Stigao Paypal u Srbiju!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

markons82

Elita
Poruka
21.279

Prilozi

• Paypal.jpg
    Paypal.jpg
    23,4 KB · Pregleda: 0
Vise je tema za Internet, ali moze i ovde. Nema sta cim Ivica ode tamo licno, i kaze da mora da puste PayPal oni puste :rotf:

http://www.blic.rs/IT/376690/PejPal-dolazi-u-posetu-Srbiji-pa-Dacic-ide-u-posetu-PejPalu

Naravno, za sada je moguc samo upload novca i kupovina na stranim sajtovima (manje-vise je moglo i sa standardnom karticom), ali ima mesta gde kartica ne prolazi.
Registracija brza, verifikacija za par minuta, nema povlacenja novca, ali bice za koju godinu valjda i to.

Iskreno za bilo koju osobu koja se malo vise bavila tom temom ( Paypal generalno ), nemogucnoscu da otvori nalog u svojoj zemlji ili recimo zeli da ima stealth nalog, nikakv problem nije bio da napravi nalog na neku zemlju koja ima sve dostupno...

Al u svakom slucaju jeste lepa vest, mislim ipak da je vise politicka jer je do sada to bila prepreka, odnosno zakoni i regulative. Nazalost jos uvek neces moci da primis novac i mislim da nije moguce da dodas bankonvi racun, al sta je tu je... za par godina mozda i to bude moguce :)

Ma da to je samo na papiru a kad ce da profunkcionise to sveti petar zna.

profukncionisalo. evo ja sam malopre otvorio paypal i verifikovao ga odmah.

- - - - - - - - - -

Iskreno za bilo koju osobu koja se malo vise bavila tom temom ( Paypal generalno ), nemogucnoscu da otvori nalog u svojoj zemlji ili recimo zeli da ima stealth nalog, nikakv problem nije bio da napravi nalog na neku zemlju koja ima sve dostupno...

Al u svakom slucaju jeste lepa vest, mislim ipak da je vise politicka jer je do sada to bila prepreka, odnosno zakoni i regulative. Nazalost jos uvek neces moci da primis novac i mislim da nije moguce da dodas bankonvi racun, al sta je tu je... za par godina mozda i to bude moguce :)

evo ja sam otvorio malopre paypal. ne moze da se doda bankovni tj ne mozes da povuces novac ako ti neko nesto plati ali mozes da placas.

To je skroz normalno jer je tako bilo sa svim zemljama koje su dodavali na spisak.

Za Paypal zasluzan - Ivica Dacic

pa šta da radim sa takvim nalogom? ja sam prošle godine tako otvorio nalog, hteo nešto da kupim i nije bilo šanse da platim.

Da li ovo znači da sa običnom VISA-om može da se plaća po netu ili opet treba specijalna kartica s euro-depozitom ?

ako ti je VISA otkljucana za placanja na internetu i u inostranstvu - onda mozes da koristis i nju.

Ako ti je Visa Electron - sa njom ne mozes jer je to debitna kartica koja sluzi samo za placanje u radnjama.

Ako je ona Visa Virtuon - tj za placanje na internetu onda mozes.

Glavni blokator dolaska paypala u Srbiju je bila Demokratska Stranka

Kad je skinut DS - dosao je i Paypal.

Razlog blokadi je bio zakon o deviznom poslovanju koji je usvojio DOS 2002 godine - koji je zabranjivao da nasa fizicka lica salju novac drugim licima u inostranstvo ili firmama.

Taj zakon je ukinula ova vlast prosle godine.

A razlog tome je sto su imali semu razradjenu sa Western Unionom pa da ljudi moraju svojima iz inostranstva da salju pare preko njih - umesto preko Paypala na primer.

Djubrad DS-ovska.

ako ti je VISA otkljucana za placanja na internetu i u inostranstvu - onda mozes da koristis i nju.

Ako ti je Visa Electron - sa njom ne mozes jer je to debitna kartica koja sluzi samo za placanje u radnjama.

Ja imam Visa Electron iz Inteze i kupovao sam sa njom domene, igre, sportsku opremu iz Londona i neke zezalice iz Kine, nju sam povezao na PayPal i sve radi, verifikovalo se za trenutak, nisam probao jos da kupujem, ali cim su mi skinuli pare sa kartice radi verifikacije verovatno sve radi.

Mene baš to nervira što moraš da imaš više kartica za razne namene. :( Moraš da pamtiš kodove, LIB-ove, pinove, ja još trpim i ovlašćenost matoraca ... znaš kolko je to kartica i pinova ?!

