ZELENSKI UPRAVO STIGAO U BELU KUĆU!

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.262
Bilateralni sastanak američkog predsednika Donalda Trampa i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog počeo je danas u 13.15 po lokalnom (19.15 po srednjeevropskom) vremenu u Beloj kući

Zelenski se zahvalio Trampu

Zelenski se zahvalio Trampu na njegovim naporima da zaustavi rat. Takođe se zahvalio Melaniji Tramp na njenom pismu Putinu u kojem mu poručuje da je „vreme“ da zaštiti decu i buduće generacije širom sveta.

Na pitanje ko se očekuje da će okončati rat, Putin ili Zelenski, Tramp kaže: „Ako danas sve bude u redu, imaćemo trilateralni sastanak... Mislim da ćemo imati razumne šanse da okončamo rat kada to uradimo“

https://www.kurir.rs/planeta/9752424/zelenski-u-vasingtonu
Zelenski će sigurno da pristane inače ga Tramp ne bi primio.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski stigao je rano jutros u američku prestonicu, bez svečanosti i medijske pažnje kakvu je samo tri dana ranije dobio ruski predsednik Vladimir Putin prilikom dolaska u Aljasku, prenosi BBC.

Tramp je odustao od zalaganja za prekid vatre i umesto toga zagovara potpun mirovni sporazum, stav koji deli i Putin. Moskva odavno poručuje da nije zainteresovana za privremeno primirje i da traži dugoročno rešenje koje uzima u obzir interese Kremlja. Predstavnici predsednika SAD tvrde da je ova promena stava posledica snažnog napretka ostvarenog na samitu.

Tramp kaže da je samo indirektno razgovarao sa Putinom i da će ponovo razgovarati sa njim nakon sastanaka danas.

"Možda ćemo imati trilateralni sastanak, a možda i nećemo. Ako ga ne bude, borbe se nastavljaju. Ako ga bude, mislim da imamo dobre šanse, mislim da ako dođe do trilaterale, postoji dobra šansa da se možda rat i završi“.

Tramp je rekao da će po okončanju sastanka sa Zelenskim razgovarati telefonom i sa Putinom.

"Putin očekuje moj poziv" - rekao je Tramp.

Back