,па Србија постане српска држава.

Ал` , добро...увек имаш Шенген. :lol:

I na sam pomen, da nesto moze biti srpsko neki Srbi dobijaju napade neuroze. :lol:
Sve ce to EU pozlatiti, nece biti granica, svi cemo se slobodno kretati kao da je SFRJ, bice blagostanje, bratstvo i jedinstvo...

Nakaradna su vaša razmišljanja. Grb i zastava su imali odgovarajuću simboliku u nekom vremenskom periodu kad su naši roditelji bili listom Jugosloveni, imali partijske knjižice i meni je žao što se vi sada toga stidite. Ja se svojih roditelja ne stidim.

Naši roditelji jesu, ali njihovi nisu, pa se ostvarila ona Nedićeva sa saslušanja, kada je na pitanje isledniku zašto toliko mrzi komuniste rekao: "Zato što ste sve okrenuli naopačke. Što ste stvorili državu u kojoj će Slovenke rađati Slovence, Hrvatice Hrvate, a Srpkinje komuniste, pa ćemo jednog dana opet sve ovo imati jovo nanovo". Jeste da je bio saradnik okupatora, ali ova mu je zlatna. Od 6 baklji, ostade (na žalost našu) samo da gori ona srpska, jer još su samo Srbi Jugosloveni, još uvek.

Dobro je, dobro... Ovo je do sada najsrpskija verzija grba. Toliko je posrbljen da ću rado zanemariti taj ružni detalj, namrskani kljun.

Не знам како ли ће теби бити кад се овде коначно десе промене,па Србија постане српска држава.

Ал` , добро...увек имаш Шенген. :lol:

Meni se prilično povraća od tog vašeg besmislenog srbovanja i isticanja srpstva kao nečeg svetog, a svega ostalog kao grešnog. Kad biste znali koliko je to besmisleno i koliko su suštinski važne neke druge stvari, život bi vam bio mnogo lakši. Ovde srbujete, a radite za gazde za 30 000 dinara i to u najboljem slučaju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back