Sa virtuon karticom je moglo i do sada, zar ne ?

Да си рекао да је стигао Папа, па де - де... Барем неке користи.
Овако и да Грађанство има лове, неће стићи нити шта да купи нити шта да прода, од великог броја политичара који распродају Србију.....

Ja imam Visa Electron iz Inteze i kupovao sam sa njom domene, igre, sportsku opremu iz Londona i neke zezalice iz Kine, nju sam povezao na PayPal i sve radi, verifikovalo se za trenutak, nisam probao jos da kupujem, ali cim su mi skinuli pare sa kartice radi verifikacije verovatno sve radi.

znam da nekad nije moglo sa visom electron . Ocito da sad moze.

ma radi sad sve 100%

- - - - - - - - - -

Mene baš to nervira što moraš da imaš više kartica za razne namene. :( Moraš da pamtiš kodove, LIB-ove, pinove, ja još trpim i ovlašćenost matoraca ... znaš kolko je to kartica i pinova ?!

Sa virtuon karticom je moglo i do sada, zar ne ?

sa virtuon karticom si mogao da placas na netu ali ne i da otvoris paypal. tj sa nekim karticama si mogao da otvoris paypal na tudju zemlju, jer kartica nije imala unesenu zemlju porekla ali kad bi te provalili ovi sa paypala - ako primas pare - zaplene ti lovu tj "zamrznu je".

Razlog blokadi je bio zakon o deviznom poslovanju koji je usvojio DOS 2002 godine - koji je zabranjivao da nasa fizicka lica salju novac drugim licima u inostranstvo ili firmama.

A razlog tome je sto su imali semu razradjenu sa Western Unionom pa da ljudi moraju svojima iz inostranstva da salju pare preko njih - umesto preko Paypala na primer.

Djubrad DS-ovska.

Tihi sta ti je trebalo za otvaranje Paypala?

Djubrad DS-ovska.

To sve stoji, ali ko koci prijem deviza u Srbiju, lupam preko PayPala ili ovako direktno na devizni racun? Tj. moze, ali se debelo oporezuje, traze se potvrde, dokumenti, gluposti. Ne znam da li je to procedura takva ili jednostavno neko koci?

Djubrad DS-ovska.

Сад од ДС-а нечеш стичи на ред. :hahaha:
Трговало се, плачало визом и без пајаре. :)

A razlog tome je sto su imali semu razradjenu sa Western Unionom da ljudi moraju svojima iz inostranstva da salju pare preko njih - umesto preko Paypala na primer.

pa nisi mogao ni preko WU da šalješ pare u inostrantvo

znam da nekad nije moglo sa visom electron . Ocito da sad moze.

ma radi sad sve 100%

To su i meni rekli kada sam uzimao karticu, preporucili su mi Visa Internet (ona nema mogucnost prijema novca kao Electron, tipa ako hoces da povuces sa PayPal-a ili nekog drugog slicnog servisa), mada raspitao sam se malo na netu i sve je radilo cakum-pakum. E sada, mozda jos uvek drze tu pricu da ne moze sa Electronom, meni i jos trojici ovde sve radi bez problema. Jos su zestoki bili pre par godina, jer im na sajtu pise da ti za Electron treba depozit od 200 eur da bi je izvadio, sto naravno nije tacno. Neobavesteni bankari i sluzbenici su cudo.

Tihi sta ti je trebalo za otvaranje Paypala?

treba ti email adresa i kreditna kartica.

pod kreditnim se podrazumeva i debitna kartica. Znaci platna kartica koja je marke Visa, Mastercard ili American Express.

- - - - - - - - - -

pa nisi mogao ni preko WU da šalješ pare u inostrantvo

pa nisi nikako mogao pare da saljes u inostranstvo - osim ako si placao troskove lecenja, ili slao novac nekom iz najblize familije. Samo tada si mogao.

Djubrad DS-ovska. I neki kazu bolje da je ostao Tadic. Malo sutra.

treba ti email adresa i kreditna kartica.

pod kreditnim se podrazumeva i debitna kartica. Znaci platna kartica koja je marke Visa, Mastercard ili American Express.

Ako počinjem da shvatam, to znači da ti praktično otvaraš devizni račun (Paypal) koji tvoja banka povezuje s tvojim bankovnim deviznim (i) dinarskim ?! Pa onda možeš na njega da primaš kintu, plaćaš. Plaćaju li se tu mesečne usluge evidencije i slično ili se to prenosi na banku ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back