ДаЈел те одавде интересује?
Pogledajte prilog 1604535
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ДаЈел те одавде интересује?
Limska povelja je značajna zbog navođenja srodstva Stefana Prvovenčanog i kneza Miroslava.Јел те одавде интересује?
Да помиње се два пута та веза. Податак о повељи Мирослава цркви на Лиму налази се у Урошевој повељи.Limska povelja je značajna zbog navođenja srodstva Stefana Prvovenčanog i kneza Miroslava.
Хајде пробаћу макар имена села да испишем..
"...дах села у Хумској земљи: село Бивоље брдо с пољиштем, и с засеоцима Тополница и Моруга, с међама како су од пре биле. Село Брештаник с међама му, и с виноградима му, како је од пре било. Село Живогошће у морски крај и с међама му како је од пре било....
A Limsku?.... А заселје Поникве Дуб. А у Црној гори пола земље и с међама како је пре било . И одонуј страну на мору Суд Жељани. Село Трнова у Примори с међама како је од пре било. Село Ошљеник у Примори с међама како је од пре било, како је одредио кнез Стефан с епископом Спиридоном и епископом Методијем и с Вратиславом протобистарем, такође да је Стону утврђено.....
Чекај, полако... Наставак Стонске...:A Limsku?
А јел хоћеш ти мало да идеш код Твртка у бановину?!Stefan Nemanja od majke hrvatice
Rodjeni katolik
Amin![]()
Je li i ovo Stonska?(Уичин?) село и с међама од Добре воде право по делу у Вучију јаму у Михољу цркву и низбрдо доле у Ујчински поток, како уоада у Бусовату, право горе на дел. Уљаревина. Љубовиђева лука. Друга Уљаревина у Бистрици под планином, и међа је низ реку до Сутјеске. И уврх Бистрице две пећи(не) црквене. У Хвостну село Ракош с међама му како је од пре било. Село Крушевац у Драшковини и с међама му како је од пре било. Планина Смречник, а међа му од свију страна Црног врха у Вељи до у Јаворје и онамо у Предолштицу како потече у Брсково, и узбрдо над Сасе за Лопату, и од тог брда како истиче Равна река у Љутовиђу..."
Да. Ови претходни постови су из ње, делови где се помињу села, реке,итд. Односно одређују међе.Je li i ovo Stonska?
Јел имаш тај рад? Имам ја ако ти треба.Pa niko nije preveo čitavu povelju?
Marijan Premović je jedan objavio jedan rad o ovim povelja. Taj rad je objavila Matica Crnogorska
Знаш шта би било добро истражити, праве разлоге за измештање епископије из Стона у Бијело Поље. Тај део је недовољно објашњен.Je li i ovo Stonska?
Stefan Nemanja od majke hrvatice
Rodjeni katolik
Amin![]()
Да, види се.Cenzura brajo. Šovinistička "vlada" na Krstarici odmah briše objave
Imam.Јел имаш тај рад? Имам ја ако ти треба.
Zemljotres sredinom 13.vijekaЗнаш шта би било добро истражити, праве разлоге за измештање епископије из Стона у Бијело Поље. Тај део је недовољно објашњен.
Пази ово.... Стонска повеља...Zemljotres sredinom 13.vijeka
1321. osvajanje Kotromanića, pa potom kupovina teritorije od strane Dubrovnika.